Andriy Shevchenko, a Milan korábbi legendás csatára szerint Leonardóval, Paolo Maldinivel és Gennaro Gattusóval jó kezekben van a klub.

Shevchenko exkluzív interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak és a nyilatkozatában kitért többek között a Juventus-Milan Szuperkupára, a Bajnokok Ligájára és Gonzalo Higuaínra is.

“A csapatnak vissza kell térnie a Bajnokok Ligájába, mert a Milan oda tartozik. Úgy tűnik, hogy a klub keményen próbálkozik. Ez egy hosszú távú projekt, amelyet nyugodtan kell felépíteni ahhoz, hogy a Milan Olaszországban, majd Európában is visszatérjen a csúcsra. Ehhez időre és türelemre van szükség, a jó helyezések segíteni fognak.” – mondta Sheva.

“Olasz szuperkupa? A Juventus az olasz bajnokság legerősebb csapata és szinte lehetetlen, hogy a többi együttes gondot okozzon nekik. Nehéz a Juvét megverni a Scudettóért folyó versenyben, de egy meccsen egyszerűbb, hiszen bármi megtörténhet. Ha a Milan jól felkészül és nagy figyelmet fordít a részletekre, akkor képesek lehetnek megtenni.”

“Higuaín? Nagy nyomás van rajta és balszerencsés volt. A Juventus elleni tizenegyes volt az egyik olyan szituáció, ami képes mindent megváltoztatni. A szezon kezdetétől fogva Higuaínra sztárigazolásként tekintettek, ezért mindenki az összes mozdulatát figyelte, különösen azon az estén az egykori csapata ellen. Ő egy nagyszerű játékos. Ha a Milannak sikerül bejutnia a Bajnokok Ligájába, akkor maradhat és bizonyíthat. Soha nem egyéni teljesítményekre gondolok, hanem az egész csapatra. Gonzalónak csak nyugodtnak kell maradnia a nehéz pillanatokban, ahogyan az egész Milannak. A futballban előfordul egy-egy nehéz periódus, de ezeken mindig hamar túl lehet lendülni.”

Decemberben nagy visszaesés volt az eredmények és a teljesítmény tekintetében, amelynek következtében folyamatosan felmerültek a hírek egy esetleges edzőváltásról. A klub vezetősége a Spal elleni bajnokit megelőzően megerősítette Gattusót a pozíciójában.

Az ukrán Aranylabdás klasszis szerint jó döntés volt, hogy Gattuso maradt a kispadon.

“Leóval, Paolóval és Rinóval jó kezekben van a Milan, most türelemre van szükség. Egyértelműen Rino a megfelelő személy a feladatra. Tetszik a klub hozzáállása. Leonardo és Maldini is nyugalommal és szakértelemmel dolgozik. Ők jobban ismerik a klubot, mint bárki más. Plusz figyelembe kell vennünk, hogy a Milan jól teljesít a nehéz körülmények ellenére, gondolok itt az átigazolási korlátozásokra és a pénzügyi fair play szabályaira. Remélem, hogy a Milannál folytatódni fog a munka az újjászületés érdekében. Fontos, hogy továbbra is támogassuk Rinót, mert átadta a klubhoz való tartozás érzetét a játékosoknak. Ő a megfelelő ember a Milan számára. Örülök, hogy a klub továbbra is bízik benne.”