Szerda este a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta a Genoa együttesétől Krzysztof Piateket, aki 2023. június 30-ig kötelezte el magát.

A 23 éves játékos kedd este érkezett meg Milánóba, majd szerda délelőtt sikeresen teljesítette az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését. A klub az esti órákban a hivatalos weboldalán egy közleményben jelentette be Piatek szerződtetését.

“Az AC Milan örömmel jelenti be, hogy megvásárolta Krzysztof Piatek játékjogát a Genoa CFC-től. A lengyel csatár 2023. június 30-ig szóló szerződést kötött a Rossonerivel.”

Piatek 1995. július 1-jén született Dzierzoniów városában, Lengyelországban. Profi labdarúgóként az első csapata a Zaglebie Lubin volt és 18 évesen mutatkozott be a lengyel élvonalban. Piatek 2016-ban 700 ezer euróért a Cracovia Kraków csapatához szerződött, amelynek színeiben 65 meccsen 32 gólt szerzett.

A lengyel csatárt tavaly nyáron 4,5 millió euróért megszerezte a Genoa és gyakorlatilag berobbant Olaszországba, ugyanis az első 7 bajnoki meccsén 9 gólt szerzett. Piatek jelenleg 19 fordulót követően 13 találatnál jár, továbbá a kupában 2 meccsen 6 alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

A hírek szerint Piatek játékjogáért 35 millió eurót fizetett a Milan. A játékos négy és fél évre szóló szerződést kötött a klubbal és körülbelül 1,8 – 2 millió eurót fog keresni szezononként. A Sky információja szerint a 19-es mezszámot fogja viselni.

Piatek hivatalos bemutatása csütörtökön délután Milanellóban lesz egy sajtótájékoztató keretein belül, majd csatlakozik az új csapattársaihoz és részt vesz az első edzésén.

24 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szuper!!!! Csak egy kérdés??? Ebbe a szuper Genovaba ki volt aki kiszolgálta???? Nehogy nálunk ne legyenek már legalább olyan jó szélsők! Ahogy én néztem elég jól megteremti a helyzeteket… Nagyon jó szuper hír!!!! Forza Milan! Alle Krzysztof

   • Egy igazán jó játékos tud alkalmazkodni a játékrendszerhez,és a társakhoz..alázatos és igyekszik,koncentrál ha csatár akkor mindig az jár a fejében hogyan lehetne gólt szerezne,helyzetbe kerülni ! Reméljük ilyen a srác,és akkor nem hinném hogy gond lenne !!!

    Pesszimista megközelítésből..Higanynál rosszabb,rombolóbb nem tud lenni az volt a legalja !

    Optimista megközelítésből,ha a genoaba tudtak vele rúgatni 13-at akkor azért csak tudunk mi is vele rúgatni 10-et legalább !

    Elsőre szimpatikusabb,fiatalabb és dinamikusabb mint Higany….

    Szóval üdv a fedélzeten,és mindent bele sokat várunk tőled öcskös !!!

    • Minden játékosnak van “kedvelt” játékrendszere vagy amiben a legjobb/leghatékonyabb. Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy egy igazán jó vezetőség az elképzelt játékrendszerhez igazol játékosokat. Kérdés, nekünk van-e olyan. Néha van néha nincs 😀 Ám én is bízom a srácban de csodát nem várok viszont jobb előérzetem van mint Higuaínnál.

 2. Láttam a Youtube-n vele egy összefoglalót ,hát nagyon tetszett hogy milyen okosan lövi ki a sarkokat a góljainál nem a kapu közepébe lő,tehát jól látja a kaput . Csak őt is el ne basszuk mint már sok más játékossal tettük .

 3. Mennyit változott a világ… 10 éve még ő egy lett volna a tehetségek közül, akit megvásárolt a klub, és talán (!) beválik majd. Most ő a megváltó. Ez rohadt nagy teher, tehát ha ne adj Isten nem hozza a korábbi formáját, sztem nem feltétlen Gatta hibája (mondom ezt úgy, hogy nekem Gatta nem Milan-szintű edző). De persze ne így legyen…

  • Én picit máshogy látom, szerintem pont, hogy viszonylag teher nélkül játszhat. Higutól várta mindenki, hogy húzza a csapatot, de ő teljesen befürdött…nem lesz nehéz nála jobb teljesítményt nyújtani, a szurkolók pedig már ezzel is elégedettek lesznek.

 4. Nem igazán csípem a lengyel játékosokat, valamiért….
  Nyilván Zielinski kis magánszáma ellenünk is hozzátett ehhez a az érzéshez…:)
  Ennek ellenére örülök, hogy nem egy 30 év feletti, hullámvölgyben lévő, leszálló ágú csatárt igazoltunk!!!
  Paquetá és Piatek két remek igazolás, ahhoz képest hogy állunk, meg de pláne!!!
  Forza, forza!!!

 5. Őszintén szólva nekem Higuain nagyon nagy csalódás volt , de érzésem szerint ő ebbe a fél évbe olyan volt mintha kicsit sértődötten játszana itt , mert nem hiszem hogy ő el akart menni a Juvéból még ha el is sokkal inkább a Chelsabe akart már akkor is menni csak hát Bonucci meg a Juvéba akart és akkor így jöhetett össze ez a transzfer !! No ez a Piatek gyerek úgy jött ide a Serie A-ba hogy az önbizalma igen csak rendbe van hiszen 21 góllal zárta a tavalyi szezont a lengyel bajnokságba tudom hogy a két bajnokság más színvonal ,de láthatjuk , hogy milyen hamar tudott alkalmazkodni a SerieA-hoz azért a 13 gól egy fél évbe igen csak nem rossz egy Genoaba és ahogy nézegettem nem feltétlenül az a játékos aki csak a 16oson belül tud gólt lőni !!! Én szerintem nagyon jó vásárt csinált vele a Milan nagyon fiatal játékos nagyon motivált és mentálisan is egekbe a pali ellentétbe vele Higuain !!! Anno Lewa is hasonlóan robbant be a budesligába és Milik is a Napoliba !!