Kedden 0-0-s döntetlennel ért véget a Lazio-Milan Olasz kupa elődöntőjének első meccse. Ennek alapján áprilisban a San Siróban fog eldőlni a továbbjutás sorsa. Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője szerint veszélyes lehet a visszavágó.

“Ez egy kicsit veszélyes számunkra, mivel a Laziónak minden gól kettőt érhet a visszavágón. Nagy figyelmet kell fordítanunk a játékra. Nyilvánvalóan jobban is teljesíthettünk volna, de attól ez még egy jó eredmény. Egy erős támadósorral rendelkező csapattól nem kaptunk gólt. A Lazio kivárt és a szünet után támadott. Technikai szempontból nem értük el a megfelelő szintet és sokszor hibáztunk olyan szituációkban, amikor már felszabadulhattunk volna az ellenfél nyomása alól.” – értékelt Gattuso.

“A Lazio jobb volt nálunk, de igaz, hogy egy veszélyes ziccert sem alakítottak ki. Tetszett a csapat teljesítménye védekezésben, de technikailag visszalépés történt. Simone Inzaghival jól ismerjük egymást és talán csak véletlen egybeesés, hogy a meccseink 0-0-val végződnek. Meglátjuk, hogy mi történik a visszavágón.

“Kessié? Nem tudott futni sem, így cserét kért. Suso? Az egész csapat nem volt jó technikailag, ahogy ő sem. Sokat hibáztunk, nem sikerült felépíteni a támadásokat és csak hosszú labdákkal kerestük Piateket. A passzjáték nem volt megfelelő és öt vagy hat ellentámadást ajándékoztunk az ellenfélnek.”

“Nem értek egyet azzal, hogy a Lazio nem volt jó formában az utóbbi időben.”

Lucas BIGLIA: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy az 50. mérkőzésemet játszottam Milan mezben. Fontos volt, hogy ne veszítsük el a meccset még akkor is, ha a 0-0 nem egy olyan eredmény, amit szerettünk volna. A Laziónak nagyon jó a támadójátéka és jól védekeztünk. Minden a hazai meccsen fog eldőlni. A szurkolóink szenvedélye nagyon fontos lesz. Szombaton a Sassuolóval játszunk és folytatni akarjuk az utat a Bajnokok Ligája eléréséhez.”

“Nagyszerűen érzem magam és egyre jobb állapotban vagyok. Az orvos nagyszerű munkát végzett. Nincs megállás, szükségem van a meccsritmusra, hogy újra a legjobb formában legyek.”