Lucas Paquetá ebben az idényben már nem léphet pályára a bajnokságban.

Mint ismert, Paquetát hétfőn kiállították a Bologna elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen. A 74. percben a brazil válogatott középpályással szemben szabálytalankodtak, majd a belépőt számon kérte az ellenfél játékosán. Marco Di Bello felmutatta Paquetának a sárga lapot és pár másodperccel később a pirosat is, mivel a 21 éves játékos rácsapott a kezére.

A fegyelmi bizottság három mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki, így a játékos a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára és ki kell hagynia a Fiorentina, a Frosinone és a Spal elleni bajnokit.

A sportbíró közleményében az áll, hogy a brazil középpályás sportszerűtlen magatartást tanúsított az ellenfél játékosával szemben és enyhe ütést tett a játékvezető karjára.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem Gatta a -1, hanem a török és a Suso a -2 és még számolhatnánk, de ez valóban szörnyű, hogy még Paquetát is eltiltják. Azt számításba vehetnék ilyenkor, hogy egész szezonban ellenünk játszott a bíró, de hát lehet erre kéne fordítani a nyári átigazolási pénzt nem is játékosokra, mert lassan itt tartunk. Valaki nagyon utálja a Milan-t az olasz szövetségből, hogy folyton úgy küldik a bírót, hogy gyilkoljon minket. Láttam gólösszefoglalóban, hogy a hétvégén a Bayern ellen befújtak egy 11 est a VAR döntése alapján, mikor kézre pattant egyik játékosnak a labda és kb minden héten ezt látom, hogy másoknak folyton befújnak ilyet nekünk meg fáradtságot jelent még visszanézni is az esetet a bírónak.
  Mondjuk reklamálni lehetne, de kézre ütni elég brazilos magatartás Paquetától és ebben például egyáltalán nem hasonlít Kakára, aki úriember módjára tűrte, mikor megkapta élete első piroslapját jogtalanul egy Brazil válogatott meccsen. Neki persze könnyebb dolga volt, mert bíróstúl rongyosra vertek minden csapatot, úgyhogy telibeszarta.

 2. Egyszerre milyen érzékenyek lettek a bírók… Én úgy gondolom, a csapatoknak közösen kellene nyomást gyakorolniuk a szövetségre, mert egész egyszerűen tragikus, amit játékvezetés címén leművelnek némelyek. Ki lehetne persze hegyezni a Milanra is, de szinte mindegyik csapat volt már elszenvedője idióta bírói felfogásnak. Di Bello egy seggfej, ráadásul sehogy sem stimmelnek a dolgok. Kap egy sárgát a vele szemben szabálytalankodó játékos, és ezt a szabálytalanságot Paqueta számonkéri az ellenfelén. Erre ő kap sárgát, majd amikor már a bírónál reklamál és rácsap (enyhén) a kezére, akkor piros… Na most, 10-ből 9-szer reklamál a sértett az elkövetőnél, és nem valószínű, hogy irodalmi stílusban. Lehet, hogy Paqueta már annyira jól beszél olaszul, hogy többféleképpen is el tudta küldeni az anyjába a bolognait. Ha ez sportszerűtlen, akkor gyakorlatilag a csúnyán nézés is az lesz idővel. A kicsit keményebb szabálytalanságnál a földön fetrengő játékos szinte mindig mutatja a bírónak, hogy adjon lapot. Rengeteg ilyen dolog van, ami megítélés kérdése. Éppen ez a gond, hogy talán részletezni kellett volna, hogy a sportszerűtlenség az ugyan mit is jelenthetett. Persze erről kussol ez a szemét. Remélem, di bello (szándékosan így) kezét nem kell műteni az incidens miatt.

  Nagyon remélem, hogy a Milan megfelelő energiát fog arra szánni, hogy erősítse a sportdiplomáciai ténykedését. Ha valaki, akkor Maldini remélhetőleg rendelkezik kapcsolatokkal a szövetségben. Az előfordulhat, hogy egy kisebb csapatot a nagyobb “kedvéért” kicsit háttérbe szorítanak, de újabban olyan, mintha a bírók között valami vetélkedés alakult volna ki, hogy ki az, aki a legjobban meg tudja szívatni a Milant. Olyanra nem nagyon emlékszem, amikor szinte szisztematikusan gáncsoltak volna egy ekkora klubot.

  Nyilvánvalóan nem a bírók miatt tart itt a Milan. Nem azért nem tud normálisan támadást építeni a játékosok, mert a bírók szemetek velünk. Azt ugyanakkor elismerem, hogy a hol enyhe, hol erőteljesebb ellenszél elbizonytalaníthat játékosokat, sőt egy egész csapatot is. Márpedig a jelenlegi Milannak nem nagyon kell ellenséges bírói ténykedés ahhoz, hogy elbizonytalanodjon. Ez inkább az undorító kategória nálam. Mert tűzzel-vassal harcol (elvileg) a sport a fogadási csalások ellen, most már van VAR is több helyen, ehhez képest mintha az objektíve megítélhető helyzetek (áthaladt-e a labda a gólvonalon; lesen volt-e a támadó; a labdát vagy a lábat találta-e el előbb a védő stb.) mellett mintha a bíróknál megjelentek volna azok a döntések, amelyeket nem bírálhat felül senki, hiszen a “sportszerűtlenség” mint kategória eléggé tág fogalom. Adott esetben fel lehet fogni egy kiszólásnak, de értheti úgy a címzett, hogy éppen sértegetik. A bíró kezelhet bizonyos helyzeteket úgy, hogy csak nyomást akarnak rá gyakorolni a játékosok, de ha veszélyben érzi magát, akkor azt is hiheti, hogy fenyegetik.

