A Milannak számos európai topklubbal kell harcot vívnia a Newell’s Old Boys tehetséges középpályásának, Juan Sebastian Sforzának a megszerzéséért.

Sforza februárban töltötte be a 17. életévét és az egyik legígéretesebb argentin játékosnak tartják a posztján, így nem meglepő, hogy rengeteg klub bejelentkezett érte Európából.

A tárgyalások alkalmával közvetítő szerepet betöltő Camillo Autieria a MilanNews megkeresésére megerősítette, hogy a Milan vezeti a játékos aláírásáért folyó versenyfutást. Ha létrejön az üzlet, Sforza játékjogáért körülbelül 1,5 millió eurót fizethet a Rossoneri.

Az argentin középpályásért a Milan mellett olyan klubok érdeklődnek, mint a Manchester City, a Bayern München, a Paris Saint-Germain vagy éppen a Juventus és az Inter.

“Néhány héttel ezelőtt volt a találkozó közvetlenül Leonardóval a Casa Milanban. Moncada játékosmegfigyelő javaslatával. A piros-feketék a többi klub előtt vannak, mert elsőként ők mutattak érdeklődést a játékos iránt. Ez egy olyan átigazolás lehet, amely tökéletesen illeszkedik a klub új politikájába. Egy ígéretes játékost szerződtethetnek, aki a következő szezontól a Primaverában játszhat. Az átigazolás költsége 1,5 millió euró lehet. Tavaly a Newell’s Old Boys 2 millió eurót kért érte, de az üzlet már létrejöhet 1,5 millióért, plusz százalékos részesedés járhat az esetleges jövőbeli eladási árból.” – mondta Autieri.

“Az elkövetkező hetekben lesz találkozónk a Romával, az Interrel, a Juventusszal és a Napolival. A Newell’s nem lesz ellenére, ha Juan a Serie A-ban folytatná, de vannak külföldi érdeklődők is, nevezetesen a Bayern München, a PSG, a West Ham és a Manchester City.”

“Juan egy szerény játékos, nagyszerű személyiséggel. Posztja középső középpályás. Fizikailag erős, technikás, mindkét lábával kiváló, gyakran részt vesz a fejjátékban és nagyon jól passzol. Nem meglepő, hogy 2017-ben megnyerte az U15-ös dél-amerikai bajnokságot Argentína csapatkapitányaként.”

A közvetítő elmondása szerint Sforza rendelkezik olasz útlevéllel, ugyanis az édesanyja Olaszországban született.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Roppant érdekes, ha egy játékos után érdeklődik a Milan, rögtön meg van említve a Juventus és az Inter is vetélytársnak… 😀 Na meg az elmúlt időben a PSG és a City is véletlenül pont azok iránt a játékosok iránt érdeklődik, mint mi.

  • Ezzel csak részben értek egyet. Biglia egyértelműen kivétel és igazából Musacchióval sem kutyaütő. Biglia úgy érkezett h a Serie A legjobbja volt a posztján és Európában is a legjobbak között volt. Kezdetben neki is voltak nehézségei, de nem mondanám csődnek. Hiányposztra érkezett és kis idő után elég jól összekapta magát. Plusz ősszel csúcsformában játszott a sérüléséig.

   Butaság lenne mondjuk a nemzetisége miatt nem leigazolni egy tehetséges játékost és szerintem nem ez a szempont a vezetőségnél. Kár, hogy pár éve sajnáltak 25-30 milliót egy Dybala nevű játékosra, de mondhatnám Lo Celsót is, akit 10 millióért árult a nevelőegyesülete. Csak hogy az argentinokra gondoljunk, akikről lemaradtunk. Ehelyett kaptunk egy Bertolaccit 20+ milkáért.

   Ennyi erővel Piateket sem lett volna szabad megvenni, mert a lengyelek megbuktak a Milanban?

   Nekem tetszik a vezetőség munkája. Tudatos, ésszerű és profi munka zajlik a klubnál.