Franco Baresi, a Milan legendája szerint a milánói derbi mindig kiszámíthatatlan és nem mindig az esélyesebb csapat nyer.

Vasárnap este rendezik a Derby della Madonninát, ami vélhetően nagy jelentőségű lesz a Bajnokok Ligája-indulás szempontjából. Mint arról beszámoltunk, teltház lesz a Milan-Inter összecsapáson a San Siróban és körülbelül 78 ezer nézőt várnak a meccsre. Baresi, a Milan ikonja nyilatkozott a La Gazzetta dello Sportnak négy nappal a derbi előtt. Az 58 esztendős legenda 1977 és 1997 között összesen 719 mérkőzésen viselte a Rossoneri mezét.

“A derbik kiszámíthatatlanok és mindegyik történelmi jelentőségű. Pályafutásom alatt sokszor mi voltunk a favoritok a derbiken és végül gyakran elveszítettük a meccset. A Milan egy szilárd csapat és jó formában van – mentálisan és fizikailag is. A klub stabil és a csapat fejlődik. Azt mondhatjuk, hogy a Milan kezd visszatérni.” – nyilatkozta az egykori világbajnok hátvéd a Gazzettának.

Baresi elismerő szavakkal illette a Milan fiatal védőjét, Alessio Romagnolit, aki 2015 nyarán 25 millió euróért érkezett a Roma együttesétől, majd három évvel később – mindössze 23 évesen – megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

“Nagyon kedvelem Romagnolit. Óvatos és koncentrált srác. Mindenki mellette áll, a csapattársak, az edző és az egész klub. A technikai és a mentális képességei kezdetektől fogva nyilvánvalóak voltak. Helyes döntés volt neki adni a karszalagot. Ennyi idősen nem könnyű impozáns teljesítményt nyújtani a Milanban. Romagnoli jól teljesít, de Donnarumma egy másik olyan játékos, aki nagyon hosszú ideig maradhat a Rossonerinél.”

“A játékosok tudják, hogyan kell jól védekezni és a csapat egységes. Gattuso megérdemli a dicséretet és hagyni kell nyugodtan dolgozni. Mindig megmutatta a lelkesedését és az elszántságát. Képes volt átadni a klubhoz való tartozás érzetét.”

“Maldini és Leonardo nagyon jól tudja, hogy mit jelent az AC Milan. Nehéz periódusban érkeztek, de nagyon jó munkát végeztek a téli átigazolási időszakban. Mindenki azt akarta, hogy Paolo hazatérjen és most mindannyian boldogok vagyunk, hogy itt van. Úgy érzem, hogy az Elliott egy szilárd csoport nagy ambíciókkal. Remélem, hogy szerelmesek lesznek az AC Milanba és sok éven át irányítani fogják a klubot. Berlusconi? Tisztelem őt. Maradni akart a labdarúgás világában és ezért megvásárolta a Monzát.”