Fontos mérföldkőhöz érkezett Ignazio Abate, aki a 300. tétmeccsét játszotta.

Mint ismert, a Milan idegenben 2-0-ra legyőzte a Genoa együttesét az olasz bajnokság 20. fordulójában. Abate a kezdőcsapatban kapott lehetőséget és ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. Minden bizonnyal emlékezetes marad számára ez a meccs, hiszen a 300. tétmérkőzését játszotta piros-fekete mezben.

A 32 éves olasz jobbhátvéd 20 évvel ezelőtt, 1999-ben csatlakozott a Milan utánpótlás akadémiájához. Profi pályafutását 2003-ban kezdte a Rossoneri első csapatában, majd az azt követő években a Napoliban, a Piacenzában és a Modenában is megfordult kölcsönben. Abate a 2007/08-as idényt az Empoli, míg a 2008/09-es szezont a Torino játékosaként töltötte, mielőtt 2009 nyarán visszatért nevelőegyesületéhez.

Abate eddig 300 meccsen játszott a Milanban és ő a klub történetének 32. játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet. Ezzel beérte a rangsorban Lorenzo Buffont és Filippo Inzaghit is.

NÉV NEMZETISÉG POSZT MECCS GÓL
Andriy Shevchenko ukrán csatár 322 175
Aldo Maldera olasz védő 310 39
Kaká brazil középpályás 307 104
Daniele Massaro olasz csatár 306 70
Dida brazil kapus 302 0
Lorenzo Buffon olasz kapus 300 0
Filippo Inzaghi olasz csatár 300 126
Ignazio Abate olasz védő 300 3
Giovanni Lodetti olasz középpályás 288 26
Carlo Annovazzi olasz középpályás 287 55

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az dúrva hogy 22 meccs és a legtöbbet játszott jàtèkos lessz. Én amúgy kedvelem. Az utolsó igazi Bajnokunk és szerintem lelkiegben is sokat segít.

  • Gondolom ez csak a listának azon része, amelyikbe tartozik. Maldini azért szűken, de picivel többet játszott 😀

 2. Én csak alibi Abatenak hívom már vagy 6 éve. Nem Milan-szintű játékos, és az, hogy a meccs számokat tekintve ilyen előkelő társaságba került, inkább az elmúlt évek mélyrepüléseinek köszönhető, mint neki.
  Ahol az utóbbi 15-30 évben Cafú, Tassotti, Panucci vagy Simic voltak a jobb bekkek, ott bizony ez kevés.
  De sajnos ez elmondható gyakorlatilag bármely posztra.

  • Szerintem sem lehet egy lapon említeni klasszisokkal. De azért szerintem nem véletlenül volt Olasz válogatott. Ezerszer beszéltünk már róla, hogy a csapat rossz játéka/felkészültségi szintje miatt rosszak a nálunk játszók, vagy fordítva. Tyúk és a tojás kérdése. Amúgy Simic sosem volt egy nagy spíler. Védekezésben még elment, de a 129 Milanban lejátszott meccsen 1 gól és nulla gólpassz fűződik a nevéhez. Cafú-t a világ legjobb szélső futójának tartottam, de Milanban azért már nem volt annyira erős. 166 meccsen 13 gólpassz és 4 gól. Ha jól tudom ő is inkább BL-ben villogott, azt hiszem bajnokságban összesen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyez.
   Abate a Milanban 300 meccs 3 gól és 21 gólpassznál jár.
   Hangsúlyozom, nem lehet Cafú, Panucci vagy épp Tassottihoz hasonlítani,de sokkal jobb játékos, mint amennyire mi tartjuk. Én 80-as évek vége óta Milan drukker vagyok, de elmúlt kb 10 évben lett ekkora divat a saját csapatunkat és játékosainkat szidni.

   Aki járt már jobb utánpótlás meccsen, az tudja hogy ők is tudnak szépen focizni. Ettől még lehetnek gyengébbek fizikálisan, esetleg hiányzik belőlük a rutin. De a játék lehet taktikus és folytonos. Nálunk ezt mikor érezhettük?

 3. Kicsit becsapós ez a lista. Kb. a középmezőnyt mutathatja. Maldini, Baresi, Costacurta, Rivera alsó hangon néhány száz meccsel többel rendelkezhet Milan mezben. De valószínűleg az utolsó nagy Milan vezérei, Pirlo, Seedorf, Gattuso is többször futott ki piros-feketében a gyepre.

  Ettől függetlenül a 300 meccs sem piskóta.

 4. Pihenj le egy kicsit…egy olyan játékost ócsárolsz, aki képességekben lehetne valóban ügyesebb, de a szívét mindig kitette a Milanért, 300 mérkőzésen…

 5. Ha valaki el is olvassa a cikkeket láthatja: “Abate eddig 300 meccsen játszott a Milanban és ő a klub történetének 32. játékosa, aki elérte ezt a mérföldkövet. Ezzel beérte a rangsorban Lorenzo Buffont és Filippo Inzaghit is.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet