Immáron hivatalossá vált, hogy az argentin csatár fél év után távozik a Milanból.

Az angol élvonalban szereplő Chelsea bejelentette, hogy kölcsönvette Higuaínt a Juventustól. A 31 éves csatár a szezon első felében kölcsönjátékosként szerepelt a Milanban, amelynek színeiben 22 tétmérkőzésen 8 alkalommal volt eredményes.

Higuaín a Juventustól érkezik a Stamford Bridge-re, mégpedig kölcsönbe és a hivatalos közlemény szerint 2019. június 30-ig írt alá. A londoni együttes opcióval rendelkezik, így a szezon végén 18 millió euróért további egy évvel meghosszabbíthatja a kölcsönszerződést vagy pedig 36 millió euróért végleg megvásárolhatja az argentin csatár játékjogát.

“Amikor felmerült annak az esélye, hogy csatlakozzak a Chelsea-hez, tudtam, hogy meg kell ragadnom ezt a lehetőséget. Mindig kedveltem ezt a csapatot a nagyszerű történelmével és a csodálatos stadionnal, ráadásul a Premier League-ben szerepel, amire mindig is vágytam. Remélem, a pályán visszaadhatom a klubnak a bizalmat. Alig várom, hogy munkába állhassak, remélem, mielőbb sikerül beilleszkedni.” – mondta Higuaín az átigazolás bejelentésekor, amikor az is kiderült, hogy a kilences számú mezt hordja majd.

A hírek szerint tavaly nyártól számítva a csatár fél éves kölcsönszerződése 9 millió euróba került a Milannak, míg a Chelsea szintén 9 millió euróért vette kölcsön Higuaínt az idei szezon második felére.

Időközben a Milan bejelentette Krzysztof Piateket, aki Higuaín helyére érkezik.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Csatlakozom az elöttem szólókhoz ! Nem kívánok neki semmit,se rosszat,se jót ! Horrorisztikusan drága volt,hogy itt volt ! Csak negatívumokra emlékszem vele kapcsolatban !
    Jellemzően az egyetlen pozitív hatása a távozása hiszen így megvettük Piateket !

    Ágyő Hi-geny !