Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója terjedelmes interjút adott a Gazzetta dello Sportnak, amelyben beszélt a klub projektjéről, a stratégiájáról, Gennaro Gattuso és Leonardo távozásáról, az Elliott terveiről és a nyári átigazolási időszakról.

“Tavaly decemberben érkeztem, eddig minden időmet arra fordítottam, hogy megértsem az olasz futballt. Teljesen elmerültem benne. Nem beszéltem a nyilvánosság előtt ezidáig, mert úgy éreztem, hogy előbb mindent meg kell tanuljak, azonban a szezonnak vége, tehát itt az idő arra, hogy elmagyarázzam a tulajdonosok projektjét és nézőpontját. Váratlanul vette át az Elliott a klubot tavaly júliusban, és rögtön, pár héten belül komoly problémákat kellett megoldjon. Olyan klub került az Elliott tulajdonába, amely képtelen volt fizetni az adósságait, Damocles kardja lebegett a klub feje felett, komoly büntetésekkel nézett volna szembe a Milan. A klub megmenekült, 220 millió eurót azonnal kifizettek, hogy megfeleljenek az előírásoknak. Ennek elmulasztása csődeljárást, kizárást és alsóbb ligába való száműzést vont volna maga után.”

“Ezután kerestük meg Leonardót, akinek örökre hálás leszek az elvégzett munkájáért, hiszen csak hetei voltak arra, hogy felélessze a csapatot. Leo most úgy döntött, hogy elhagyja a klubot és más kihívásokat keres. Köszönöm a munkáját még egyszer. Semmi konfliktus nem volt közöttünk, sőt csak maximális elismeréssel tudok beszélni róla.”

“Gattusót egyszerűen képtelen vagyok szavakkal leírni: egy rendkívüli ember, aki a szezon összes felelősségét a saját vállain cipelte, néha túl sokat is vállalt ezekből. Kielemezte az idényt és meghozta a döntését, amelyet a legnagyobb őszinteséggel közölt. Nem folytatja tovább. Rino örökre a Milan barátja marad. Személyesen nem ismertem előtte, de óriási tiszteletet érzek iránta.”

“Sosem gondolkodtunk Luis Campos szerződtetésén, ő a Lille menedzsere, ahol kiváló munkát végez, de nem fog a Milanhoz jönni. Hagytam, hogy a sajtó Campost emlegesse, de mosolyogva és ellentmondások nélkül állíthatom: azt akarom, hogy ez a feladat Paolo Maldinié legyen. Nagyon szeretném, hogy velünk maradjon és segítsen nekünk ebben a projektben, méghozzá kiemelt és központi szerepkörben. Lenyűgöz a személyisége. A klub értékei és kultúrája az maga Maldini, tökéletes választás, hogy a technikai részleget vezesse. Ez nem egy látványos szerepkör, azonban a technikai döntések teljes egészében szava lesz. Paolo rengeteget tud adni ennek a klubnak. Természetesen nem azt várom tőle, hogy ezt az egészet egyedül csinálja, egy csapat lesz a segítségére.”

“Fárasztó szezon volt ez mindenki számára, Paolo is időt kért a válaszára. Meg szeretné vizsgálni azt, hogy van-e elég energiája, hogy egy újabb szezont kezdjünk meg együtt ebben az új projektben, ami a legnagyobb elkötelezettséget kívánja meg. 100%-ig biztosnak kell lennie benne. Ez a Milan elvárása mindenki felé, aki ehhez a klubhoz akar tartozni. Nos, Maldini esete más, ő maga a Milan… Nem szeretnék más személyben gondolkodni, mint Ő, várom a döntését, ha ez megvan, kiválasztjuk az edzőt és a játékosokat.”

“Az új edző kellő óvatossággal lesz kiválasztva: nem számít a kor vagy nemzetiség, csak az számít, hogy passzoljon ahhoz az elképzeléshez, amit meg akarunk csinálni és felépíteni. Vezetői karrierem és tapasztalatom során, legyen az USA vagy Anglia, sosem dicsekedtem azzal, hogyan ítélem meg az embereket és játékosokat, azonban tudom, hogyan kell kiválasztani azokat, akik beleillenek a csapatunk struktúrájába. A döntéseket a technikai vezetővel, remélem Maldinivel együtt fogjuk meghozni, nyugodtan, átgondolva, minden részletre kiterjedően: történelem, személyiség, profil, sikerek, statisztikák. Nem akarunk szem elől téveszteni semmit. Hosszú és izgató játék lesz, de biztos vagyok benne, hogy nyerni fogunk!”

“Az Elliott sosem szabott határidőt. A gondolkodásuk, nézőpontjuk, elvárásuk viszont világos és egyértelmű. Nincs határidő, ezért ígéreteket sem teszünk rövid távra. Minden egyes percet ki fogunk használni, hogy elérjük a céljainkat. Azonban időre szükség van, de sikeresek leszünk. Ez egy különleges klub, amit tisztelek és szeretek. Egy klub, amely büszke lehet a történelmére, de jelenleg nem a múltban élünk, megoldásokat kell találnunk a problémáinkra. Ahhoz, hogy újra a csúcsra érjünk, a Milan összes alkalmazottjának hinnie kell a változásban. Elég volt az illúziókból és a hazugságokból. Azért vagyunk itt a Milannál, hogy a jövőt biztosítsuk a legjobbak között, mindezt egy komoly, de annál reálisabb úton járva. Ez nem jelenti azt, hogy nem álmodozhatunk, ez azt jelenti, hogy az álmaink beteljesüléséért keményen kell dolgoznunk. Komoly kihívásaink vannak, az európai porondon akarunk szerepelni folyamatosan, de a Financial Fair Play betartásával. Nem fogjuk megkerülni a szabályokat, sem mindent egy lapra feltenni. A következő évek célja, hogy növekedjünk, megfelelve az FFP-nek, valamint fiatal, minőségi játékosokat hozzunk a csapathoz, akik ki tudnak teljesedni és igazi gyémántjaivá válhatnak a klubnak és a szurkolóknak. Mi nem fogunk fiatal játékosokat vásárolni, csak azért, hogy aztán eladjuk őket. Azt akarjuk, hogy sokáig velünk maradjanak és ők jelentsék a jövő Milanját. De tisztáznunk kell, hogy hol vagyunk jelenleg, és mi az az út amit járnunk kell. A szurkolóinkat teljes őszinteséggel és átláthatósággal fogom tájékoztatni. A be nem teljesült ígéreteknek vége. Azért jöttem ide, mert kifejezetten optimista vagyok, meg vagyok győződve arról, hogy a Milant vissza fogjuk juttatni oda ahová való, azonban most irányt kell váltatnunk, ami nem lesz egyszerű, de sikerülni fog. Az olasz futball egésze képes a változásra, amennyiben hajlandó a fejlődésre, anélkül, hogy elkövetné azokat a hibákat amiket a 90-es években. A hatalmas bevételeket sosem használták a csapatok az infrastruktúra fejlesztésére.”

“A brand adott, a történelem szintén, de a futball fejlődött és nem lehet visszafelé nézni. Három alapvető pont van, sorrend nélkül. 1) Gazdasági újjászervezés a nyereségtermelő képesség javulása érdekében. 2) A csapat minőségének növelése, hogy visszatérjen az olasz és az európai futball tetejére. 3) Helyes megoldás a stadionkérdésben, legyen az akár a San Siro, akár egy új létesítmény.”

“Megfelelő egyensúly lesz a fiatal minőségi játékosok és a tapasztaltabb, vezető szerepet betöltő játékosok között. A stratégiánk, hogy nem top játékosokat keresünk, hanem olyanokat, akik itt válhatnak top játékossá és a mi csapatunkban érhetik el azt a szintet. Olyan erős generációval szeretnénk építeni a jövőt, akik gyorsan fejlődhetnek a klubbal, akik lelkesek és készen állnak a kihívásra.” – tette hozzá.

Nagy köszönet Patriknak a kiváló fordításért.

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

15 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Majd minden elválik, egyelőre ez még mese habbal. Érdekességképp visszakerestem Hyonghong Li mellébeszélését innen az oldalról. Annyira sablon, hogy akár ezt is nyilatkozhatta volna Gazidis.

  “Szeretném megragadni a lehetőséget és ismét hangsúlyozni, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az AC Milan növekedési projektje iránt. Természetesen még hosszú út áll előttünk a céljaink eléréséhez. Célunk visszavezetni a klubot oda, ahova tartozik: azaz az európai labdarúgás csúcsára. (…) ez csak a projekt kezdete, hogy a Milan sikeressé és szilárddá váljon. Ez egy olyan projekt, amely során a tökéletességre törekszünk és tiszteletben tartjuk az általunk vállalt összes pénzügyi kötelezettséget.”

