Néhány napon belül két angol klubbal hozták szóba Alessio Romagnolit.

A Calciomercato és a The Sun beszámolója szerint komoly érdeklődést mutatkozik Romagnoli iránt, aki az utóbbi időben nagyszerű teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Az olasz védő az évek során a Milan védelmének fontos alappillére lett és tavaly nyáron ő lett a csapatkapitány.

Állítólag a Manchester United mellett a Chelsea is szeretné soraiban tudni Romagnolit.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a Manchester United a nyáron 75 millió eurót sem sajnálna kifizetni Romagnoliért, akit a Milan vezetősége érinthetetlennek tart. A Chelsea helyzete bonyolultabb, hiszen a FIFA kizárta a klubot a következő két átigazolási időszakból. A londoni együttes fellebbezett, így az eltiltás nem jogerős. Továbbá a Calciomercato szerint a két angol klub mellett a Juventus is figyelemmel követi Romagnoli teljesítményét.

Romagnoli 2015 nyarán 25 millió euróért érkezett a Romától és azóta 139 tétmeccsen játszott a Milanban.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szerintem 75-nél el sem gondolkoznak, max majd 100 felett….
  De elvileg nincsenek rászorulva, mivel nyáron elég komoly bérek szabadulnak fel (Montolivo, Bertolacci,Mauri,Abate,A. Donnarumma) + eladások is várhatóak (Borini,Laxalt/Strinic,Musa/Caldara?)

  • A Caldaras rész most komoly? Miért gondolod el kellene adni a második legígéretesebb olasz belsővédőt az első mellől? Pontosabban miért adná el a klub? Azok után hogy 1 meccset tudott játszani, 90 perc alatt pedig kötve hiszem h meg lehetne ítélni bárkinek is a teljesítményét.

   Nem hinném h akár a srác akár a klub tehetne arról h megsérült. Ha valamelyik részhez akkor a védelemhez fixen nem kell nyúlni a nyáron, az biztos. (jobb oldal: Calabria, Conti, Abate – középen: Romagnoli, Musa, Caldara, Zapata – bal oldal: Rodriguez, Laxalt, Strinic)

   • Én lejjebb már kifejtettem, hogy kérdőjelesen írtam. Ha Caldara tényleg annyira jó lesz, mint várjuk akkor meg van a kezdő védelem a 2 olasz személyében. Szerintem ha pénzügyeket nézzük (amiről a cikk ír) akkor luxus 4 teljesen hasonló, jó képességű belső védő. De ezt a luxust remélem megengedhetjük magunknak.
    De szerintem te sem gondolod komolyan, hogy 3-3 védő kell a szélső védő pozícióba? Abate szerződése lejár és rajta kívül 1 balbunkónak is távoznia kellene, akiért ráadásul pénzt is kérhetünk!

    • Nem gondolom h akár a vezetőség akár Gattuso fejében megfordult volna h a nyáron eladják Caldarát. Ráadásul bazi nagy veszteséggel lehetne túladni rajta, 35 milliót biztos nem fizetne senki érte a jelenlegi formája alapján. Pár hónap alatt nem felejtett el focizni, ezt szögezzük le.

     Ha a következő szezonban 3 front lesz, remélhetőleg BL-lel akkor miért lenne luxus? Az túlzás lenne, hogy 4 teljesen hasonló képességű védőnk van. Pont jó az összetétel. Romagnoli kiemelkedik hármójuk közül, ez egyértelmű. Szerintem Caldara jobb képességű, mint Zapata és Musacchio. Az alap belsővédő párosnak Caldarának és Romagnolinak kell lennie.

     Strinic mehet, de én Abatét megtartanám még 1 szezonra. Remélem hosszabbítani fog.

  • Egy jó szélsőért mondjuk. Nem látok bele az utánpótlásba, de mindig voltak jó belső védők is a tarcsiban. Akkor épp elég egy rutinos Zapatával szerződést hosszabbítani. De kérdőjelesen írtam, mivel nem vagyok Milan pénzügyes. De Kessie-t, Yoko-t ki kell csengetni. Silva eladása egyáltalán nem biztos.