Filippo Galli, a Milan korábbi BEK/BL-győztes védője elismerő szavakkal illette Alessio Romagnolit és beszélt a csapat szezonjáról illetve Ignazio Abatéról is.

Galli 1982 és 1996 között volt a Milan játékosa és ezen időszak alatt 324 tétmeccsen lépett pályára a csapatban. Az egykori olasz védő 5 Scudettót, 4 Olasz szuperkupát, 3 BEK/BL-serleget, 3 Európai szuperkupát és 2 Interkontinentális kupát nyert a Rossonerivel.

“Romagnoli bizonyította, hogy érett játékos és megérdemli a csapatkapitányi karszalagot. Fontos, hogy maradjon a Milanban. Alessio fiatal, de már most nagy tapasztalattal rendelkezik. Ő fontos tengelye a jövő Milanjának.” – nyilatkozta Galli az újságíróknak.

Gallit a szezon alakulásáról, Gattuso jövőjéről és Abatéról is kérdezték.

“A szezon még nem ért véget. A Milan még mindig versenyben van egy nagy cél eléréséért. A Rossonerinek nincs a saját kezében a sorsa, de először hozni kell a kötelezőt, aztán meglátjuk, hogy a többi csapatok milyen eredményt érnek el. Normális, hogy van egy kis félelem és bizonytalanság a szurkolók részéről, mivel már nem a Milanon múlik. Gattuso? A klubnak a szezon végén le kell vonnia a következtetéseket. Az idény kezdetekor a Bajnokok Ligája volt a célkitűzés és ha ez nem sikerül, akkor nem tudom, hogy mi fog történni. A klub a bajnokság végén értékelni fogja a helyzetet és meghozza a legjobb döntést.”

“Abate? Nagyon sajnálnám, ha elhagyná a csapatot. Abate sokat adott a Milannak, ahogy fordítva is igaz. Mindig profi hozzáállást mutatott. Ez egy olyan döntés, amit a vezetőségnek kell meghoznia, de normális, ha a klub megpróbál fiatalítani.”