A hírek szerint a következő szezonban már nem Gennaro Gattuso lesz a Milan edzője.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia újságírója arról számolt be, hogy Gattuso készen áll elhagyni a Milan vezetőedzői posztját. A végső döntés azután született meg, hogy az olasz szakember hétfőn egy megbeszélés keretein belül találkozott a Casa Milanban a klub vezérigazgatójával Ivan Gazidisszel.

A felek útjai békésen elválnak és Gattuso élő szerződésének megszüntetése előtt nem lesz akadály – állítja a Sky. A 41 éves edzőt kontraktusa még két évig szól a piros-feketékkel.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor Gattuso mellett Leonardo is távozik, aki kedden benyújtja lemondását. A MilanNews beszámolója szerint Leonardo Jardim, Simone Inzaghi és Giampaolo a lehetséges jelölt a Milan kispadjára.

Egybehangzó hírek szerint kedden válik hivatalossá Gattuso távozása. A SportItalia arról ír, hogy az olasz vezetőedzőnek 2021-ig szóló szerződése van és ennek megfelelően 5,5 millió euró járna neki, ám – a korábbi edzőkkel ellentétben – nem tart igényt a végkielégítésre.

Gattuso kedd reggeli nyilatkozata a Repubblicának.

“Nem volt könnyű meghozni a döntést, hogy elhagyom a Milant, de meg kellett tennem. Nagy szenvedéllyel éltem meg a hónapokat és felejthetetlenek voltak. Fájdalmas, de átgondolt döntést hoztam. Lemondás a szerződésről? Igen, mert a történetem a Milannal sohasem a pénzről szólt.”

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

24 hozzászólás a bejegyzéshez

   • .Mvel a BL nem jött össze igy egy csomo pénztől elesik a csapat a FFP meg kotelezi a csapatot igy bevetel kell meg sajat stadion a közeljövőben szóval fiatal jatekosokat vesznek akiknek az értéke emelkedni fog es eladogathatnak belőle parat ha kell.

    Itt egy cikk a football italiarol:

    “According to news agency Ansa, Sky Sport Italia, Sportitalia and more, the reasons are that former Arsenal chief Gazidis is downscaling Milan ambitions and costs to help meet Financial Fair Play requirements.

    It is also a different approach to running the club after failing to qualify for the Champions League.

    The focus would no longer be on trying to sign experienced players, but focusing on youth they can purchase cheap and then sell on at a profit.

    There have also been suggestions in the Italian media that Milan could accept a plea bargain with UEFA over their FFP violations, taking a year out of European competition to wipe the slate clean.”

 1. “Lemondás a szerződésemről? Igen, mert a történetem a Milannal sohasem a pénzről szólt.” – Gattuso

  Ez itt a gerinc emberek, a klubhűség. Lehet bármennyi pénze az Elliotnak, ez az, amit nem lehet mastercardért venni. Zsoldosok jönnek-mennek, de Gattuso marad Gattuso, bármennyit is kritizáltam, kritizáltuk. Ilyen embernek -még ha nem is sikerült a kitűzött célt elérni- mindenképp találnék munkát itt a csapatnál. Minden jót Gatta!

    • Nyilván persze….

     Olvasom itt is hükye sz@r edző fb-n is…sokan…

     Mondjuk azt senki nem írja le milyen egy jó edző,és miben lett volna jobb Rinónál vagy lesz jobb..

     Nem top edző,de olyan kevés van….viszont kimondottan jo úton van a JO edző úton Rinó….

     De majd meglatjuk ki erkezik és mit fog művelni….

      • Egyre viccesebb vagy….mintha az instán lennénk követsz…és mindenhova odaírsz vmi fantörpikusat :)))) Fogyassz vmit attól lenyugszol :)))

     • Én elmondom akkor neked mi volt a gond.

      Pontosan az általad leírt “jó utat” nem láttuk. A csapat egyszerűen nem jutott el A-ból B-be a szezon során. Egyszerűen nem lehetett látni, hogy a csapat fejlődik, hogy Gattuso által kitalált taktikai elemek épülnek be a játéba. Volt egy fellángolás amikor egy kifejezetten jó védekezésből indultunk ki, de a végére ez is alább hagyott. Sajnos hiányzott a stílus amire azt lehetett volna mondani hogy ez a “védjegye” vagy “sajátossága” a csapatnak vagy “ez játékstílus jellemző a mai Milanra” mert sajnos nem volt jellemző semmi. A “letámadásaink” borzasztóak voltak, a támadások sokszor sablonosak, többször 1-1 egyéni villanás döntött.

