A MilanTV beszámolója szerint a klub története során egyetlen csatár sem érte el ilyen gyorsan az első 6 gólját a Milan színeiben, mint Krzysztof Piatek.

Mint arról beszámoltunk, a Milan idegenben 3-1-re legyőzte egyik közvetlen riválisát a Serie A-ban, így továbbra is tartja a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik pozíciót a tabellán. Bergamóban a Milan téli szerzeménye, Piatek duplázni tudott, amellyel megszerezte az 5. tétmérkőzésén a 6. gólját a csapatban – mindössze 310 perc alatt.

A 23 éves lengyel csatár történelmet írt és megdöntötte Gunnar Nordahl eddigi rekordját. A legendás svéd csatárnak 419 játékpercre volt szüksége az első 6 gól megszerzéséhez. A listán még ott van Mario Balotelli, Rodolfo Ostromann és Oliver Bierhoff neve is.

Íme azok a csatárok, akik a leghamarabb érték el az első 6 góljukat a Milanban.

# NÉV IDŐSZAK JÁTÉKPERC
1. Krzysztof PIATEK 2019 január-február 310 perc
2. Gunnar NORDAHL 1949 január-február 419 perc
3. Mario BALOTELLI 2013 február-március 433 perc
4. Rodolfo OSTROMANN 1924 október-november 450 perc
5. Oliver BIERHOFF 1998 szeptember-október 453 perc

Egyébként Piatek sorozatban a negyedik tétmeccsén talált be, hiszen a Napoli, a Roma és a Cagliari után az Atalanta ellen is eredményes tudott lenni.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Szuper vétel. Nem tudom mennyi lesz az ára nyárra, ha így folytatja, de gyanítom, hogy nagy klubok fognak kopogtatni. Elképesztő jó csatár. Ki az a Higuain?
    Egyébként, ha Gatta nem erőltetné szegény Cutronet, biztos hogy még 1-2 góllal többnél járna és mehetne a gólkirályi címre. Nem is tudom mikor adtunk utoljára gólkirályt a bajnokságnak.

  2. Egy korábbi cikknél azt merem írni, hogy az 1 gól/ meccs átlagot nem lehet végigvinni.. Most ott tart, hogy 5 meccs 6 gól 😀
    Hihetetlen a srác.. Szerintem erre senki sem számított, talán még ő maga sem.. Bármilyen helyzetből képes gólt szerezni, sőt igazából helyzet sem kell neki.. És az egy dolog, hogy termeli a gólokat, de mellette még játékban is ügyes.. A mozgása tényleg kicsit robotzsarus, de mégis technikás.. Mindezt azzal tetézi, hogy roppant kellemetlen ellenfél lehet.. Biztos, hogy nem szívesen játszanék ellene.. Erőszakos, fizikálisan erős, technikás, simán belemegy a keményebb összecsapásokba is..
    Nem tudom meddig lehet ezt a formát tartani, de ha lesz is egy kis visszaesés, már akkor is parádés amit nyújt..