Thiago Silva elmondása szerint az elmúlt 10 év európai pályafutásának legcsodálatosabb pillanata az volt, amikor csatlakozott a Milanhoz.

A brazil válogatott védőt 2009 telén szerződtette a Milan mintegy 10 millió euróért a brazil élvonalbeli Fluminense együttesétől. Thiago Silva azelőtt még soha nem lépett pályára Európában annak ellenére, hogy rövid ideig volt a Porto és a Dinamo Moszkva játékosa is.

Thiago Silva a Milan színeiben a világ egyik legjobb védője lett és három idény alatt 119 tétmérkőzésen öltötte magára a piros-fekete mezt. 2012 nyarán a Paris Saint-Germain 42 millió eurót fizetett a játékjogáért. A 34 éves védő a Globoesporte-nek nyilatkozott.

“Mi volt a legcsodálatosabb pillanat az elmúlt 10 évben? Amikor csatlakoztam a Milanhoz. Egy olyan csapat volt, amelyet addig csak a televízióban csodálhattam. Imádtam azokat a játékosokat és hirtelen az öltözőben találtam magam Nestával, Inzaghival, Maldinivel, Seedorffal, Pirlóval és a többiekkel. Kakával és Patóval volt egy brazil mag. Gyerekkoromban csak álmodtam arról, hogy egy napon egy nagy európai klubban fogok játszani és ezt teljes mértékben sikerült valóra váltani.” – mondta Thiago Silva.

“Nagyon izgultam, amikor megérkeztem Milanellóba. Pato körbevezetett és megmutatott mindent az edzőközpontban. Úgy néztem a sztárok és a múlt bajnokainak képére, mint egy kisgyerek. Nagyon sokkal tartozom Leonardónak, aki nagy erőfeszítést tett, hogy leigazoljon engem a Milanba.”

“Az első felkészülési mérkőzésemen megpróbáltam megértetni magam a többiekkel és Seedorf – aki tökéletesen beszélt portugálul – azt a tanácsot adta, hogy minél hamarabb tanuljak meg olaszul. Azt mondta, hogy mivel a védelem közepén vagyok, ezért nekem kell vezetnem a védelmet és irányítanom a középpályásokat, így az olasz nyelv ismerete nagyon fontos. Négy-öt hónapon belül már beszéltem a nyelvet és hat hónap után adtam az első interjúmat olasz nyelven. Nagyszerű érzés volt, mert emlékeztem, hogy gyerekkoromban már játszottam olaszországi tornákon és hallottam az ellenfél játékosait olaszul beszélni. Tetszett a nyelv, még akkor is, ha akkor egy szót sem értettem belőle.”

“A jövőm? Nem tudom, nehéz a jövőről beszélni. Még másfél év van hátra a szerződésemből. A következő hónapokban, amint véget ér a szezon le fogunk ülni a klubbal, hogy mindenki számára megtaláljuk a legjobb megoldást.”

1 hozzászólás