Pénzbüntetés Kessiének, Bertolaccinak és Musacchiónak

2

Három Milan és három Lazio játékost is megbüntettek a hétvégi összecsapáson történt összetűzések miatt.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten szombaton a Milan hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Laziót a bajnokságban. A meccs lefújása után elszabadultak az indulatok és több játékos is egymásnak esett. A fegyelmi bizottság kedd délután döntést hozott az ügyben és Franck Kessié, Andrea Bertolacci illetve Mateo Musacchio is 10 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

A Lazio játékosai közül Luiz Felipét, Patricot és Lucas Leivát büntették meg, szintén 10 ezer euróra. Előbbi két játékos a meccs utáni balhéért, míg Lucas Leiva a Milan kerekesszékes sajtómunkatársának címzett sértő megjegyzésekért kapott pénzbírságot.

A Sky szerint nem kizárt, hogy Bakayoko és Kessié is pénzbüntetést kap – vagy akár a legsúlyosabb esetben eltiltást – a Lazio elleni bajnoki után történt mezmutogatás miatt. A bizottság a keddi döntésében ezzel kapcsolatban nem hozott ítéletet, mert hatáskörén kívül esik és a televíziós felvételeket nem használhatják fel az ilyen esetekre. Éppen ezért az Olasz Labdarúgó Szövetség főügyésze, Giuseppe Pecoraro további vizsgálatokat rendelt el.

Időközben a Milan azonnal reagált és közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a vizsgálat során a klub teljes mértékben együttműködik a szövetségi ügyészséggel.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Bertolacci 135 nap után lépett ismét pályára. Pedig már régen megérdemelte volna… 🙂

    A Szövetség által kiszabott pénzbüntetések rendben vannak, eltiltást nem tartottam volna indokoltnak.

    A Milan helyében én megpróbálnék elébe menni a dolgoknak Bakayoko és Kessie “mezmutogatásos” ügyében. A klubnak egy jelképes büntetést kellene kiszabnia a két játékosra. Egyrészt azért, mert megérdemelnék – hogy miért tartom bunkóságnak, amit műveltek, azt a meccsfórumban kifejtettem -, másrészt pedig azért, mert ennek hatására volna némi esély arra, hogy a Milant annyira “kedvelő” szövetség nem szab ki további büntetést a két kulcsjátékossal szemben. Nagyon nem lenne jó most bármelyikük eltiltása.