A Milan pénteken 2-0-ra legyőzte a Chiasso együttesét egy edzőmérkőzésen.

Az edzőmeccset a délutáni órákban rendezték Milanellóban zárt kapuk mögött. A piros-feketék ezzel a kezdőcsapattal álltak fel a svájci alakulat ellen: Pepe Reina – Conti, Abate, Zapata, Strinic – José Mauri, Montolivo, Bertolacci – Suso, Borini, Castillejo. Az edzőmérkőzésen az első gólszerzési lehetőség Samu Castillejo előtt adódott, aki megiramodott a 16-oson belül, de a lövését hárítani tudta a kapus. A 22. percben Suso szabadrúgása a felsőlécen csattant és a kipattanót José Mauri a kapuba rúgta (1-0).

Tíz perccel később Suso indult meg a jobb oldalon, majd nagyszerűen a kapuba tekerte a labdát (2-0).

A szünet után Gattuso formációt váltott és a csapat a továbbiakban 3-4-3-ban játszott. Caldara, Biglia és Bakayoko is beszállt Mauri, Montolivo és Bertolacci helyett. A Milan irányította a játékot és több helyzet is akadt, de a befejezések pontatlanok voltak.

MILAN – CHIASSO 2-0

Időpont: 2019.03.22.
Helyszín: Milanello
Gólszerzők: José Mauri (22.), Suso (32.)

KEZDŐCSAPATOK:

MILAN: Reina; Conti, Abate, Zapata, Strinic; Bertolacci, Mauri, Montolivo; Suso, Borini, Castillejo.

Cserék: A. Donnarumma, Musacchio, Caldara, Negri, Ruggeri, Biglia, Bakayoko, Brescianini, Mionic, Haidara, Tsadjout.

CHIASSO: Bellante, Lurati, Osman, Charlier, Malinkowski, Ajeti, Milosavljevic, Iberndemaj, Manicone, Gomes, Nsumbu.

Cserék: Guarnone, Brivio, Belometti, Martignoni, Alessandrini, Adamczyc, Candeloro, Nsiala, Padula.

ÖSSZEFOGLALÓ:

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Érdekes azért, hogy kik vettek részt ezen az edzőmeccsen. Hogy Suso és Castillejo nem került be a spanyol válogatottba, azt a konkurencia, Suso botrányos “teljesítménye”, illetve Castillejo kevés játékideje miatt megértem.
    Zapatát viszont a kolumbiai keretben simán el tudnám képzelni, még akkor is, ha mostanában kevesebbet játszott.
    Szerintem a gyakran (mondjuk évtizedek óta…) középhátvéd-problémákkal küzdő argentinok sem engedhetnék meg maguknak, hogy a mostanában egészen jól teljesítő Musacchiót ne hívják be.
    A legmeglepőbb viszont, hogy a hónapok óta igen jól játszó Bakayoko nincs ott a franciáknál. Ahol ugyan minőségi a konkurencia, de a keretbe mindenképpen befért volna, mert technikailag magasabb szinten áll, mint például Kanté. Ha Giroud ott van, akkor vicces, hogy Bakayokónak nem talált helyet Deschamps, és mondjuk inkább NDombèlé lett a kiválasztott…

  2. Abból a szempontból mindenképpen jó, hogy Susót, Castillejót, Bigliát, Musacchiót, Bakayokót és társait nem hívták be a válogatottakba, mert így legalább tudnak pihenni egy kicsit. Húzós menet jön a szünet után és minden erőre szükség lesz. Nem bántam volna, ha mondjuk Paquetá sem megy a brazilokkal, de neki valószínűleg ilyen fiatalon a Selecao mez extra energiát fog adni. Bár ráfért volna egy kis pihenő.

    Azt viszont nagyon remélem, hogy a Bertolacci-Montolivo mágus duónak ez volt az utolsó alkalma viselni a Milan mezét. Botrány hogy egyáltalán még beléphetnek Milanellóba. Helyettük kaphatott volna lehetőséget ifijátékos is, több haszna lett volna, az tuti.