Úgy tűnik, hogy nem Gennaro Gattuso az egyetlen, akinek veszélyben az állása.

Az utóbbi két hónapban jelentősen visszaesett a Milan teljesítménye és az eredmények sem jönnek, amelynek következtében a csapat lecsúszott a Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő negyedik helyről. Négy forduló van hátra a bajnokságból és a Rossoneri egészen a hetedik helyre csúszott vissza a Torino elleni 2-0-ra elveszített bajnoki után.

A Corriere della Sera szerint Gennaro Gattuso mellett Leonardo állása is veszélyben lehet. A lap állítása szerint a brazil szakember távozhat a nyáron, amennyiben nem sikerül bejutni a BL-be. Leonardo tavaly nyáron a tulajdonosváltást követően tért vissza a klubhoz és az Elliott kinevezte technikai igazgatónak – így elsődlegesen ő felel az átigazolásokért.

Tavaly nyáron Leonardo 5 játékost szerződtetett, nevezetesen Mattia Caldarát, Samu Castillejót, Diego Laxaltot, Gonzalo Higuaínt és Tiémoué Bakayokót. A lap megjegyzése szerint Castillejo, Laxalt és Higuaín sem vált be. Egyedül Bakayoko az, aki meggyőző teljesítményt nyújtott, míg Caldara sérülés miatt hosszú hónapokig harcképtelen volt.

Leonardo mellett szólhat, hogy a januári érkezők – Lucas Paquetá és Krzysztof Piatek – jó teljesítményt nyújtottak és hamar kulcsemberekké váltak a kezdőcsapatban.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Egyáltalán nem érzem felelősnek Leonarot.Az ő munkája szerintem teljesen rendben van.Biztos vagyok benne hogy nem egy személyben ő döntött Gattuso maradásáról.Ahogy hallani Leo már hamarabb is elégedetlenkedett a mutatott játék miatt,de persze hogy amig lehetett mindenki kiált Rino mellet,ez szerintem természetes.És az se feledjük hogy egy jó hónapja még 3.helyen álltunk és senki sem gondolta hogy így széthullunk és nem sok közünk lesz a 4.helyhez.Az igazolásokkal pedig nem nagyon nyult mellé.Higu amikor jött mindenki örült,és ahogy alakult az a dolog a lehető legjobban szálltunk ki belőle ugy hogy alapból kölcsönbe jött.Lett belőle egy Piatek akinek megint mindenki örül.Paqitó igazolás szerintem teljesen rendben van.Samu szerintem szintén nem nevezhető annyira rossz igazolásnak.Bakayoki megint csak jól sült el.Akkor mi a baj?

  2. Nem szabad elküldeni! A PSG nek hasznos volt a kapcsolatrendszere, üzlet készsége, nekünk meg nem kell.? Igazolni se tud akárkit, akárhogyan, mert az előző vezetések miatt FFP látókörben van a Milan. A sintér elleni meccs óta lejtmenetben van a gárda. Ez a 4. hely a szerencsének is köszönhető volt. Nyílván, ameddig Gennaro tartotta ezt, nem volt mire fogni a leváltását, hiába látják Leonardoék a csapat játékát. A versenytársak:
    Roma hamarabb tudott váltani, meg is lett az eredménye. (Előttünk is ott volt Ranieri, mint lehetőség egy fél szezonra, de inkább az edzőnk kapott két játékost meg bizalmat a folytatásra.) Amit a szétvásárolt Atalanta nál művelnek az nem semmi!!! Torino is össze tudta magát kapni a végére, szerintem erőn felül. Mindnek erősebb a kerete és jobban igazoltak, mint a Rossoneri. Nem! Az olasz kupából való kiesést nagyon sajnálom, mert nyerhető volt! Ilyen játékkal kupát nyerni nem lehet, meg a 4. helyet se megtartani!

  3. Leonardo felelőssége kiválasztani az edzőt és az új igazolásokat. Jelen helyzet azt mutatja csak Bakayoko meg talán Castillejo vált be. Ennek tükrèben érthető az Elliot elègedetlensége mégis azt mondom Leo maradjon de (sajnos) Gattuso helyett egy ravaszabb edző kell.