Zvonimir Boban, a Milan igazgatója szerint Marco Giampaolo kinevezése könnyű, gyors és logikus választás volt és úgy véli, hogy a klub tulajdonosa sokkal nagyobb ambíciókkal rendelkezik, mint azt az emberek gondolnák.

Boban néhány héttel ezelőtt tért vissza és a jövőben igazgatóként fog dolgozni a Milan vezetőségében. A horvát szakember korábban elmondta, hogy lehetetlen lett volna nemet mondani a piros-feketéknek.

“Giampaolo kinevezése könnyű, gyors és logikus döntés volt. Már évek óta figyeljük Marcót. A futballról alkotott elképzelése és a szép játék miatt ideális a Milan számára. Ez az, amit a szurkolók akarnak, de ez nem elegendő, hiszen a szép játékhoz eredménynek kell társulnia. Bízunk benne, hogy Giampaolo visszavezet minket oda, ahol lennünk kell – az olasz és az európai futball tetejére.” – nyilatkozta Boban.

“Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a klubhoz. Nagyon keveset gondolkoztam, amikor Paolo kapcsolatba lépett velem, hogy jöjjek vissza és a vezetőségben dolgozzak. Az első dolog, amiről beszéltünk az az edzőkérdés volt. Kérdezte tőlem, hogy mit gondolok, kit kellene kineveznünk. Azt válaszoltam, hogy a látottak alapján Giampaolo a legjobb jelölt és egyetértett velem. Aztán találkoztunk Ivan Gazidisszel is és közösen meghoztuk a döntést Giampaolo kinevezéséről. Örömmel jött, hogy belevágjon egy új projektbe a Milannal. Ő egy szerény természetű ember, de kiválóan ismeri a labdarúgást.”

“Nagy az összhang az edző és a vezetőség között. Tudjuk, hogy milyen fajta futballt szeret a csapataival játszani és nagyon keményen dolgozunk, hogy a rendelkezésére állítsuk azokat a játékosokat, akik a legjobban illeszkednek a játékstílusához. Paolo naponta 27 órát dolgozik, én 24 órát, Massara pedig 26,5 órát. Egyrészt ez a szerepkör egy kicsit új számomra, mert korábban más feladataim voltak, de hosszú ideje a futball világában dolgozom. Segítem Paolo és Ricky [Massara] munkáját. Massara nemzeti és nemzetközi szinten mindent és mindenkit ismer. Mindannyiunknak megvan a saját szerepe és nagy összhangban dolgozunk együtt. Nyilvánvaló, hogy az edző egy bizonyos típusú játékosokat kért, de nem konkrét neveket és mi mindent megteszünk, hogy ilyen játékosokat igazoljunk. Minél nagyobb a minőség, annál jobb mindenkinek.”

“Európa Liga? Egyértelműen kár, hogy nem fogunk részt venni az Európa Ligában. A Milannak ott kell lennie a legjobb versenysorozatban Európában és a világon. Sajnáljuk, hogy kimaradunk, de ez lehetővé teszi számunkra, hogy még keményebben dolgozzunk és lesz néhány extra napunk edzeni minden héten.”

“Gattuso munkája? A klub szeretne köszönetet mondani Gattusónak mindazért, amit az előző szezonban véghez vitt. Paolo és én Rino barátai vagyunk. Kár, hogy Rino a távozás mellett döntött. Az előző szezonban nagyszerű munkát végzett, most pedig Giampaolóval kell folytatnunk.”

“Projekt? A fenntarthatóság nem jelenti azt, hogy nincsenek ambíciók. Fontosak az ambíciók, de két lábbal a földön kell maradni és felelősségteljesnek kell lenni.”

“A tulajdonos sokkal nagyobb ambíciókkal rendelkezik, mint azt az emberek gondolnák, különben nem lennék itt.”

“Jól kell tennünk a dolgunkat, helyesen cselekedni és okos lépéseket tenni. Nyilvánvaló, hogy korlátozott költségvetésünk van. Célunk, hogy fenntartható növekedést érjünk el és közben nyerjünk, hogy a Milan visszatérjen oda, ahová tartozik.”

