Tiémoué Bakayoko, a csapat francia válogatott középpályása bízik abban, hogy a Milan szurkolók ősszel újra hallhatják a Bajnokok Ligája himnuszt a San Siróban. A 24 éves játékos elmondása szerint nagyon boldog és maradni szeretne.

Bakayokót tavaly nyáron 5 millió euróért vette kölcsön a Milan a Chelsea-től és a megegyezés értelmében a klub a szezon végén további 35 millió euróért végleg megvásárolhatja. A francia középpályás hosszú hónapok óta a Milan egyik kulcsembere és szépen lassan a középpálya vezére lett.

“Jó szezonom van és nagyon hálás vagyok a Milannak. Nagyon boldog vagyok itt, még akkor is, ha kezdetben sok kritikát kaptam. Ez természetes, hiszen mindenki többet várt tőlem, így nem meglepő. Nem gondolok túlságosan a jövőmre. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Milan bejusson a Bajnokok Ligájába. Öt év telt el azóta, hogy a szurkolók utoljára hallhatták a Bajnokok Ligája himnuszt és ott akarok lenni, amikor újra felcsendül a San Siróban.” – nyilatkozta Bakayoko a France Football mikrofonjainak.

“Meglátjuk, hogyan fog véget érni a szezon. Szerződésem van a Chelsea-vel, amely még mindig fontos klub számomra. A Chelsea vezetősége úgy döntött, hogy bizonyos változtatásokat hajt végre és én nem szerepeltem a terveik között. Sarri a megérkezésekor közölte velem a szándékát. Továbbá egy olyan játékos érkezett a csapathoz, mint Jorginho. A második szezonomban kiteljesedhettem volna a Chelsea-ben, de úgy éreztem, hogy talán környezetváltozásra van szükségem. Ez egy fontos választás volt, mert 24 évesen a Milan a negyedik klubom, ami elég sok. Leonardo kapcsolatba lépett velem és úgy gondoltam, hogy ha elhagyom a Chelsea-t, akkor csak a Milan kedvéért teszem meg.”

“Gyerekként a Milan volt az a klub, amiről álmodtam és nagyon köszönöm, hogy megkaptam a lehetőséget. Maldini? Nem hazudok, ha azt mondom, hogy rendkívüli volt a tárgyalás. Ő és Leonardo két ikonikus személy a vezetőségben. Emlékszem Maldinire, amikor játékosként a hármas számot viselte, karján a csapatkapitányi karszalaggal. Hihetetlennek tűnt vele a beszélgetés.”

“Gattuso? Ő egy olyan személy, aki kimondja, hogy mit gondol és szemtől szembe közli a dolgokat. Nem olyan, aki kegyetlen. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy minden játékos szeretne ilyen edzőt, mint ő. Nagyon közel áll a játékosaihoz és megvédi őket, amit nem sok edző tesz meg. Olyan, mintha az édesapánk lenne. Taktikailag nagyon alapos és jól tudja a munkáját. Semmit nem bíz a véletlenre.”

Bakayokót több alkalommal is hasonlították honfitársához, Marcel Desaillyhez.

“Desailly sokkal védekezőbb típusú játékos volt. Nem gondolom, hogy bármi hasonlóság lenne közöttünk, de tudom, hogy nagyszerű dolgokat vitt véghez a Milanban ezen a poszton. Hízelgő számomra, hogy hozzá hasonlítanak.”