  “A Milan egy világhírű futballklub, a legdicsőségesebb történelemmel. Ígérjük, hogy lépésről lépésre a világ labdarúgásának csúcsára emeljük ezt a legendás csapatot.”

  Mindenesetre reméljük a legjobbakat.

 2. Nah, jöttem én is egy kicsit fröcsögni.
  Nagyon sajnálom Gattuso-t! Én miatta kezdtem el újra MILAN meccseket nézni. És bár nem mindig jött neki össze, azért néha elég pofás meccseket is játszottunk végre!!!
  Remek első fél szezont láthattunk, aztán a válogatott szünet után – nem tudom, ez nálunk valami mumus – és a szokásos sérüléshullám után már nem nagyon tudtunk magunkhoz térni.
  Ne felejtsük el, ha abból a rengeteg kis csapatok ellen elhullajtott pontból csak egyel többet szereztünk volna, most mindenki Gattuso-t éltetné, mert visszavezetett minket a BL-be. Egyetlen dolgot tudok nehezményezni nála, de az összes többi edzőnknél is, hogy valahogy senki nem akar 2 csatárral játszani. 4-4-2 nálam az alap. Biztonságos védelem és 2 csatárral nagyobb esély a gólszerzésre, ugyanis ebben a szezonban se szereztünk túl sok gólt.
  Leonardo-t is sajnálom. Már akkor nehezményeztem, amikor játékosmegfigyelőből edzővé tették…majd menesztették. Akkor szűnt meg a brazil vonal nálunk. Leonardo-val ez újra érvénybe lépett, megszereztük Paquetta-t és a Gremio-ból is várhattuk volna egy ügyes brazil srác érkezését.
  Gondolom erre most már nem sok esély maradt.
  Gazidis érkezésével keresztbehúzta a számításait. Ibra jó ötlet lett volna a télen? Igaz, hogy már nem fiatal, igaz hogy jóval többet kért volna, mint Piatek…. de véleményem szerint garancia lett volna a BL-re.
  Túlzásnak találtam, amikor beharangozták a nyáron, hogy a Bl a cél ebben a szezonban. Ibra-val ez könnyedén elérhető lett volna. És ha mindenáron ez volt a cél, akkor Gazidis első baklövése volt, hogy megvétózta Leonardo/Maldini választását. Fél, másfél szezont szerintem simán kitudtunk volna fizetni Ibra fizetésére…és a nyáron már a BL-re készülnénk.
  Gazidis – szimpatikus és egyenes nyilatkozat. Biztos vagyok benne, hogy ért a dolgához és tisztán látja a helyzetet. Rengeteg dolog szól mellette és sok sikert kívánok neki a jövőben.
  Bár szerintem a MILAN szurkolók nagy része úgy fog rá gondolni, hogy érkezésével 2 legendának, lehet 3-nak, kellett távoznia. Ibra nem érkezhetett és nem indulhatunk a BL-ben..

  A nyáron Gazidis filozófiájából kiindulva nagy-kiárusítás várható. Nem is nagyon érdekel már, csak Borini maradjon…..ööööö meg Montolivo 🙂

  Sok játékos szeretett volna Gattuso-val dolgozni, Leonardo és Maldini jelenléte is sokat segíthetett volna játékosok megszerzésében. Ez most úgy látszik Stornozva lett.

  Véleményem szerint jelenlegi helyzetben nem tudunk Gattuso-nál jobb edzőt szerződtetni.
  És milyen játékosokat tudunk idecsalogatni a nyáron?

  Kiváncsian várom. Mozgalmas nyarunk lesz megint. 🙂

 3. Mr.Gagyidisz tanulmanyozta az olasz focit 😂😂😂😂

  A Milan történetét is tanulmányoznia kellett volna 😂😂😂😂

  Fantasztikus nyilatkozat…miről is szólt ? Jah semmiről 😂😂😂😂

  Gagyi hablaty bla-bla-bla-bla 😂😂😂

 4. Jól benyalt Paolonak, ha ezek után nem vállalja biztos kap majd hideget-meleget. Az az érzésem h. marad és ezt Gazidis is tudta. Nem biztos h. Leo és Paolo olyan nagy egyetértésben voltak. Jó lenne, még ha nem is lesz a legjobb sportigazgató, nem mindegy h. egy “noname” vki vagy Maldini ül le vkivel tárgyalni.

