Egyre inkább úgy tűnik, hogy Franciaországba tart a fiatal saját nevelésű védő.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy első körben a Milan nem tudott megállapodni Raoul Bellanovával a szerződéshosszabbításról. Nagyon valószínű, hogy a felek útjai több mint 12 év után elválnak. Bellanova még 2006-ban csatlakozott a piros-feketék utánpótlásához és végigjárta a korosztályos csapatokat, jelenleg a Primaverában szerepel.

A MilanNews beszámolója szerint Bellanova nagyon közel áll ahhoz, hogy a francia élvonalbeli Bordeaux együttesében folytassa pályafutását. Az utánpótlás-válogatott olasz jobbhátvéd akár már ezen a héten aláírhatja szerződését és a megegyezés értelmében szezononként 700 ezer eurót plusz bónuszokat kereshet új klubjában. Bellanova képviselője hamarosan találkozik a Milan elöljáróival, hogy közölje a végső döntést. Állítólag a fiatal védő inkább szakmai, mintsem anyagi okokból távozik. Bellanova játéklehetőséget szeretne kapni, azonban ez nem adott számára a Milannál, ugyanis jelenleg két fiatal játékos is van a posztján, nevezetesen Andrea Conti és Davide Calabria.

Időközben a L’Équipe neves francia sportnapilap is beszámolt arról, hogy Bellanova biztosan nem fog hosszabbítani a Milannal, ugyanis már megállapodott a francia együttessel. Két héttel ezelőtt a Bellanova-család Bordeaux-ban volt abból a célból, hogy véglegesísék az üzlet utolsó részleteit. A lap szerint a Bordeaux vezetősége szeretné már januárban elhozni a 18 éves jobbhátvédet, ezért tárgyalóasztalhoz ülnek a Rossonerivel.


FRISSÍTVE: A MilanNews szerint Bellanova csatlakozni fog a Bordeaux együtteséhez, azonban előtte 1 évvel meghosszabbítja a szerződését a Milannal annak érdekében, hogy nevelőegyesülete ne ingyen váljon meg tőle. Állítólag a francia együttes 1 millió eurót plusz bónuszokat fog fizetni a 18 éves jobbhátvédért, valamint a Milan 5-10 százalékos részesedést kaphat a játékos jövőbeli átigazolási árából.

Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási guruja is megerősítette, hogy a fiatal védő a Bordeaux-é lesz, de a szerződésében szerepelni fog egy visszavásárlási záradék. Állítólag Bellanovát most vásárolja meg a bordeaux-i alakulat, azonban a szezon végéig kölcsönadják a Milannak. Az üzlet végső stádiumban jár és várhatóan holnap fogják véglegesíteni, majd Bellanova részt vesz az orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését.


Állítólag Bellanova a Milan iránti tiszteletből elutasította az olasz klubok ajánlatait.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ha játszani akar és úgy véli h itt nem lesz rá lehetősége, akkor miért nem kopogtatott a nyáron h menni szeretne? Három játékos van a posztján, abból kettő nagyon fiatal. Esélye nincs azonnal bekerülni. Az égvilágon semmit nem tett le az asztalra, de 500 ezer eurós fizetéseket követel meg ilyenek. Donnarumma legelőször 90 ezer eurós fizetéssel játszott, Calabria 120 ezerrel ugyanennyi idősen mint Bellanova. Locatelli és Cutrone szintén nagyon keveset keresett.

    Persze ő jól jár, mert a Bordeauxnál megkapja amit kér + ilyen esetekben aláírási pénz is van, csak közben megkárosítja a nevelőegyesületét azzal h ingyen lelép. Ilyen hálás. Fél éve is léphetett volna, akkor legalább pár millió eurót kaphatott volna érte a klub. Akkor viszont valószínű h nem sikerült volna ilyen magas fizetést kicsikarni az új csapatától, mert mellé még az átigazolási árat is ki kellett volna csengetni érte.

    Érdekes h Calabriának, Locatellinek, Donnarummának vagy Cutronének nem derogált harcolni a helyért meg bizonyítani.