      Gattuso kétség kívül nagyszerű ember és remek játékosa volt a Milannak. Nem gondolnám, hogy bárki utálná Őt. Amit tesz, hogy lemond a pénzről emberileg még inkább kiemeli ebből a közegből. Én remélem megtalálja a helyét, legyen az bárhol is. Nem fogok rá keserű pirulaként visszagondolni.

 2. Nem tudom, hogyan álljak ehhez a döntéshez. Egyik oldalról természetesen örülök neki, mert sokakhoz hasonlóan én sem tartom Gattat taktikailag képzettnek. Sok meccs rajta ment el, ritkán tudott jól belenyúlni a találkozókba. Túlságosan is erőltette az állandóságot, alig rotálta a csapatot. Másrészt az elmúlt 3-4 évben most láttam először csapatot a pályán. Volt játékunk, megmutatta mit is jelent a Milan szív. Szóval megértem a döntést, de sajnálom. Hogy kinek örülnék? Pochettino, Sarri (tudom, Juve) esetleg Di Francesco. Esetleg Tuchel. És persze Dárdai 😀

 3. Látom Gazidis rendesen megosztja az embereket. Amikor kineveztük én mondtam, hogy az (sz)Arsenal drukkerek ünnepelnek. Ott is összeveszett sokszor Wengerrel.
  Megint minden változik abból sok jó ritkán születik. Kíváncsi leszek az elképzelésekre.

 4. Gattuso legalább tudd szépen távozni.Sokáig szurkoltam én is neki,de be kell látni hogy még tanulnia és tapasztalnia kell.Szívét lelkét beletette az biztos.Simán benne van hogy egyszer jó edző lesz,de most a csapatnak egy sokkal tapasztaltabb edzőre van szüksége.Biztos vagyok benne hogy Rinó fog munkát kapni.Leonardo távozásának én egyáltalán nem örülök,szerintem óriási hiba.Az biztos hogy mindenki erősödni fog körülöttünk,ha spórolunk az edzőkérdésen,jövőre is bajban leszünk.Okosan kell erősíteni és a javát mindenképpen megtartani.Most nagyon képben kellesz lennie a vezetőségnek.

 5. Nem tudom edzősködik e valahol, vagy egyáltalán van e képesítése, de szerintem Pirlot kellene valamilyen formában a csapathoz hozni. Játékosként óriási érzéke/esze volt ehhez a játékhoz, szerintem edzőként is sokra vinné. Ez persze csak puszta fikcio.

 6. Szerintem sokszor és sokan leírták, hogy a játékos Gattusót el kell választani az edző Gattusótól, még akkor is, ha ez nem könnyű. Én nem egyszer írtam le a véleményemet Gattusóval AZ EDZŐVEL kapcsolatban, bizonyos döntéseit hülyeségnek tartva, illetve volt olyan is, amikor megkérdőjeleztem a szellemi képességeit is egy-egy döntése kapcsán. Annak idején Berlusconi-éra végén is több olyan szurkoló volt, aki az akkori elnök hazudozásaival, rossz döntéseivel kapcsolatban gyakran visszakanyarodott oda, hogy “de Berlusconinak Milan-szíve van”, meg hogy “mennyi mindent köszönhettünk neki”… Ami igaz is volt, csak éppen a világ tetejéről sikerült lekormányoznia a Milant egy olyan anyagi és erkölcsi szintre, ami pénzügyi és morális értelemben is válsághelyzetet idézett elő a klubnál. Változtatni kellett, csak éppen eddig ennek szinte semmiféle látszata nincs.

  Egyébként korábban éppen Berlusconi próbált az érzelmekre hatni azzal, hogy Seedorfot meg Inzaghit nevezte ki edzőnek, olyanokat, akiket a szurkolók szerettek. Gattusónál is lehetett ilyenfajta elgondolás az új vezetőség részéről, amikor hagyták az edzői poszton, hátha tud fejlődni. Nos, úgy gondolom, nem tudott. Ettől függetlenül játékosként örök kedvenc marad, sokak kedvenc játékosa a mai napig, és nem véletlenül. Nekem is az egyik kedvencem, ez azonban még nem jelenti azt, hogy adott esetben lehülyézzem, és alkalmatlannak tartsam a Milan vezetőedzői pozíciójára.

  Nemes gesztus Gattusótól, hogy visszautasította a milliókat. Egy szót sem szólhatott volna senki, ha nem így cselekszik. Ilyen volt annak idején játékosként is, őszinte. Ugyanakkor ez még nem tesz valakit jó edzővé. Amit Milanka2013 ír, hogy a Facebookon kik és miket mondtak Gattusóra, esetleg milyen stílusban, az egy dolog, ez őket minősíti, ettől függetlenül a szöveg tartalma ettől még lehet helytálló. Azt nem gondolom, hogy sokan örülnek annak, hogy Gattusónak mennie kellett, jó lett volna, ha vele nagy sikereket ér el a Milan. De le kell szögezni, hogy Gattuso edzőként kifejezetten gyenge volt. Bár voltak jó mérkőzései, amikor jó volt az alaptaktikája, vagy bele tudott nyúlni – ráadásul látványosan – a mérkőzésbe, összességében komoly felelősség terheli a csapat fejlődésképtelensége miatt. Ennek ellenére ugyanúgy ikonja marad a Milannak, mint 18 hónappal ezelőtt.

