A következő szezonban nem Carolina Morace fogja irányítani a női csapatot.

Az 55 éves szakembert tavaly nyáron nevezték ki a női csapat élére és az első szezonban a harmadik helyen végeztek a Serie A-ban. A csapat 22 mérkőzésből 16-ot megnyert, továbbá 3 döntetlen és 3 vereség született. A női alakulat végül a Juventus és a Fiorentina mögött a harmadik helyen végzett és éppen lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról.

Hétfő délután a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy felbontotta Morace szerződését, így egy év után távozik és a helyére hamarosan új trénert fognak kinevezni. A klub megköszönte Morace munkáját és elkötelezettségét, amit a szezonban mutatott.

A MilanNews szerint Morace távozásának hátterében az áll, hogy az elmúlt hónapokban többször is komoly nézeteltérése volt Elisabet Spina menedzserrel, így végül az összeegyeztethetetlenség ahhoz vezetett, hogy elválnak a felek útjai.

A portál megjegyzi, hogy Gianpiero Piovani, a Sassuolo női csapatának edzője az egyik jelölt a Milan kispadjára. Piovani az előző idényben (2017/18) a Bresciát irányította, így korábban már számos játékossal dolgozott együtt a Rossoneri jelenlegi keretéből.

Morace az Instagram oldalán közzétett bejegyzéssel búcsúzott a Milantól.

“Mint ismert, ma elváltak az útjaink a Milannal. Először is köszönettel tartozom a csapat tagjainak és a stábnak, akik a legnagyobb elkötelezettséggel követtek engem. Együtt képesek voltunk főszereplőként bemutatkozni a Serie A-ban és az Olasz kupában, a Milan DNS-ével összhangban. Köszönöm a klubnak az egyedülálló és nagyszerű lehetőséget. Biztos vagyok abban, hogy a Milan útja hamarosan visszavezet a világ labdarúgásának csúcsára. Nagy köszönet a fantasztikus szurkolóknak is.”

1 hozzászólás