Ivan Gazidis, a Milan vezérigazgatója szerint Krzysztof Piatek illeszkedik a projektbe és úgy véli, hogy a klub stabil tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Csütörtökön egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a Milan második téli szerzeményét, Piateket. A játékos bemutatásán Gazidis, Leonardo és Maldini is jelen volt.

Gazidis beszélt többek között Piatekről, a Bajnokok Ligájáról és az UEFA szabályairól.

“Piatek szerződtetése egy újabb hosszú távú befektetés a klub részéről, továbbra is a pénzügyi fair play szabályaival összhangban. Krzysztof pontosan olyan játékos, akit le akartunk igazolni: fiatal és tehetséges. Tökéletesen illeszkedik az elképzeléseinkhez, hiszen sok fiatal játékosunk van. Ez egy izgalmas pillanat számomra.” – mondta Gazidis.

“Szeretnék köszönetet mondani Leonardónak és Maldininek a nagyszerű munkájukért, amit a nyári és a téli átigazolási időszakban véghez vittek ilyen rövid idő és ilyen nagy nyomás alatt. Örömömre szolgál, hogy két ilyen szenvedélyes és intelligens szakemberrel dolgozhatok együtt. Szilárd tulajdonosi háttér van mögöttünk és magabiztos vagyok a jövőt illetően. Egy hosszú távra szóló tervet kell elkészítenünk, amely fegyelmezett csapaton alapul, megteremtve a fiatal és a tapasztaltabb játékosok egyensúlyát. A szurkolóink imádni fogják a Rossoneri projektet. Nagyon különleges számomra itt lenni Milanellóban, amely varázslatos hely. A Milan különleges, egy olyan klub, amely példaként szolgál az egész világon. Az elmúlt néhány év nem volt könnyű, de vissza kell vezetnünk a klubot a csúcsra. Fontos céljaink vannak: a Bajnokok Ligájában akarunk játszani.”

“Meg kell értenünk és tiszteletben kell tartanunk az UEFA által előírt szabályokat. Nem lehet meghatározni a korlátozásainkat addig, amíg nem tudjuk, hogy milyen eredményt hoz a fellebbezésünk. Csak azután fogjuk megismerni, hogy milyen korlátaink vannak. Fenntartható pénzügyi tervre és szilárd alapra van szükségünk, amelyből felépíthetjük a csapatunkat. Ez némi időbe fog telni és nyilvánvalóan lesznek akadályok. Jelen voltam, amikor létrehozták a pénzügyi fair play szabályt. A szándék nem a klubok megbüntetése volt, hanem az, hogy segítsen az együtteseknek egy fenntarthatóbb útra lépni.”

“San Siro? Továbbra is értékeljük a lehetőségeket. Nagyszerű dolgokat vihetünk véghez egy olyan szilárd menedzsmenttel, mint az Elliott, legyen szó akár a San Siro modernizálásáról, akár egy új stadion építéséről. Együttműködünk az Interrel és optimista vagyok.”

Leonardo, a klub technikai igazgatója legfőképpen Piatekről és a mercatóról beszélt.

“Nem volt annyira bonyolult meghozni a döntést Piatekről, hiszen 19 meccsen 13 gólt szerzett és már bizonyította értékét Olaszországban. Krzysztof megszerzése nem volt előre megtervezett üzlet, de jó pénzügyi helyzetben voltunk és ez megkönnyítette a dolgokat. Ő egy jó választás a csapat számára, tekintve a játékunkat és a kultúránkat.”

“Két fontos igazolást vittünk véghez a jelen és a jövő szempontjából. Most értékelnünk kell, hogy van-e lehetőség további mozgásra ebben az átigazolási időszakban. Piatekkel és Paquetával a csapat versenyképes. Ibrahimovic és Fabregas? Ők nem tagjai a csapatunknak. Nem azért, mert a klub eltökélt szándéka csak fiatal játékosokat igazolni, hanem a jelenlegi piaci helyzet miatt. Minden döntésünket megvitattuk a klubon belül. A Higuaín-Caldara üzlet? Caldara a nyáron Bonucciért cserébe érkezett. Higuaín kölcsönben volt és ez lehetővé tette számunkra, hogy további igazolásokat hajtsunk végre. Higuaín hozott egy döntést és többé már nem tagja a csapatunknak. Nem tudok többet mondani.”

“Nem babona áll annak hátterében, hogy Piatek nem a 9-es mezszámot fogja viselni. Hoztunk egy döntést. Krzysztof a 9-es számot kérte, de úgy gondoljuk, hogy ezt ki kell érdemelni. Ez egy nagyon fontos szám.”

Paolo MALDINI: “Piatek egy alázatos játékos. Csak önmagát kell adnia és a célokra koncentrálni. Az eredmény hamarosan mindenki számára kézzelfogható lesz. A Milan mindig is a fiatal játékosokra összpontosított. A klub folytatni kívánja ezt a stratégiát és a cél ígéretes fiatalok megszerzése. Ez nem zárja ki azt, hogy érkezzen tapasztalt játékos is a csapat fejlődése érdekében. Összhangban vagyunk a célkitűzéseinkkel, a negyedik helyen állunk és versenyben vagyunk a Bajnokok Ligája.indulásért.”

