Gennaro Gattuso elmondta, hogy a Juventus elleni teljesítményre kell építkezni.

A Rossoneri az előző fordulóban idegenben 2-1-re kikapott a listavezető Juventustól. Az összecsapást követően Olaszországban – és Európában is – Michael Fabbri erősen vitatható döntéseiről cikkezett a sajtó. Hétfőn volt egy találkozó a liga székházában, amelyen részt vettek a klubok képviselői, az összes játékvezető, valamint az Olasz Játékvezetők Szövetségének elnöke, Marcello Nicchi és a bírók küldéséért felelős Nicola Rizzoli.

“Évente kétszer rendezik meg a találkozót a ligában. Kiderült, hogy nőtt a sárga lapos figyelmeztetések száma illetve volt néhány hiba is, de csak saját magunkra kell összpontosítanunk. Sokszor büntettek már minket, de ez nem lehet kifogás sem nekem, sem a játékosoknak. Jól játszottunk a Juventus ellen és bizonyos események nem alakultak számunkra kedvezően, de előre kell tekintenünk.” – mondta Gattuso a MilanTV-nek.

“Mindenkire szükségünk van: minden középpályásra, védőre és támadóra. Piatek? Jól teljesít. Remélem, hogy sikerül megdöntenie Ronaldo gólrekordját, de ehhez az egész csapatra szükség lesz. A Juventus ellen pozitív dolgokat csináltunk és bizonyítani akarunk a Lazio ellen. Hosszú idő után nagyon jól játszottunk. Innen kell kezdenünk és erre a teljesítményre kell építenünk. Reméljük, hogy készen fogunk állni. A Lazio elleni meccs döntő fontosságú lesz, amelyet nem szabad elveszítenünk. Ha ott akarunk lenni a Bajnokok Ligájába, akkor a maximális pontot kell megszereznünk.”

“Csak később gondolunk az Olasz kupa visszavágóra. Szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónak, mert minden alkalommal ott voltak mellettünk. A közönségnek kell lennie a tizenkettedik játékosunknak a pályán.”

“Mire van szükség a BL-hez? A titok a lelkesedés és a vágy. Sok év után a Bajnokok Ligája kvalifikációért játszunk a bajnokság aktuális szakaszában. Az elmúlt szezonokban gyakran ilyenkor már nem voltunk versenyben.”

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Csak nem tart a végtelenségig ez a széria. Tavaly tavasszal a juve elleni bukta indított el minket a lejtőn, ami azzal a meccsel együtt 6 fordulón át tartott. (Olyan örök klasszikusokkal mint a Benevento mennybemenetele a San Siroban…) Sajnos az idei ámokfutásunk még “csak” negyedik meccse tart a Derby óta.
    Reménykedni még lehet, hátha elfelejtenek focizni a riválisaink.