Az Atalanta a San Siróban fogja lejátszani a hazai mérkőzéseit a Bajnokok Ligájában, miután a Milan, az Inter és Milánó önkormányzata is beleegyezett.

Jelenleg a Stadio Atleti Azzurri d’Italia felújítás alatt áll, így az Atalanta hivatalos kérvényt nyújtott be, hogy a San Siróban játszhassa le a hazai BL-meccseit a 2019/2020-as szezonban.

Az Inter és a város önkormányzata már beleegyezett és a Milan tegnap este bejelentette, hogy elfogadta az Atalanta elnökének kérését. Ennek eredményeképpen a San Siróban fogják rendezni a bergamói alakulat hazai meccseit a Bajnokok Ligájában.

A Milan hivatalos állásfoglalása: “Megerősítjük, hogy elfogadtuk az Atalanta azon kérését, hogy a San Siróban játszhassák le a hazai mérkőzéseiket a BL-ben. A döntés összhangban van Giuseppe Sala polgármester pozitív véleményével. Úgy véljük, hogy ez nem csupán az Atalanta számára előnyös, hanem az olasz futballnak is, mivel a döntés olyan fontos értékeken alapul, mint a vendégszeretet, a tisztelet és a fair play szellem.”

A Milan szervezett szurkolói csoportja, a Curva Sud Milano egyhangúlag ellenzi a döntést.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nem mindig szoktam osztani a Curva Sud véleményét, de most igaza van. A jegybevételekkel mi lesz? Csak a hazai meccseikből – pláne ha kap az Atalanta két közönségcsalogató csapatot az 1. és a 2. kalapból, mondjuk a Liverpoolt és a Real Madridot – a kb. 200 ezres nézősereg minimum 10-11 millió eurós bevételt jelent az Atalantának. Ezt a pénzt egy az egyben megkapja az Atalanta, vagy jár valamiféle kompenzálás a bérlőknek (azaz a Milannak és az Internek), tekintettel arra, hogy a stadiont a bérbeadó – igaz, a bérlők hozzájárulásával – átengedi a bergamóiaknak?

    Szerintem lehetett volna egy kicsit önzőbb is a Milan. Az Atalanta rivális, ez pedig üzlet. Hülye lennék segíteni egy riválist. A legnagyobb olasz stadion átengedése növeli a bevételüket, ami egyúttal hátrányosabb helyzetbe hozhatja a Milant is. Az Atalanta mehetett volna Bresciába is, Bergamótól kb. ugyanakkora távolságra van, mint Milánó.

  2. Gyökérség lett volna nemet mondani, azok után h az Inter és a város is beleegyezett. Meg tudom érteni a Curva Sudot és részben egyet tudok érteni velük, de ez van.

    Biztos nem a két szép szemükért kapják meg a stadiont minimum 3 meccsre, szóval nem kell aggódni. Ha levesszük a jegybevételeket még akkor is egy rakás zsét tesznek zsebre a BL-szerepléssel, szóval gondolom tejelni fognak rendesen. Meg nekik sem mindegy, hogy egy 15 ezres lyukban játszanak vagy egy 75 ezres katlanban.