Lucas Paquetá, a Milan brazil üdvöskéje ezúttal a nemzeti csapatban bizonyíthat.

Mint arról beszámoltunk, Paquetá meghívót kapott a brazil válogatottba a Panama és a Csehország elleni felkészülési mérkőzésekre. A középpályás közel három hónappal ezelőtt csatlakozott a Milanhoz és azóta az összes meccsen kezdőként lépett pályára a csapatban.

Paquetá teljesítményére a brazil válogatott szakmai stábja is felfigyelt, így nem volt meglepő, hogy beválogatták a nemzeti csapatba.

“Minden nagyon gyorsan történt. A Milan maximális bizalmat adott és felkészített. Hálás vagyok a Rossonerinek. Olaszországban gyorsabb a játék és taktikailag is különbözik a brazil bajnokságtól. Kiváló felkészítést kaptam és nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Paquetá a brazil válogatott edzőtáborában.

A 21 éves középpályás a 10-es mezszámot fogja viselni a következő két felkészülési meccsen. Paquetá szombaton este először lehet kezdő a nemzeti csapatban, az ellenfél Panama együttese lesz egy felkészülési mérkőzésen.

“Olyan játékosok viselték ezt a számot, mint Neymar, Ronaldinho, Pelé vagy éppen Zico és most nekem is lehetőségem van erre. Remélem, hogy a legjobbamat fogom nyújtani és sikerül teljesíteni az elvárásokat. A Selecao meznek hatalmas súlya van, a történelme és a címerben lévő öt csillag miatt. Egy kiváltság itt lenni, bármilyen mezszámmal. Keményen dolgozom, hogy kiharcoljam a helyem a csapatban.”

“Gattuso? Ő egy nagyszerű személy és egy kiváló szakember, aki folyamatosan arra ösztönöz, hogy többet adj bele. Remélem, hogy nagyszerű eredményeket fogunk elérni ebben a szezonban. A Milan és a brazil válogatott taktikája hasonló. A Milanban bal oldali középpályásként játszom és ez az a poszt, amit a legjobban kedvelek. A Serie A sokkal taktikusabb bajnokság. Válogatott? A kapitány több szabadságot ad, hogy gyakrabban fellépjek az ellenfél tizenhatosához, ezáltal egy kicsit szabadabban játszhatok.”

Paquetá eddig 2-szer játszott a felnőtt válogatottban, mindkétszer csereként lépett pályára.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Paquetá teljesítményére a brazil válogatott szakmai stábja is felfigyelt, így nem volt meglepő, hogy beválogatták a nemzeti csapatba.”

  Őszintén szólva én nem vagyok elájulva attól, amit eddig Paqueta letett az asztalra a Milanban. Ezt persze lehet azzal magyarázni – és van is benne ráció -, hogy az idényben nagyon sok meccset játszott már a Milanba érkezését megelőzően is; meg persze azzal is, hogy még nem ismer(het)i a csapattársait, a nyelvet, a rendszert, azaz gyakorlatilag semmit. Inkább a következő szezon lehet az, amiben majd képet kaphatunk arról, hogy Paqueta milyen játékos, mert ez még nem nagyon derült ki.

  Hogy próbálgatják a válogatottban, azzal egyet tudok érteni, azzal viszont nem, hogy a TELJESÍTMÉNYE adott okot arra, hogy behívják. Mert ha ez a produktum elegendő egy brazil kerettagsághoz (sőt, a szent 10-es mezhez – Pelé, Ronaldinho, Rivellino, Rivaldo, Zico után), akkor a Selecaónál nagy gondok vannak.

   • A képességei jók, de szerintem messze játszik a kaputól. Ahogy írtam, a következő szezonban fog inkább kiderülni, hogy mire képes. Nyáron kicsit tud majd pihenni (bár ha válogatott lesz, a Copa miatt nem biztos), és megmutathatja, mit tud. Nyáron még mindenképpen korai lenne eladni. Senki sem adna érte annyit, amennyit remélünk, mert amit eddig mutatott, az nem egy “35 milliós teljesítmény”. De ha javulni fog, lehet belőle akár egy 100 milliót érő játékos is. Azonban ehhez szerintem máshová kellene őt helyezni a pályán.

 2. Nem szeretnék vitatkozni,egyébként gólt lött a Selecaoban,régen volt ennyire technikás játékosunk ebben a sorban.
  Persze,nyílván lehet stattokat is olvasgatni,a srácról lejön,hogy őstehetség.
  Ha,pedig a 20misis Bertolaccihoz hasonlitom…..