Paolo Maldini szerint a csapat fiatal, de erős és a játékosok alábecsülték magukat kezdetben, azonban az eredmények segítenek növelni az önbecsülést.

“Piateket sokan Shevchenkóhoz hasonlítják, de Sheva egyedülálló és belőle csak egy van. Emellett Sheva már egy nagyon erős csapathoz csatlakozott, amikor hozzánk igazolt. Ez lehetővé tette, hogy nagy eredményeket érjünk el. Piatek hihetetlen dolgokat művel és a klub szempontjából egy nehezebb periódusban érkezett. Ha nagy magasságba visz minket, akkor mindannyian nagyon boldogok leszünk.” – nyilatkozta Maldini a Sky-nak.

“Nehéz bármilyen összehasonlítást tenni a múlttal, hiszen két különböző csapatról és különböző korszakról van szó. A játékosok számára egyrészt megtiszteltetés, másrészt teher egy olyan stadionban pályára lépni, mint a San Siro. Azok, akik az ilyen pillanatokban nyugodtak tudnak maradni, személyiséggel rendelkeznek és elérhetik a csúcsot.”

“Célunk, hogy szilárdságot adjunk a klubnak és a csapatnak, amely erős alapokkal és nagyon fiatal játékosokkal rendelkezik. Ez egy hosszú folyamat, de a csapat hallgat az edzőre és tanul a hibákból. A csapat fiatal, de erős. A játékosok kezdetben alábecsülték magukat, de az ilyen eredmények növelik az önbecsülést. Az elmúlt három évben sok minden történt. A klub Berlusconitól egy másik elnökség kezébe került, majd jött a jelenlegi tulajdonos és a nyári átigazolási időszak már teljes erőbedobással zajlott. Mindazonáltal télen szerződtettük a statisztikák alapján első számú elérhető csatárt. Higuaín? Nem működött a házasság, de ilyen előfordulhat. A Milannál továbbra is csodálatos a környezet és nem látom azt, hogy valamelyik játékosunk nem fejlődne itt.”

“Gattuso? Meghallgatja a véleményünket. Lehet, hogy néha nem tetszik neki, de meghallgat minket. Az eszmecsere megnyitja az elmét. Mindannyiunk közös célja, hogy a Milan a legmagasabbra emelkedjen. Meg kell értenünk, hogy mi az erősségünk és versenyeznünk kell a Bajnokok Ligája-helyekért. Ezt az egyetlen utat kell követnünk.”

“Romagnoli egy csendes játékos. Én ennyi idősen nem álltam volna készen arra, hogy viseljem a csapatkapitányi karszalagot. Alessio minden szempontból sokat fejlődött. Paquetá egy okos srác. Van egy kis nyelvi probléma, mert ő az egyetlen, aki a csapatból portugálul beszél. Nagy hatást gyakorolt a csapatra.”