Nagy mérföldkő előtt áll a klub, ugyanis a hétvégén a Frosinone ellen a Milan szezonbeli hazai mérkőzéseire kilátogató nézők száma elérheti az 1 milliót.

Eddig 976 601 néző tekintette meg a San Siróban a csapat hazai bajnoki meccseit a 2018/2019-es idényben. Az átlagnézőszám meghaladja az 54 ezret, ami a második legmagasabb szám a Serie A idei szezonjában.

A Gazzetta dello Sport szerdai száma szerint nagy az érdeklődés a Milan utolsó hazai mérkőzésére és várhatóan 60 ezer néző lesz jelen a San Siróban. A lap megjegyzi: ezzel a Rossoneri hazai meccseire kilátogató szurkolók száma el fogja érni az 1 millió 36 ezer főt, amire 10 éve nem volt példa. Az előző idényben 1 millió nézőt fogadott a San Siro, azelőtt pedig hasonló a 2010/2011-es szezonban fordult elő, amikor a Milan Scudettót nyert.

(A számok csak a Serie A-ra vonatkoznak, a nemzetközi kupameccsekre nem.)

A San Siro nézőszámai a Serie A-ban szezonokra lebontva:

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ismét egy mozgalmas szezon ér lassan véget..
  Volt itt minden, mit a búcsúban.. Sokat bosszankodtunk, aztán jött a hurrá hangulat, amikor felléptünk a harmadik helyre, most így a vége felé pedig marad a bizakodás.
  Kritizáltuk Gattusot, a vezetőséget, a játékosokat, de a SZURKOLÓKRA soha nem lehetett panasz..
  Maximálisan kitettek magukért minden mérkőzésen, amit a számok is bizonyítanak..
  Állítólag a Frosinone ellen is kint lesz kb. 60 ezer ember, ami az ellenfelet nézve igencsak megsüvegelendő..
  Ugye nem olyan rég De Rossi is elismerően nyilatkozott az AC Milan szurkolókról, ami szintén nem lehet véletlen..
  Ami szintén kiemelhető az, hogy a Milan szurkolók között nem hiszem, hogy sok “divatdrukker” lenne.. Sajnos nem is nagyon van oka arra senkinek, hogy egy zseniális játékos, a parádés játék, vagy elért jó eredmények miatt úgy döntsön, hogy a Milannak fog szurkolni.. (reméljük ez hamarosan változik)
  Végül kiemelném saját magunkat is, magyar AC Milan szurkolókat.. 🙂 Nem könnyű manapság a Milan drukkerek élete, de mégis itt vagyunk, és biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban is itt leszünk, függetlenül attól, hogy lesz-e BL, vagy sem..

  Forza Milan!!!!