Alessio Romagnolit azonnali piros lappal kiállította a játékvezető a Torino ellen.

A Milan vasárnap idegenben 2-0-ra kikapott a Torinótól és a csapat emberhátrányban fejezte be a meccset, miután a 82. percben Marco Guida kiállította a vendégek csapatkapitányát. Romagnoli a 77. percben reklamálásért sárga lapot kapott, majd pár perccel később gúnyosan megtapsolta a játékvezető döntését – amiért Guida egyből felmutatta neki a piros lapot.

Az azonnali piros lap miatt fennállt annak az esélye, hogy Romagnolit esetleg több meccsre elmeszelik. A fegyelmi bizottság keddi döntése értelmében Romagnoli egy mérkőzéses eltiltást kapott és ezáltal nem léphet pályára a hétfői Bologna elleni hazai bajnokin.

Továbbá a Milan csapatkapitányát 1500 eurós pénzbüntetés befizetésére kötelezték.

Romagnolinak ez volt a negyedik kiállítása, amióta a Milanban játszik.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Romagnoli csapatkapitánynak alkalmatlan. Megjegyzem, jelenleg nem is nagyon van olyan játékos a Milanban, aki alkalmas lenne kapitánynak. Korábban a Milanban nem nagyon volt gond a kapitányi poszttal, mert nem volt nehéz olyan játékost találni, akinek van tekintélye. Még az általam ugyancsak alkalmasnak tartott Ambrosini mögött is sorakoztak a BL-címek, a több száz meccs meg a több mint harminc válogatottság…

  Nehéz helyzetben van a Milan, mert egy nagy klubról van szó, ugyanakkor a jelenlegi játékosai a világon semmilyen érdemleges trófeát nem nyertek. Márpedig ahhoz, hogy valaki szavainak súlya legyen, nem árt, ha van mögötte valami “tartalom”, azaz trófeákban mérhető siker. Amikor nézem Romagnoli – egyébként sokszor értelmetlen és érthetetlen – reklamálásait (inkább próbálkozásait) a bírónál, mindig az jut eszembe, hogy ez mennyire szánalmas. Nem is annyira Romagnoli dumálása, hanem a szituáció. Hogy az AC Milan számára a bíró kedvezőtlenül ítél, erre odamegy a nulla trófeás (tudom, a szuperkupa…) csapatkapitány, hogy hatni próbáljon a bíróra… És közben azért is kellemetlen az egész, mert ha nem Romagnoli, akkor ki? Zapata vagy Bonaventura? Abate? Ahhoz nem ártana a pályán lenni…

  A tizedes meg a többiek híres mondata jut eszembe, amikor Sinkovics odaszól Pálos Györgynek a fedezékben: “Mi még megadni sem tudjuk magunkat…” A Milan már egy épkézláb kapitányt sem tud felmutatni. Ez pedig elszomorító.

  Romagnoli kiállítása sajnos jogosnak tűnt. Az azonnali piros nem, ugyanakkor Romagnoli egy sárgát már kapott, azaz tudta, hogy mit kockáztat – ráadásul egy olyan bírónál, aki egy okádék volt egész meccsen, aki szinte várta a lehetőséget, hogy még egyet rúghasson a Milanba. Ezt pedig Romagnoli tálcán kínálta fel neki. Hogy igaza volt vagy sem? Abban a helyzetben ez lényegtelen volt. Egy profi futballistának gondolkodnia is kellene. A grundon (vagy egy argentin bajnokin) lehet, hogy összevernék azt a bírót, aki így fújja a sípot, de ez más. Aki olyan hülye, hogy nem tud uralkodni magán, azzal nem lehet mit kezdeni.

  Romagnoli azért illusztris társaságba került; ő lett a 15. Milan-játékos, akit legalább 4 alkalommal kiállítottak. Mindezt alig 24 évesen sikerült elérnie, ami klubrekord.

  És még mondják itt sokan, hogy nincs mire büszkének lennünk?!

