Krzysztof Piateket, a Milan legújabb igazolását csütörtökön egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Milanellóban. A lengyel csatár boldogan nyilatkozott és elmondása szerint mindent belead, hogy gólokat szerezzen és segítsen a csapatnak visszatérni a Bajnokok Ligájába.

Szerda este a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Piateket a Genoa együttesétől. A hírek szerint a piros-feketék 35 millió eurót fizettek a 23 éves lengyel csatár játékjogáért, aki négy és fél évre kötelezte el magát.

“Örömmel tölt el, hogy itt lehetek a Milanban. Csatár vagyok és szeretnék minden mérkőzésen betalálni az ellenfél kapujába. Keményen akarok dolgozni és megmutatni a képességeimet. Gyerekként Rossoneri szurkoló voltam és az volt az álmom, hogy itt focizzak. Nagy öröm olyan legendák mellett ülni, mint Paolo Maldini és Leonardo. Mindig is csodáltam Maldinit, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek vele. Nem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik.” – nyilatkozta Piatek az újságíróknak.

“Mindig is hittem magamban és amikor csatlakoztam a Genoához meg akartam mutatni, hogy képes vagyok jól teljesíteni a Serie A-ban. Csatárként a gólszerzés fontos számomra. Az életem nem változott, mindig ugyanilyen srác voltam. Felkészülten születtem és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Milan újra a Bajnokok Ligájába szerepeljen. Mindig harcolni fogok a Milanért és mindent beleadok a pályán.”

“Ragyogó érzés lesz a San Siróban játszani. Csak a gólszerzésre összpontosítok és arra, hogy mindig a maximumot nyújtsam a csapatért. Ez egy hatalmas előrelépés a karrieremben.”

“Remélem, hogy jól fogok teljesíteni Cutronéval, az a célunk, hogy sok gólt szerezzünk együtt. Nem jelent problémát számomra, ha egy másik csatárral vagyok a pályán. Láttam néhány Milan mérkőzést ebben a szezonban és nagyon jó a csapat. Gólörömöm? Ez a védjegyem, amikor gólt szerzek és ez ösztönösen jön. A szezon első fele nehézkes volt a Genoánál, de ilyen a labdarúgás és nem probléma. Keményen akarok dolgozni az edzéseken és Gattuso edző rendelkezésére állni. Számítottam arra, hogy sok klub figyelmét felkeltem, de a Milan érdeklődése meglepett. A futball ilyen váratlan.”

“Napoli? Milik egy nagyszerű csatár és jó formában van. Reméljük, hogy jó mérkőzést fogunk játszani a Napoli ellen és otthon tartjuk a három pontot.”

“Üzenet a szurkolóknak? El vagyok ragadtatva, hogy itt lehetek. A legjobbamat fogom nyújtani, hogy gólokat szerezzek és mérkőzéseket nyerjek ebben a mezben.”

A lengyel válogatott csatár ebben a szezonban 21 tétmeccsen 19 gólnál jár.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Bár egy kicsit pesszimista vagyok alapból,de azért ez most alakul:
    Donna,Conti,Calabria,Capitano,Caldara,Cutrone,Piatek,Paqueta;mind szemtelenül fiatal és tehetséges,ha így folytatjuk még talán én is elhiszem,hogy pár éven belül összeérnek és akár újra lehet valami Milánó szebbik felén!:)))

    Már csak a középpályára kellene még egy-két hasonló tehetség és újra kisüt felettünk a Nap!:)))

  2. Mindenki Milan szurkolónak születik,csak sokaknál deformálódik a személyiség,és az ízlés…ezert lesznek barka,rinyamargit,múú,cselszki,bágyern stb…szurkolók…nem tehetnek róla,mindenki nem lehet olyan tökéletes mint mi 🙂

  3. Hát igen… Bár én még mindig nem értem, hogy deformálódhat annyira a személyiség, hogy valaki reál szurkoló legyen 😀
    Egyébként focista gyerekeknél gyakori, hogy az éppen legerősebb csapatnak “szurkolnak”, úgyhogy elhiszem Piateknek, hogy volt Rossonero időszaka.