Gennaro Gattuso nem számíthat egyik kulcsemberére a következő mérkőzésen.

Mint ismert, a Milan szombat este 3-1-re nyert az Atalanta otthonában és fontos három pontot szerzett. A piros-feketék részéről Krzysztof Piatek kétszer volt eredményes, továbbá Hakan Calhanoglu is betalált. A 27. percben egy szabálytalanságot követően a játékvezető sárga lapot mutatott fel Susónak, akinek ez volt a szezonbeli ötödik figyelmeztetése.

Susóra egy meccses eltiltás vár, így biztosan kihagyja a pénteki Empoli elleni hazai bajnokit. A várakozások szerint a támadósor jobb oldalán Samu Castillejo kezdhet.

Suso ebben a szezonban 27 tétmeccsen 6 gólnál és 8 gólpassznál jár a Milanban.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Calabria a meccsek nagy részében piszok jól játszik. Persze nem azt mondom, vannak még kisebb hibák ami a tapasztalatlanságából fakad, de amúgy jó kis védő lehet belőle. Érthető, hogy ő az első választás még akkor is, ha Conti jó ideje már egészséges. Persze ez változhat könnyedén, a következő meccseken meg lehetne próbálni kezdetni Contit.

   Ezt a Kessié dolgot nem értem. Többen is írták már, hogy az ő helyére raknák be Contit. Ezt nem tudom hova tenni mert közel sem az a poszt és az égvilágon semmiben nem hasonlítanak. Box-to-box középpályásnak azért meredek lenne berakni Contit főleg h nem egy izomoszlop a srác és gyakorlatilag bedarálnák.. Egyszerűen fizikailag nem tudná felvenni a harcot. Ha már mindenképpen padoztatni akarjuk Kessiét, akkor szeirntem a 4-2-3-1 lenne az optimális a Biglia-Bakayoko párossal, előttük középen Paquetával.

   Igazából Conti alapvetően a 3védős játékban volt nagyon hatékony az Atalantában is, de mivel nem ezt játszuk ezért úgy látom 4-3-3 esetén csak a jobbhátvéd poszt jöhetne szóba. 4-2-3-1 esetén pedig a csatár mögötti három emberből a jobb oldalon. Ha 4-3-3 akkor Suso alternatívájaként mindenképpen Samut eröltetném, hiszen neki eredetileg az a posztja. Persze ettől még könnyen lehet h Conti beválna 4-3-3ban Suso helyén is, mert gyors és a beadásai rettenetesen pontosak.

   • Calabria idén egyértelműen szintet lépett, sokkal megbízhatóbb teljesítményt nyújt tavalyhoz képest. Támadásban is sokat segít, védekezésben pedig általában remekül megoldja a feladatát. Nem csodálom, hogy nem szeretné Gattuso parkolópályára tenni a sajátnevelésű, fiatal tehetségünket.

    Az számomra is kérdőjel, mit keresne Conti Kessié helyén a középpályán… 😀

    Viszont én sem tartom meredek ötletnek Suso helyén kipróbálni. Az utóbbi mérkőzéseken a spanyol is visszavontabban játszik, ami szerintem feküdne Continak is. Samunál valószínűleg veszélyesebb lenne. Nem akarom bántani Samut, hiszen mindig hajt a mérkőzéseken, ügyes játékos, egész jó lövője van, de általában (már amikor szórhoz jut) teljesen veszélytelen az ellenfelekre nézve.

 1. Conti igazából jobb oldali kp. , ahogy Suso is. Csak Conti tud védekezni
  Suso pedig azóta lett elnevezve jobb oldali támadónak ( Right Winger), amióta ezt a kib@szott 4-3-3 lett a divat. De igazából ugyanaz a posztjuk csak Conti hasznosabb.