  Sajnos sokan vannak olyanok, akik egy ikonikus játékossal szemben megfogalmazott kritikát úgy értelmeznek, hogy az ennek következtében az illető múltját is támadja. Én például az elmúlt 10 évben sokszor nekimentem Maldininek ilyen-olyan nyilatkozatai miatt, és sokaknál – akik nem értettek velem egyet – éreztem úgy, hogy azért nem igazán merik kritizálni a legendát, vagy igyekeznek megvédeni őt, mert legenda. Mert dolgoznak bennük az emlékek és adatok a 902 meccsről, a raklapnyi trófeáról… Holott én sosem azt vitattam, hogy Maldini a múltban mennyit tett a Milanért, csak igyekeztem rávilágítani arra, hogy miben gondolom úgy (és miért), hogy téved.

  Azokkal nem nagyon lehet értelmes vitát folytatni, akik bizonyos legendákat tévedhetetlennek hisznek vagy a gyengébb teljesítményüket elfogadják azon az alapon, hogy “de Gattusóról/Inzaghiról/Maldiniről stb. stb. van szó”.

  Gazidis megítélése is érdekes a szurkolóknál. Sokan azt látják, hogy a volt Arsenal-főnök idejön, és fél év elteltével elintézi, hogy Gattuso és Leonardo (felkészül Maldini?) távozzon. A nézetkülönbségek miatti konfliktussal nincs mit kezdeni, Gazidis és Leonardo (és lehet, hogy Maldini is) más elvet vall a jelek szerint. Adott esetben mindkettő lehet jó koncepció, lehet nyerni fiatalabb és tapasztaltabb játékosokkal is (pont a Milan mutatta meg ezt korábban). Ez most az ez van kategória, Gazidis dönthet arról, hogy Leonardóval ilyen körülmények között nem kíván együtt dolgozni (valóban semmi értelme nem lenne, ha Leonardo csak egy szolga lenne). Ez tehát felfogásbeli különbség, ami antagonizmus a dél-afrikai és a brazil között. Ami Gattusót illeti, itt egyértelműbb és tisztább a dolog, mert Gattuso teljesítménye sokkal inkább mérhető. Meglett a 4. hely? Nem lett meg. Sikerült jól forgatni a keretet? Nem, mert a Serie A egyik legkevésbé “rotált” kerete volt a Milané az idényben. A csapat idénye kudarcnak minősíthető, mert a célt nem érte el. Itt pedig logikusabb az edzői menesztés, de ezzel minden tréner tisztában van. Valószínűleg minden edzőt rúgtak már ki (kivéve Guardiolát, aki ezt sosem várja meg), ez nem egy nyugdíjas szakma. Hogy egy volt Arsenal-igazgató meneszti a Milan-legenda Gattusót, sok drukker számára kellemetlen lehet, de erre meg azt tudom mondani, hogy a Milannál tulajdonosváltás történt, és a tulaj Gazidist nevezte ki gyakorlatilag első embernek, elfogadja a döntéseit, felhatalmazza a pénzügyi és személyügyi kérdésekben való döntésekre. Ez is az “ez van” kategóriába tartozik. Lehet, hogy hibázott Gazidis, de az is elképzelhető, hogy éppen erre az irányváltásra van szükség a Milannál. Nem lehet megítélni, hogy Gazidis jó irányba akarja-e vezetni a Milant. Sokan most úgy állnak hozzá – és megint az elfogultság szólhat belőlük -, hogy a dél-afrikai téved, Leonardónak (és Maldininek?) van igaza, de indokokkal, érvekkel ezt nem igazán tudják alátámasztani. Kicsit előreszaladva, mert egyértelmű, hogy a brazil távozik – Leonardo nem az eddig elvégzett munkája miatt kerül lapátra, hanem a jövőbeli konfliktusok elkerülése érdekében. Nem végzett rossz munkát a Leonardo, de ezek szerint másban gondolkodnak Gazidisék.

  Előbb vagy utóbb úgyis kiderül, hogy járható-e a gazidisi út. Ha nem, akkor a dél-afrikai sem fog sokáig a helyén maradni, mert az Elliott nem gondolnám, hogy 8-10 évig akar várni arra, hogy a Milan elkezdjen profitot termelni…