A Milan 5 év után győzni tudott Firenzében és a három pont sorsát eldöntő találatot Hakan Calhanoglu szerezte. A mérkőzést követően Gennaro Gattuso, Gianluigi Donnarumma és Alessio Romagnoli is nyilatkozott.

“Továbbra is egészen a végsőkig reménykedni fogunk abban, hogy sikerül kvalifikálni magunkat a Bajnokok Ligájába. Sajnáljuk, hiszen szinte az egész szezon alatt a saját kezünkben volt a sorsunk. Most a legfontosabb az volt, hogy a Bologna és a Fiorentina ellen is győzzünk, hiszen azelőtt 5 meccsen csak 7 pontot szereztünk. Annak köszönhetjük, hogy ott vagyunk, ahol vagyunk. A Fiorentina elleni meccs után ezen az úton kell folytatnunk és a figyelmünk azonnal a Frosinone elleni bajnokira összpontosul. A futballban mindig nagyon sok meglepetés van, nem hibázhatunk újra.” – értékelt Gattuso.

“Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Jól építettük fel a támadásokat, amikor nálunk volt a labda. Folyamatosan megtaláltuk a megfelelő passzsávokat. Azonban a második félidőben, különösen annak az első 20 percében alig tudtunk előretörni a labdával. Rosszul passzoltunk és nem volt sok mozgás sem. Túl laposak voltunk és mindig csak Piateket próbáltuk megjátszani, aki egyedül volt négy védővel szemben.”

“A Fiorentina nehéz időszakon megy keresztül, de mindig veszélyesek és olyan játékosaik vannak, akik bármikor megsebezhetnek. Montella? Soha nem volt problémám Vincenzóval. Soha nem vitatkoztunk. Az olasz válogatottban csapattársak voltunk és üdvözöltük egymást a mérkőzés előtt.”

“Ez a Milan egy olyan csapat, amelynek vannak erősségei és gyengeségei. Sok lehetőséget szalasztottunk el, hogy a negyedik helyen maradjunk. Sok fiatal játékosunk van, akik a kulcsfontosságú pillanatokban elveszítették az önbizalmat. Érettnek kell lennünk.”

“Bakayoko? Másnap mindent magunk mögött hagytunk. Nem érdekel, ha egy játékos elküld a pokolba. A legfontosabb, hogy tisztelje a csapattársait az öltözőben. Csak arra kell gondolnom, hogy mi a legjobb a Milan és a klub számára.”

Gianluigi DONNARUMMA: “A héten jól edzettünk és tudtuk, hogy 110 százalékot kell beleadnunk. Ezt sikerült is. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és sikerült egy remek győzelmet aratnunk. Személy szerint nagyon jól érzem magam, akár csak az egész csapat. Örömmel tölt el, hogy segíthetek a csapattársaimnak. Egységesek vagyunk és el akarjuk érni a legfontosabb célunkat. Ehhez szükségünk lesz a szurkolóinkra, akik meccsről meccsre folyamatosan támogatnak minket, amiért nagy köszönettel tartozunk nekik. Most arra összpontosítunk, hogy a következő két meccsen 6 pontot szerezzünk és utána meglátjuk, hogy hol állunk. Mindannyian értékes és profi játékosok vagyunk, beleértve azokat is, akik csereként lépnek pályára. Mindent beleadunk. Sikerült jól kijönnünk a nehéz időszakból és most két finálé vár ránk, hogy elérjük a célt.”

Alessio ROMAGNOLI: “Arra kell koncentrálnunk, hogy minden mérkőzésünket megnyerjük és aztán majd meglátjuk. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk a Fiorentina ellen, különösen az első félidőben, míg a második játékrészben jól védekeztünk. Bakayoko? Az újságok sok történetet kitalálnak, de mi mindannyian csak a játékra összpontosítunk.”

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Az a baj, hogy a Juve mostani játékával teljesen súlytalan és még egy x is necces az Atalanta ellen, nem hogy megverjék. Eddig abban lehetett bízni hogy megpróbálják CRnek összehozni a gólkirályságot de már az is majdnem hogy elérhetetlen messzeségben, így már semmi céljuk, ahogy az látszott is a Roma ellen.
    Reméljük jövő héten valahogy mégis lesz kedvük focizni.
    A Milan meg hozza a kötelezőt!

  2. Hm…. azért mostanság látványosan adják a pontokat a bergámóiaknak….10-15 fordulóval ezelött nyerjél már rómába,nápolyba,torinóba….. vicc no…. illetve az is mindent elárul,hogy nem egyidőben játszunk megint velük……mocskos korrupt az olasz szövetség !!!