“Jelen pillanatban lehetetlen olyan játékosokat igazolni, mint Messi vagy Ronaldo. Nem csak olyanokat akarunk igazolni, akik fiatalok és a jövőben top játékossá válhatnak, hanem olyan játékosokat is, akik most nagy mértékben hozzá tudnak járulni a csapathoz. Fontos a megfelelő játékosok kiválasztása és bízunk benne, hogy sikerülni fog.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. – Pistike, hány órát tanulsz naponta?
  – 25-öt!
  – Dehát egy napban csak 24 óra van…
  – Ezért kelek fel 1 órával előbb!

  Érthető, világos, logikus, amiket Boban mond, ugyanakkor ezeket a gondolatokat érdemes ütköztetni azzal, amit Giampaolo nyilatkozott, miszerint minőségi játékosok nélkül nem lehet minőségi futballt játszani.

  Úgy gondolom azonban, hogy a stílusos focihoz nem feltétlenül kellenek 100 milliós játékosok. A Milan játékát fel kell rajzolni, modellezni, bizonyos téren automatikussá kell tenni (miközben persze ki kell használni, hogy vannak kreatív játékosok is a keretben). Ehhez nem szükséges, hogy világklasszisokkal legyen tele a csapat. Sok olyan tréner volt, aki tisztában volt azzal, hogy nincsenek zsenijei, ezért olyan rendszert és sémákat dolgozott ki, amelyek a képzettebb ellenfelekkel szemben is hatásosak tudnak lenni. Ilyen volt annak idején pl. Karl Rappan verrou-ja.

  Tehát nem kell sírni, hogy míg a Real Madrid Hazard-okat vásárol (meg röhögni, ha megveszik a semmirekellő Pogbát), mert egy okos, képzett, határozott elképzelésekkel rendelkező edző a jelenleg a Milan rendelkezésére álló alapanyagból is képes lehet egy 3-4. helyre jó csapatot építeni. Az eddigi nyilatkozatai, a futballal kapcsolatos elképzelései, “filozófiája” alapján Giampaolo kapcsán bizakodó vagyok.

  Október-november környékén már egyértelműen látszódnia kellene Giampaolo munkájának a csapaton a stílust tekintve.

 2. Szerintem a vezetőknek nem kéne előre magyarázatokat keresni, hogy miért nem kell jó játékost igazolni, hanem azon kéne dolgozni, hogy valahogy igazoljanak olyat, aki jó lehet, akár kevésből. Galliani kukázott játékosai néha egész jók voltak és ő nem siránkozott, hogy ki mennyiért igazol. Az se baj, ha van egy terv, hogy idén nem igazolnak senkit és nem lesz eredmény, de ezáltal 1-2 év múlva majd lehet igazolni meg jön eredmény, de akkor nem kell előre kifogásokat gyártani, mert év végén csalóka lesz, hogy bejelentik, hogy nem is volt cél a BL idén.

  • Nem hinném, hogy előre magyarázkodnának vagy kifogásokat keresnének, pláne nem ebben a nyilatkozatban. Elmondta, hogy a Milan jelenleg nincs azon a szinten, hogy Messi vagy Ronaldo képességű kaliberű játékosokat igazoljon. Igazat mondott. Vagyis nem fognak 100 milliókat költeni egy játékosra.

   Ezen a mondaton kellene lennie a hangsúlynak… Maldini és Boban jelenléte garancia.

   “A tulajdonos sokkal nagyobb ambíciókkal rendelkezik, mint azt az emberek gondolnák, különben nem lennék itt.”

   • Csak már sokadszorra halljuk ezt, ami lehet csak a sajtó miatt van, mert ugyanazt kérdezik mindig, de kezd unalmas kifogásnak hatni. Pozitívan szabad hozzáállni, úgyhogy ha azt mondja egy Boban, hogy a tulajdonosok rendben vannak, akkor abban nem nagyon kell kételkedni.
    Szerintem kéne még egy komoly játékost igazolni a kezdőbe és akkor megnyugodna mindenki, remélem ez bekövetkezik és akkor nem csak a nyilatkozatokra kell építeni.

    • Másfél hónap van hátra a mercatóból, szerintem egy nagy név mindenképpen kelleni fog a középpályára Bakayoko helyére… Nem értem miért nem kellett letenni a zsét érte.

     Eddig a vezetőség elég keveset kommunikál minden szempontból, ami tetszik. Inkább kevesebb szöveg és több meló legyen. Csak ennek az a hátulütője, hogy a sajtó kevés infót tud és így minden szarságot összehord, sokszor valótlanul.