  • Romagnoli tényleg sokszor feleslegesen és durván reklamál az igaz de ez a kiállítás kicsit túlzás volt. Értem amit írtál, hogy az úgynevezett “trófeásoknak” lehet beszélni a bírókkal meg kicsit reklamálni de a mai focinak pontosan ez egy kicsit a betegsége. Amit egy Barcás meg Realos megtehet a játékvezetővel már szinte vicces. De ugyan miért több ő? Persze, hogy jobb meg BL győztes meg bla bla bla… De akkor is csak egy játékos a biró meg a Bíró! Nem védem Romagnolit sokat kell még ő fejlődjön és tanuljon szerintem is.És ahogy írtad itt most nincs az a szintű játékos akire egyértelműen rá lehetne rakni a “csk” szalagot, nyilván ezért kapta Romagnoli.Valakinek hordani kell :).

  • Teljesen egyet kell, hogy értsek veled! Jelen pillanatban azonban nincs Nála alkalmasabb, tehát fel kéne lassan nőnie a feladathoz…
   A Sinkovics idézetért pedig jár a pacsi! 😉

 2. Az utóbbi hónapok egyetlen olyan döntése a drága szövetség részéről, ami kedvezőnek mondható a Milanra nézve. Korrekt az egy meccses eltiltás, a pénzbüntetés meg nem hinném hogy megviselné. Kenyérre tuti marad még.

  Amugy én személy szerint egyáltalán nem értek azzal egyet, hogy alkalmatlan lenne. Nyilván mindenki máshogy látja, én így. A keretben alapból nincs olyan játékos, aki nála alkalmasabb lenne csknak. Persze lehet jönni a múlttal, Baresivel meg Maldinivel, de teljesen felesleges. Az akkori időkben számos olyan játékos volt mellettük, akik igazán megérdemelték volna a karszalagot, de nem kapták meg. Most nagyítóval kell keresni, de messze Romagnoli volt a legjobb választás. Szerintem jól döntött Leo, Gatta meg Maldini, amikor tavaly nyáron neki adták. Montolivo biztos “alkalmasabb” lett volna vagy Bertolacci. 😀

  Az éremnek két oldala van. A bírók tiszteletet követelnek, de nem képesek viszonozni és megadni a játékosoknak – ezt néhány hónapja olvastam. Nem akarok hülyeséget mondani, de talán pont valamelyik vezetőnk mondta. Ez elgondolkodtató.

  Megértem, hogy elszakadt nála a cérna és nem tudok rá haragudni. Ha eltekintünk az eredményektől, legyen az akár győztes vagy vesztes meccs, gyakorlatilag ebben az évben a meccsek nagy részében a bírók ámokfutását kell nézni. Szerencsétlen Guida azt sem tudta, hogy milyen rendezvényen van. Fogalma nem volt… De ezt nem is magyarázom, hiszen aki látta a meccset, az pontosan tudja.

  Egy csapatkapitánynál nem hinném hogy az lenne az elsődleges, hogy hány trófeát nyert. Főleg nem 23-24 évesen. Vegyük példának Tottit, ha jól rémlik egész pályafutása alatt nyert összesen 2 trófeát a Roma játékosaként… De mondhatnám De Rossit is akár, szintén zenész és klubszinten alig van valami a vitrinben.

  Még jó, hogy reklamál Romagnoli, amikor totálisan össze vissza fúj a bíró. Ez a meccs tökéletesen mutatta ezt. Egyáltalán nem az a típus, aki feleslegesen reklamál. Egyébként nem egyszer fordult elő a szezonban, hogy úgy küldte el a reklamáló csapattársakat akik körbevették a bírót.. Ha van oka rá, akkor reklamáljon.

  Én nem bántanám őt. Egyike annak a kevés játékosnak a mostani keretből, akit el tudnék képzelni akár 10 év múlva is a Milanban.

 3. Lansky kollégával teljesen egyet értek !
  Romagnoli állandó reklamálásaival nálam egy elég negatív figurává nőtte ki magát. Egy “igazi” középhátvéd nem reklamálásér kap sárgákat,meg piros lapokat ! Még akkor sem,ha csapatkapitány ! Főleg ezért kellene neki disztingválnia az ilyen eseteknél. Sokkal szimpatikusabb lenne, ha ezeket a béna,szánalmas megmozdulásait elhagyná. Röhejes,mikor van egy kétes eset, ő az első,aki ott terem,mindenkit ellökdös magától,hogy erre a béna reklamálásra csak neki van privilégiuma. Össze lehet számolni, hogy az eddig kapott lapjait miből szedte össze. Borítékolom,hogy a 90 százaléka értelmetlen reklamálásokért voltak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet