A Milan bejelentette, hogy elfogadta Leonardo lemondását, aki távozik a klubtól.

A várakozásoknak megfelelően Leonardo egy év után távozik a Milan vezetőségéből. A 49 esztendős brazil szakember tavaly júliusban tért vissza az Elliott Management hatalomátvétele után és mindössze néhány hét állt a rendelkezésére a játékoskeret megerősítésére. Leonardo szerződtette Gonzalo Higuaínt, Tiémoué Bakayokót, Samu Castillejót, Mattia Caldarát és Diego Laxaltot. Januárban két játékos érkezett, nevezetesen Lucas Paquetá és Krzysztof Piatek.

Az erősítések ellenére nem sikerült elérni a kitűzött célt, azaz a Bajnokok Ligája-indulást. A csapat tehát ismét az Európa-Ligában fog szerepelni.

A Milan kedden hivatalosan is bejelentette, hogy Leonardo távozik a sportigazgatói pozícióból. A kiadott közlemény szerint a brazil igazgató kedden tájékoztatta a klubot, hogy azonnali hatállyal lemond a tisztségéről, amit a Milan elfogadott.

A klub köszönetet mondott Leonardónak, hogy fontos szerepet játszott az új korszak elindításában és sok sikert kívánt a jövőbeli karrierjéhez.

Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója nyilatkozott Leonardo kapcsán.

“Leonardo pár héttel a nyári átigazolási időszak zárása előtt csatlakozott a Milanhoz és nagyon nehéz körülmények között a szívét és a lelkét is beleadta a csapatért. Nagyon hálás vagyok neki mindenért, amivel hozzájárult a nagyszerű klubunkhoz és sok sikert kívánok a jövőbeli törekvéseihez.”

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Sokan osszekeverik itt a szezont a fazonnal. A Milan tulajdonosa nem a szaudi koronaherceg vagy mas diktator/oligarha akinek FIFA managert van kedve jatszani eloben. A Milan tulaja nem elb*ni akar penzt hanem keresni es egy brandet ujraepiteni de nem az oligarha keplet alapjan azaz nem PSG, Chelsea, Man City, Mahalacska) hanem Arsenal, Bayern, Man U mintara.
    Leo megy. Nem hozta amit a tulajok/igazgato elvart tole vagy mas miatt ezt nem tudjuk. De ha az a gond, hogy Gazidis megvetozott par igazolast, nos ez minden egyes cegnel igy van, hogy a nagy businessben a vegen a CEO jovahagy. Ha csak ez volt a gond akkor ez ego problema. Viszont a helyettesnek beharangzott Campos nem jon a Milanhoz. Maldini maradhat de most gondolkodik akar e uj pozit es felelni szeretne e a transzferekert. (ezt irta a football italia)

  2. Olyan szempontból fura ez az egész, hogy ha ez az 1 pont hátrány arra billen, hogy megyünk a BL-be akkor most minden OK és Leo / Gatta marad? Én akkor sem lennék felhőtlenül boldog mert nem az lenne amit anno megszoktunk, hogy BL / Milan mindig esély a végső győzelemre, hanem kb. hogy a csoportból tovább megyünk e egyáltalán (és égetjük le a múltat..). Jó persze ne legyünk telhetetlenek, most építünk stb., csak már kicsit unalmas, hogy kb. 10 éve csak építünk (mint a mi válogatottunkat csak azt “kicsit” régebb óta). Forza Milan!

  3. Sajnalom, a lehetősègeihez mèrten jól igazolt. Hozhatott volna ő mèg jó igazolásokat. A rèszletekbe nem látok bele, találgatni nem akarok. Meglátjuk ki jön helyette. Nagyon várom a “jó befektetès” igazolásokat, az elmúlt 10 èvben nem sok ilyen volt, abból is csak pènzt csinált Berlu.