“Amikor megérkeztünk Milanellóba az első kijelentésünk a csapat felé az volt, hogy csak azok fognak maradni a Milanban, akik hisznek a projektben.”

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Tiszteletlenség egy kicsit Piatek részéről, hogy míg Leonardo mosolyogva beszél hozzá, addig ő inkább fejhallgatóval zenét hallgat! 🙂

   • Állítólag azt súgta oda Leo brazilul Piateknek, hogy kereken 32 éve igazoltunk 9-esbe egy rosszbokájú hollandot, de még ő sem hallgatott Modern Talkingot walkmanen sajtótájékoztató alatt, te szőke!

 2. Maldini: “A Milan mindig is a fiatal játékosokra összpontosított.”
  Nos igen, azért a szenilitás jelei nála is jelentkeznek. Pedig nem volt olyan régen a 2007-es BL-döntő, amikor egy 31 éves átlagéletkorú kezdővel állt ki a Milan a ‘Pool ellen, ami valószínűleg azóta is rekord.

  Leonardo: “Krzysztof a 9-es számot kérte, de úgy gondoljuk, hogy ezt ki kell érdemelni. Ez egy nagyon fontos szám.”
  Így van, annyira fontos, hogy az utóbbi években simán megkapták olyan játékosok is, mint Matri, Destro, Andre Silva, vagy Lapadula… Ennyi erővel annak idején Nesta mezszámát sem kaphatta volna meg a tőle fényévekre lévő Acerbi vagy Rami.

 3. Ha emlékeim nem csalnak Sheva, Van Basten, Gattuso, Kaká és Pirlo is fiatalon érkezett és csak pár név aki így elsőre beugrott.

  A 9-es mezről meg annyit h nem Leonardóék adták oda az általad felsorolt neveknek. Az új vezetőségtől egyedül Higuaín kapta meg, ő pedig akár tetszik akár nem letett valamit az asztalra a labdarúgás terén és abszolút megérdemelte. Nálunk nem hozta az elvárt szintet, de attól ő még klasszis csatár. Aki 200 meccsen 100 akárhány gólt lő a Serie A-ban pár év alatt, az igen is letett valamit.

  Jó döntés, hogy nem kapta meg egyből Piatek.

  • Elfogadom az érvelésed a tekintetben, hogy annak idején a nevezettek nem Leonardóéktól kapták a számokat, Higuaín valóban letett annyit az asztalra, hogy megkaphatta.

   Ugyanakkor a Milan tele van olyan legendákkal, akiket nem Maldininek és Baresinek hívnak, tehát akiknek a mezszáma még “forgalomban van”. Castillejo például a 7-esben játszik, ami korábban Shevchenkóé volt. Strinic Ambrosini számát örökölte meg… Akkor nem mondták Leonardóék, hogy “azt nem kaphatod, mert abban a Berlusconi-éra legeredményesebb csatára termelte a gólokat” vagy “abban Ambrosini húzott le majdnem 450 meccset”…

   Véleményem szerint, ha Piatek el merte kérni a 9-es mezt, akkor ez nagy önbizalomra vall. Hisz magában, nyilván tud arról, hogy milyen legendák (pl. Nordahl, Virdis, van Basten stb.) viselték ezt a mezt, és tudja, hogy ez felelősséggel jár. Ha úgymond “lejáratja” a 9-es számot, azzal semmit sem veszítünk, legfeljebb Piatek röhögteti ki magát, mert megkapja, hogy aki 30 éve ebben a mezben játszott, kicsivel jobb csatár volt… Én simán odaadtam volna neki is, de tkp. bárkinek, amit kér, mert ez a csapat részéről a bizalom jele lett volna (ami nem ugyanaz, mint kicsengetni érte 35 millió eurót).

   • A hírek szerint Cutrone is kérte a 9es mezt Higuaín távozása esetén!
    Nos ilyen helyzetben ha Piatek kapja akkor az Cutrone szembeköpése, ha pedig Cutrone kapja, az egy üzenet Piateknek hogy Cutroneban bízunk jobban.
    Ebből a legkönyebben úgy tudtak kijönni hogy egyik sem kapja meg!

 4. Amilyen racionális vezetőnek tűnik Galli…Gazidis az idős, drága játékosok elutasításával, úgy szerintem más területeken se lesz másképp. Kettőt pislogunk és már a Fly Emirates Arena lesz az otthonunk a San Siroba meg évente egyszer elugrunk idegenbe játszani. (Vagy legyen inkább Allianz Arena úgy sincs még elég belőle). Én reménykedem, hogy az “együttműködés” inkább egy közös modernizálásról fog szólni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet