Kedden Milanellóban megkezdődött a felkészülés a 2019/2020-as idényre és Marco Giampaolo megtartotta első edzését a Milan edzőjeként.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy várakozás előzte meg az első tréninget és a MilanNews tájékoztatása szerint több mint 4 ezer szurkoló látogatott ki Milanellóba.

Marco Giampaolo 29 játékossal kezdte meg a felkészülést, íme a lista: Biglia, Bonaventura, Borini, Brescianini, Calabria, Caldara, Calhanoglu, Capanni, Capone, Castillejo, Conti, A. Donnarumma, G. Donnarumma, Tiago Djalo, Suso, Gabbia, Theo Hernández, Krunic, Daniel Maldini, Mionic, Musacchio, Piatek, Plizzari, Pepe Reina, Rodriguez, Romagnoli, Sala, Strinic, André Silva.

Elsőként Suso, Lucas Biglia és Andrea Conti érkezett az edzőközpontba, majd folyamatosan jöttek a játékosok. A vezetőségből Ivan Gazidis, Zvonimir Boban, Paolo Maldini és Frederic Massara is jelen volt.

André SILVA: “Nagyon jól érzem magam. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Milanellóba és találkozhatok a csapattársaimmal. Találkozni akarok az edzővel és beszélni a szezonról.”

Hakan CALHANOGLU: “Feltüzeltek vagyok az új szezont illetően.”

Samu CASTILLEJO: “Nagyszerű volt a vakáció a családommal és a barátaimmal és most újra munkába állunk. Theo Hernández? Jól ismerjük egymást egy ideje. Ő egy nagyszerű játékos és egy remek srác. Biztosan nagy lelkesedéssel jött, hogy segítsen a csapatnak.”

Fabio BORINI: “Jól alakult a nyaralás. Készen állok a szezonra, keményen edzettem.”

Mattia CALDARA: “Jól vagyok. Örülök, hogy itt lehetek a másfél hónapos római kezelés után. Giampaolo? Ismerem őt, hiszen többször is szembenéztünk egymással a bajnokságban. Alig várom, hogy a csapat rendelkezésére álljak.”

Matteo GABBIA: “Az U20-as világbajnokság egyedülálló élmény volt. Nagyon örülök, hogy ilyen tapasztalatot szereztem. Egy hete erre a napra vártam és nem tagadom, hogy alig várom a találkozót az edzővel és a csapattársakkal.”

Alessandro PLIZZARI: “A nyaralás alatt pihentem, de edzettem is. Alig várom a kezdést.”

A csapat edzése 18:00-kor kezdődött, amelyen nem vett részt Bonaventura, Caldara és Krunic. Utóbbi egyéni edzésmunkát végzett, ugyanis az előző szezont kisebb sérüléssel fejezte be.