2022. szeptember 29., csütörtök

Scaroni: “Azt akarjuk, hogy Milánó legyen a futball fővárosa”

Az olasz elnök szerint két elképzelés van: egy új stadion építése vagy a San Siro felújítása.

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke megerősítette, hogy a városi rivális Interrel együttműködve fog megvalósulni a stadionprojekt.

A Milannál már hosszú évek óta napirenden van a stadionkérdés megoldása. 2015-ben a Berlusconi-éra alatt a klub elhatározta, hogy új stadiont épít, amelynek a látványterveit be is mutatták. A 48 ezer férőhelyes aréna a 2018/2019-es idényre lett volna kész, viszont végül a projekt nem valósult meg és a Milan maradt a San Siróban.

Az elmúlt hónapokban Scaroni többször is álláspontot foglalt a témában és elmondta, hogy alapvető a Milan számára egy modern és pénzügyi szempontból jövedelmező stadion.

“A San Siro egy gyönyörű stadion, de sok mindent kell tennünk. Elindítottuk a stadionprojektet az Interrel együttműködve. Rómában a Lazio és a Roma drukkerek gyűlölik egymást, de nem gondolom azt, hogy Milánóban ez így lenne a Milan és az Inter szurkolók esetében. Elindult a projekt és nagyon hiszek benne. Miénk lesz a legjobb stadion a világon.” – nyilatkozta Scaroni egy rendezvényen.

“Még nem mutattuk be a projektet, csak tervezés alatt van. Ez nem csak a stadionra vonatkozik, hanem más dolgokat is érint. Van egy általános javaslat, a két elképzelés a következő: egy új stadion építése vagy a San Siro modernizálása. Azt akarjuk, hogy Milánó legyen a labdarúgás fővárosa. Talán egy új stadion építése egyszerűbb, de vannak olyan nagy színvonalú felújítások, mint például az Anfield esetében.”

“Az elkövetkező hónapokban többet meg fogunk tudni.” – fejezte be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nagyon vegyesek az érzéseim ebben a stadionügyben. Pénzügyileg bizonyára nagy lökést adna a klub számára, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy otthagyjuk a San Sirot. (Ha gazdaságilag futja “mindenre”, akkor miért is ne lehetne ezt újjávarázsolni?)

  Azon a korábbi 48 ezres projekt terven csak röhögni tudok. Remélem, hogyha az új vezetőség (sajnos) az új stadion építését választaná, nem járatják le a klubot egy ilyen istállóval, miközben olyan mérsékelten meghatározó klubok mint az Atlético Madrid vagy a Spurs is 60 ezer férőhely feletti arénákat építettek.

 2. Nehéz kérdés. Én személy szerint nem tudnám elképzelni a Milant a San Sirón kívül másik stadionban. A klub történelme egybefonódik ezzel a csodálatos stadionnal, ami egyedülálló a világon. Nyilván egy szurkoló számára az érzelmi szempont lehet a mérvadó. Az a 48 ezres aréna terv egészen nevetséges és komolytalan volt Berlusconiéktól. Nem is lett végül belőle semmi, ment rendesen a néphülyítés.

  Az egész cirkusz elég jól jellemezte a Berlu-korszak utolsó éveit. Mai napig nyögjük a következményeit…

  Ha a górék mégis egy új stadion mellett döntenek, akkor remélem nem 40-45 ezres stadionban gondolkoznak.

 3. “Az Interrel együtt..” – ha új stadion lenne akkor a San Siro üresen marad?? A 48e-re meg nálunk nem igaz, mint Torino-ban, hogy a Delle Alpi túl nagy volt a Juve-nak mert pont Torinoban a legkevesebb a Juve drukker.., szóval igen kell a nagy stadion és igen a San Siro-t kell felújítani együtt..

 4. A San Siro felújítása azért gond, mert az a város tulajdonában áll.
  Közösen felújítjuk, és béreljük tovább, aminek az ég adta világons emmi értelme.
  A saját stadion ad egy anyagi biztonságot, és évi kb 50milla bevételt! Mi jelenleg évi kb 10milliót költünk (nem pontos adat, de ekkora összeg rémlik)
  Mindenképpen a saját stadion lenne a legjobb, de én annak örülnék ha megvennénka San Sirot a várostól, felújítanánk, és az Inter nekünk fizetne bérleti díjat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS