Cristian Zapata az Instagram oldalán közzétett bejegyzéssel búcsúzott.

Hetekkel ezelőtt biztossá vált, hogy a klub nem hosszabbítja meg Zapata lejáró szerződését. A felek ugyan megkezdték a tárgyalásokat a hosszabbításról, azonban nem sikerült egyezségre jutni. A 32 éves védő 7 év után távozik a Rossoneritől.

“Hét csodálatos év után távozom a Milantól. Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, amely lehetőséget kínált számomra, hogy a világ egyik legrangosabb együttesében játszhassak.

Köszönettel tartozom az összes csapattársamnak, akik ezalatt a hosszú és intenzív időszak alatt velem voltak, az összes edzőmnek, akik segítettek fejlődni emberként és játékosként egyaránt. Köszönet a Milanellóban dolgozó embereknek, az igaz barátoknak és mindenekelőtt nektek szurkolóknak. Egyszerűen fantasztikusak voltatok, mindig támogattatok és hihetetlen szeretetet mutattatok felém.

Köszönöm mindenkinek. Pályafutásom egy szakasza lezárul, amely örökre a szívemben fog maradni.

Szeretettel, Cristian”

Zapata 2012 nyarán érkezett a Villarrealtól és 148 tétmérkőzésen viselte a Milan mezt.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem igazán tetszett a döntés, annak ellenére sem, hogy Zapata rapszodikus teljesítménye miatt sokszor fogtam a fejem. Valamelyik Zapatával foglalkozó cikkhez ezt le is írtam. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy ki fog érkezni a helyére, mert mindent az határoz meg, hogy a védelem erősödik-e. Sajnos Zapata nem igazán mutatta a fejlődés jeleit, pedig a legjobb korban érkezett. Persze az is igaz, hogy nem Nesta meg Baresi volt a mentora. Reméljük, Kabak beválik, Caldara felépül, Romagnolit meg nem viszi el a Barca.

 2. Hát sajnálom kicsit, bár azt hiszem már ideje volt lecserélni.
  Különben az elmúlt évek legstabilabb belső-védőpárosát szerintem Zapata alkotta Rami-val.
  Persze akkoriban Zapata folyamatosan kezdő volt.
  Túl sok edző, túl sok elképzelés.
  Remélem olyan jön majd helyette, akit használunk is.

 3. Kicsit én is sajnálom,de végül is ha itt van és nem játszik az se jobb semmivel.Azt viszont nem értem hogy miért nem lehet az ilyen játékosokból kiszedni egy kis pénzt.Vagy tavaly el kellet volna adni vagy hosszabbítani és szintén eladni.De ahogy mondani szokták ;nem az én pénzem.