Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója elmondta, hogy Marco Giampaolo kinevezése a vezetőség közös döntésének eredménye volt és kifejtette a klub egyértelmű álláspontját Gianluigi Donnarumma jövőjével kapcsolatban.

Hétfőn a Casa Milanban egy sajtótájékoztatón mutatták be Marco Giampaolót, a csapat új edzőjét. A játékosok ma délután kezdik meg a felkészülést az új szezonra és az olasz szakember megtartja első edzését.

Maldini a sajtótájékoztatón beszélt az új munkájáról, Giampaolo kinevezéséről, a szurkolókról, a célokról, a mercatóról és Gianluigi Donnarummáról is.

“Az új szerepköröm? Sok dolog megváltozott. Nagyon hálás vagyok Leonardónak a lehetőségért, amit adott nekem. A dolgok megváltoztak, de úgy döntöttünk, hogy Bobanra és Massarára támaszkodunk abban, hogy a lehető leghamarabb versenyképessé tegyük és visszavezessük a Milant a csúcsra. Giampaolo, az új edző kinevezése mindannyiunk közös döntése volt.” – nyilatkozta Maldini az újságíróknak.

“A szurkolók megértették, hogy milyen időszakon megyünk keresztül. Nem veszítették el a klub iránt érzett szeretetüket. Az előző szezonban minden hazai mérkőzésünkön több mint 50 ezer szurkoló volt. A lángok továbbra is fényesen égnek és most a mi feladatunk, hogy még fényesebbek legyenek. Ez nem csak az edző munkája. Célunk, hogy az előző idény eredményeire építsünk és fejlődjünk. Csak egyetlen ponttal maradtunk le a Bajnokok Ligájáról az utóbbi szezonban.”

“A Milan iránti szeretet ott van a szurkolókban és ezt az előző idényben megmutatták. Most azokra az eredményekre akarunk építeni és szeretnénk 50 ezerről 60 ezerre növelni az átlagnézőszámot. Ez az ambíciónk és az ambíciók fontosak, mert anélkül nagyon nehéz elérni bármit is. Céljaink eléréshez nem csupán a játékosokra, hanem a stábban dolgozó minden munkatársra szükség van.”

“Mercato? Vannak prioritások az átigazolási piacon az edző javaslatainak megfelelően. A mercato hosszú ideig nyitva lesz, hiszen szeptemberben ér véget. Donnarumma? Nem kétséges, hogy Donnarumma milyen fontos a klubnak, ahogy az olasz labdarúgásnak és a világ futballjának. Ő a Milan játékosa és a célunk, hogy nagyon hosszú ideig megtartsuk. Ez az első dolog, ami eszembe jut. Jelenleg ez az álláspontunk.”

“Top játékosok? Fontos részei a projektünknek, amelyről beszéltünk az edzővel. Nem igazán konkrét játékosokról esett szó, inkább arról, hogy milyen karakterrel, tulajdonsággal rendelkező játékosokat keresünk. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk a fenntartható növekedést, amit el kell érnünk.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én hiszek neki.

    Az előző idényben látható volt a fejlődés és az előrelépés a korábbi évekhez képest, viszont 1 pont híján kudarcba fulladt minden. Talán ez lehet az utolsó esély, hogy végre meg legyen a BL és rendbe jöjjön a klub.