A klub elképzelése egy világszínvonalú, multifunkcionális stadion felépítése.

A La Repubblica ma reggeli beszámolója szerint a Milan vezetősége a San Siro felújítása helyett egy új stadion építésének a lehetőségét fontolgatja. Paolo Scaroni elnök egy hónappal ezelőtt elmondta, hogy a továbbiakban is az Interrel együtt fognak működni. A két klub már megállapodott a közös irányításról. A Milan régóta egy új stadion építését fontolgatja és hamarosan megérkezik az Inter végső döntése a San Siro elhagyására vonatkozóan. Giuseppe Sala, Milánó polgármestere várja a projekt bemutatását.

A tervek szerint az új létesítmény önkormányzati tulajdonban lévő területre épülne, mindössze néhány száz méterre a San Sirótól és 2023-ra lenne kész. A beruházás 600 millió euróba kerülne. A területet a két klub 99 évre koncesszió keretében kapná meg.

A Milan és az Inter képviselői (Ivan Gazidis és Alessandro Antonello) az elmúlt napokban az Egyesült Államokban jártak és egyeztettek a Goldman Sachs pénzügyi intézettel, továbbá megtekintettek néhány ultramodern stadiont: az atlantai Mercedes Benz Arénát és a New York-i MetLife Stadiont. Előbbinek van a legnagyobb behúzható tetőszerkezete a világon.

Az “új San Siro” mintegy 60 ezer néző befogadására lenne alkalmas a jelenlegi 80 ezer férőhelyeshez képest. A pályát és ezzel együtt a stadion lelátójának alsó részét a földbe süllyesztenék, hogy az aréna építészeti szempontból jól illeszkedjen a város képébe.

Nagy fontossággal bírhat a stadion névhasználati jogának eladása, amely a klubnak évente legalább 25 millió eurós bevételt jelenthet. Ettől függetlenül természetesen a szurkolók továbbra is nevezhetik San Sirónak.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Már elvesztettem a fonalat ebben a jövőbeli stadion témában, tehát a San Siro utáni korszakban is közösködünk majd az Interrel és az új is egy közös milánói stadion lesz?
    Ez egy fokkal elviselhetőbb megoldás lenne szerintem, ahelyett hogy csak mi költözünk, ők meg terpeszkednek a stadionunkban.

  2. Én is azt mondom, ha csak a környékére tart a klub annak ahonnan jött s ahová való, ott bizony a 60.000-es befogadóteljesitmény egy évben nem egyszer szűkös. De nyilván sokszor még túl sok. Mindenesetre minél nagyobb, annál szebb, jobb, élvezhetőbb, nem beszélve a turista jellegű célpontjáról, ami szintén a klub történelme, piaci szerepe mellett a stadion mérete, minősége, kuriózumnak is mérvadó. A juve gyufásdoboza nem hinném hogy a San Sirót látogatóis számának akár csak a felét is tudja produkálni.

  3. Valószínű gazdasági megfontolásból a hosszú távú fentarthatóság szellemèben döntöttek úgy, hogy a legnagyobb méretű stadion legyen amit folyamatosan meg tudnak tölteni. Gondolom %-ra pontosan megvan, hogy milyen telítettséggel kell működnie.

    Kicsit sajnálom, hogy közösködnünk kell az Interrel ha így lesz. Jobban örültem volna egy saját “Ördögkatlannak” 🙂