A Milan készen áll hosszabbítani Calabriával

4

Olasz lapértesülés szerint a Milan új szerződést kínálhat Davide Calabriának.

A 22 éves olasz jobbhátvéd négy évvel ezelőtt, 2015 májusában mutatkozott be a Milan felnőtt csapatában egy Atalanta elleni 3-1-re megnyert bajnokin. Calabria azóta 84 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A La Gazzetta dello Sport szerint a klub elégedett Calabria teljesítményével és készen áll szerződést hosszabbítani a védővel, aki ebben a szezonban alapemberré vált a Milanban a védelem jobb oldalán. Természetesen a saját nevelésű védőnek még fejlődnie kell, különösen a beadások terén, azonban maximálisan élvezi Gattuso és a klub bizalmát.

Calabria jelenlegi szerződése 2022 nyarán jár le és a lap szerint az új szerződés mellett a klub megemelné a jelenlegi 1,1 millió eurós fizetését is.

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Calabria idei idénybeli teljesítménye egy hosszabbítást összességében megér, ugyanakkor Contiban jóval nagyobb lehetőségeket látok, még akkor is, ha a védekezésben mutatott produkciója egyelőre(?) nem üti meg a kezdő szintet. Conti tehetségesebb, viszont Calabria szorgalmasabbnak és fegyelmezettebbnek tűnik. Mindez viszont a logika szerint azt kell hogy jelentse, hogy Abatéval nem hosszabbít a klub.

 2. Szerintem Abate és Zapata is új szerződést fog kapni. Mindketten tökéletes kiegészítő emberek, nem rinyálnak, ha padozni kell és képesek megbízható teljesítményre. Kicsit alacsonyabb fizetés mellett bőven maradhatnak. A védelemhez nem is kellene hozzányúlni a nyáron, max a bal oldalra jöhetne Emerson és akkor mehet Laxalt és/vagy Strinic is.

  • Zapata maradását én is támogatom. Hosszabb távon a Romagnoli-Caldara párossal képzelem el a Milan védelmét, mögöttük legfeljebb három középső védőt tartanék a keretben. Zapatát azért, mert megvan a sebessége ahhoz, hogy egy 3 védős rendszer szélén is szerepelhessen. Musacchio újabban nem annyira magabiztos, de korábban voltak jó meccsei, nem lenne rossz, ha cserének maradna. Még egy játékost talán lehetne vinni a keretbe, mert egy többfrontos idényhez nem elég 4 középső védő. Klasszis játékost szerintem nem érdemes ide hozni, egy fiatalt a Primaverából fel lehetne vinni.

   Ami a széleket illeti, ide úgy gondolom, oda 2-2 játékos elegendő. A jobb oldalon a Conti-Calabria páros bőven elegendő, Abatéra semmi szükség. Nincs értelme valakit csak azon az alapon a keretben tartani, hogy mi van abban az esetben, ha mindkét C betűs kiesik. Még annak ismeretében sem tartanám jó ötletnek Abate megtartását, hogy középső védőként is kipróbálta őt Gattuso, és abban a pozícióban egészen jól szerepelt.

   A bal oldalon Rodriguez a mostani igen gyenge formája ellenére is egyértelműen jobb, mint Laxalt. Az uruguayi nem való a Milanba, szinte az egyetlen pozitív tulajdonsága, hogy rendkívül lelkes és sokat fut. Fizikálisan viszont nem üti meg a szintet, nagyon könnyen elnyomják. Őt inkább egy középcsapatban lehet elképzelni. Strinic nem kérdés, hogy távozik, ugyanakkor én megpróbálnék valakit hozni Rodriguez elé, mert a svájci sebessége nem elég egy szélsőhátvédéhez.

 3. Én is úgy gondolom, hogy Calabria megérdemli a szerződéshosszabbítást. Mindig oda teszi magát, látszik rajta a folyamatos fejlődés és idén már bizony voltak mérkőzések, amikor (közel) klasszis szintet hozott. Persze azért több volt, amikor csak kereste a helyét…pont ez a probléma egyelőre vele, rendkívül hektikus a teljesítménye. Ezt egyelőre ráfoghatjuk a korára (még mindig csak 22 éves). A támadásokat sokkal többet segíthetné, ebben jóval jobb Conti…viszont védekezésben bőven behozza ezt a különbséget Davide.