Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját a Napoli elleni szombati rangadó előtt. Az olasz szakember beszélt az előző meccsről, a Napoliról, Carlo Ancelottiról, Hakan Calhanogluról és Krzysztof Piatekről is.

“Még mindig túl sok hibát követünk el a tapasztalatlanságunk miatt, de jelenleg pozitív időszakban vagyunk. A legutóbbi meccsen az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtottunk, míg a szünet után sikerült javulnunk. Ugyanez történt a Juventus ellen is. Ezek a mérkőzések – beleértve a Napoli ellenit is – szükségesek ahhoz, hogy fejlődjünk. Az előző héten aggódtam a csapat állapota miatt. Nem tévedtem, mert a Genoa ellen az első félidőben 2-0-s hátrányba is kerülhettünk volna. Az elmúlt napokban koncentrált játékosokat láttam, akik jól teljesítettek az edzéseken.” – nyilatkozta Gattuso.

“Ancelotti? Ösztönös technikai és személyes készségekkel rendelkezik. Húsz év után csak nagyon kevés játékostól hallottam rosszat mondani róla. Carlóval sok dolgon mentünk keresztül és gyakran olyanok voltunk mint apa és fia. Ha eljutottam egy bizonyos szintre, az neki is köszönhető.”

“Nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. Egy olyan csapattal nézünk szembe, amely technikai és taktikai szempontból egyaránt félelmetes.”

“Piatek? Olyan, mint a Robotzsaru. A tegnapi edzésen megmutatta képességeit. Fizikailag erős és éhes a gólszerzésre. Kedvelem őt. Nagyon lelkes és biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lehet. Meglátjuk, hogy ott lesz-e a kezdőcsapatban. Higuaín? Ő a múlt. Nem akarok róla beszélni. Hozott egy döntést és köszönöm, amit adott nekünk. Sokat szenvedett a média középpontjában és kétségtelen, hogy a Juventus elleni kihagyott büntetője illetve kiállítása nagy nyomot hagyott. Paquetá? Nem véletlen, hogy azonnal ott volt a kezdőcsapatban mindössze néhány nappal az érkezése után.”

“Calhanoglu? Igaz, hogy az RB Leipzig érdeklődött iránta, de mindig is mondtam a klubnak, hogy ő fontos játékos számomra. Hakan soha nem volt átadólistán. Zapata? A szezon végén lejár a szerződése és a klub felajánlotta a hosszabbítást. Minden rajta múlik, hogy döntsön. A klubbal mindent megteszünk, hogy megtartsuk őt.”

“Mostantól a szezon végéig minden meccs döntő fontosságú. Meg kell próbálnunk közel maradni a Bajnokok Ligája-helyezésekhez.”