  Amikor megszívatták a Milant a Juve ellen, és másnap volt a megbeszélés, melyen Leonardóék reklamáltak, a következő meccsen emlékeim szerint egész jól – nem a Milannak, csak normálisan – fújt a bíró. Ezt követően azonban olyan volt, mintha bosszút akarnának állni a Milanon a bírók. Ismétlem, nem foghatjuk a játékvezetőkre a gyenge teljesítményt, de eléggé érdekessé vált a hozzáállásuk.

  A 3 meccses eltiltás egyszerűen nevetséges. Ahogyan “hasta” is írta, az előzményeket is mérlegelni kellene. Egy futballmeccsen vagyunk, amelynek tétje van. Nem mindig lehet teljesen hideg fejjel gondolkodni. Meg kellene különböztetni a sérülésokozási szándékkal elkövetett, a taktikai faultokat, és azt gondolom, másként kellene minősíteni a verbális megnyilvánulásokat. Fel kellene fogni, hogy a labdarúgás nem kultúrsport. Nem akadémikusok sportja, de ezért is van benne élet. A 90 perc alatt nagy mélységeket és magasságokat lehet megélni. Egy játékos, aki egy hosszabb sérülésből tért vissza, és éppen a frissen gyógyult lábát rúgják meg, nem valószínű, hogy megköszöni a faultot, és odaszól az ellenfélnek. Egyszerűen nonszensz, amit (el)várnak játékostól, edzőtől, szurkolótól. A végén még kötelezővé teszik szmokingot, a nőknek meg a kisestélyit a lelátókon, a játékosoknak meg nyakkendőben kell focizniuk.

  3 meccs maradt hátra, ezeket Paqueta nélkül is meg kell nyerni. A játékosoknak pedig el kell mondani, hogy játsszanak dacból. Vegyék észre, hogy mindenki ellenük van, és mutassák meg, hogy így is tudnak még 3 meccset nyerni. Ez már sok csapatnak bejött.

  • Valami rendszer kéne már a bírókba, mert az van, amit az adott bíró dönt és ez a szabály. Láttam már durvább lökést szabálytalankodás után és azért nem adtak semmit a játékosnak, mert felismerte a bíró a szituációt, hogy az ellenfél csúnyán szabálytalankodott és ez nem tetszett neki és szétválasztotta a feleket és csak a szabálytalankodót büntette a mérges sérültet meg csendre intette csak.

   Nem csak ezt az egy szituációt, de a kezezéseket is rendbe kéne szedni, hogy legyen egy egységes szabály, év végén át kéne nézni a kétes szituációkat és átalakítani a szabályokat. Például hol írja a szabálykönyv, hogy figyelembe kell venni, hogy szándékosan ért-e a labdához a játékos vagy gólt akadályozott-e meg a kezezés vagy sem. Lehet most is ilyesmi eljárást alkalmaznak már, de jó lenne ha látni lehetne az eredményét, hogy egységesítve vannak dolgok, mert más sportágakban is jönnek új szabályok és akkor arról van információ, például F1. Meccs szünetében kaphatna valami hivatalos szöveget a kommentátor vagy a szakértői stáb, hogy miért nem lett 11-es az adott szitu és akkor jobban elfogadnám. Persze ezek valószínűleg azért sincsenek így, mert még mindig a korrupció melegágya a sport, csak egyre okosabban kell cselekednie a bünözőknek.

 3. Nem túlzás ez annak a fényében hogy a Juve kezében van az egész bírói küldöttség, így is volt így is lesz, csak mostmár nagyon szembetűnő ez a bírói ténykedés , 1 sárga helyett 3 meccs lett.és az meg hogy a var csak disznek van megint csak rabruhásokat védi …

 4. Hihetelen, hogy a fegyelmi bizottság még assisztál is a játékvezetők ámokfutásához. Nem szoktam bírózni, úgy gondolom, az a gyenge csapatok “fegyvere”… Viszont egészen elképesztő, amit az elmúlt fordulókban ellenünk “vétettek” a játékvezetők, mindenféle retorzió, bármiféle magyarázat nélkül. Magunknak köszönhetjük, ha lemaradunk a BL helyekről, de alaposan besegített ebben a játékvezetés, s egyben a liga is. Szánalmas és nevetséges a kettősmérce, amit alkalmaznak…meg lehet nézni a Juventust, amely bár nem szorulna, valahogy mégis mindig megkapja a kellő fújásokat, bíráskodást. Ideje lenne végre az asztalra csapni.

 5. Nem “írok”, mert Lansky kielemzett mindent. Szerintem is abból kell meríteni erőt, h nyilvánvalóan ELLENÜNK van sok mindenki a szövetségben, a bírói testületben. Ez leveheti a TERHET a csapatról és meg lesz a 3 győzelem. Mikor Paquetát kiállították éreztem h nyerünk, annyira igazságtalannak tűnt!

 6. Ha eltöröd az ellenfél lábát vagy súlyos sérülést okozol neki jó esetben még sárga lapot sem kapsz, ha 20 cm-ről telibe köpöd az ellenfél játékosának arcát, kapsz három meccset. És van ez az eset, ami szintén 3 meccs eltiltás. Nevetséges és szánalmas.

  Még szerencse, hogy a játékvezető következetes volt. Hiszen a meccsen pont volt egy hasonló szitu, amikor Palacio ment neki ha jól emlékszem Borininek egy “ütközés” után… Ráadásul Palacio még indulatosabb volt és lökdösődés is volt. Érdekes módon nem kapott sárgát. Paquetának abban a pillanatban felmutatta a sárgát.. Amúgy a belépő is komoly volt, mivel köze nem volt a labdához, lábra ment a pali… A labda már ott sem volt akkor.