 5. Sziasztok,

  Sajnos a célt nem értük el ezzel a csapattal, várható volt, hogy itt lesznek “áldozatok .A Gattusó távozása, lemondása borítékolható (úri emberként távozott) volt. Leonárdó távozása már egy kicsit érdekesebb téma én személy szerint nem minden igazolásával értettem egyet de Ő volt döntési pozícióban… valami történhetett ha ilyen könnyen megváltak tőle.
  Amit Gazdis szeretne az a PL lehet, hogy működött kíváncsian várom ,hogy itt mire megy ezzel a szemlélettel, gondolkodással. Amennyiben tényleg tanulmányozta az olasz focit akkor remélem rájött, hogy ez teljesen más kávéház más bajnokság,és hogy itt más hogy működnek a dolgok lásd (zebrák csapata).
  A foci üzlet ezt mindenki érti csak azt ne feledje el, hogy ez a klub 120-éves történelemmel bír , 18 bajnokságot és 7 BEK-et/BL-t nyert ez a KLUB! Ezeket azért tartsa legyen szíves szemelőt mielőtt belekezdene a reformokba.
  A tulajdonosok Őt látják garanciának, arra hogy a befektetett pénz megtérüljön mostantól nagy lesz a nyomás rajta is nem bújhat ki a felelősség alól.
  Természetesen biztosan kielemezték már az elmúlt szezont már jó párszor, ennek tudatában biztosan fognak majd alakítani a csapaton, csak a kérdés lesz -e a bajnokság végén BL indulás ami a minimum ennél a klubnál.
  Edző kérdés ami talán a legfontosabb jelen állapotban kire lehet rábízni ezt a társaságot találnak -e olyan személyt aki hiteles , van szakmai múltja és nem utolsó sorban a szurkolók is elfogadnak ez lesz szerintem az igazi kihívás.
  Reményeim szerint a lejáró szerződésű játékosok , helyébe olyanokat fognak szerződtetni akik megtudják oldani azt a feladatot, hogy az AC MILAN BL induló legyen, és 1-2 éven belül harcoljon az első-három helyért. Egyszóval ütőképes csapatot kell itt összerakni aki képesek lehet juvét legalább megszorítani.
  Sok sikert kívánok ehhez nem túl könnyű feladathoz.
  Forza Milan.

 6. Latom sokaknak nem jot at itt a lenyeg. “Egy klub, amely büszke lehet a történelmére, de jelenleg nem a múltban élünk”
  Nos sajna a legtobb Milan szurkolo plane ezen a forumon ott el es itt a BL serlegeket meg a bajnoki cimeket emlegeti. Per pillanat ez egy klub akit egy Olympiakos meg egy Betis bearazott az ELben es egy klub ami most mar hosszu ideje veszteseges. A nyilatkozatbol elegge gyertelmu, hogy o nem fog nagy neveket venni mar hanem noname fiatal igeretekben gondolkoznak akikbol parat majd jo penzert eladhatnak, hogy kiegyenlitsek a minuszt es ha beert a csapat es visszakerul a BLbe akkor lesz egy garantalt bejovo penzmennyiseg amibol majd lehet tovabb epitkezni. Az Eliott nem a Szaudi koronaherceg aki lexarja a FFPt es onti eszetlenul a penzt a csapatba….
  Itt egy Arsenal, Liverpool, Juve , Bayern ut van keszuloben ami az elejen parositva lesz egy Monaco, Porto, Ajaxal.

  Sokan irtak, hogy mit szamit az az ey pont…nos rengeteget mert a BL garantalt komoly bevetelekkel jar ami segitett volna kiegyenliteni a konyveket de mivel ez nem tortent meg igy mashonnet kell fedezni a minuszt.

  Ne lepodjon meg senki nagyon ha Donnarumma a csapat legjobban keresoje eladja a klub es jovore Reina/Plizzari lesz a kapuban!.
  Donnarumma, Abate, Montolivo, idosebb Donnarumma, Bertolacci, Mauri es hasonlokon mindjart keletkezik 20-25 misi csak a fizukbol.