Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán közleményben jelentette be, hogy ismét vizsgálatot indított a Milan ellen a pénzügyi fair play miatt.

A szövetség tavaly nyáron kizárta a klubot a nemzetközi porondról, azonban az új tulajdonosok sikeresen felléptek és a Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a fellebbezést, amelynek eredményeképpen a csapat indulhatott az Európa Ligában. Akkor a CAS az ügy újratárgyalására és egy enyhébb büntetés kiszabására kötelezte a szervezetet. Az UEFA decemberben meghozta a döntést és visszatartotta a klub 12 millió eurós bevételét, amely az EL-szereplésből származott az idei szezonban. Továbbá elrendelték, hogy a Milannak 2021 nyarára rendeznie kell a pénzügyeit és egyensúlyt kell teremtenie a költségvetésben.

Az UEFA szerdai közleménye szerint átadták a Milan ügyét a pénzügyi ellenőrző szervnek (CFCB), amely vizsgálja a klub 2017 utáni pénzügyeit – az előző és a jelenlegi szezonra vonatkozóan – a pénzügyi fair play kapcsán. Fontos megjegyezni, hogy ez az ügy elkülönül a 2018 végén hozott döntéstől, amely a 2014-2017 közötti időszakhoz kapcsolódik.

Az ANSA szerint a Milan háza táján nem okozott meglepetést az UEFA bejelentése, ugyanis a klub tisztában volt azzal, hogy vizsgálat fog indulni és ez része a kötelező procedúrának.