Kínából és Angliából is figyelik Franck Kessiét, a Milan elefántcsontparti játékosát.

A 22 éves középpályás 2017 nyarán érkezett az Atalantától. A megegyezés értelmében a piros-feketék 8 millió euróért vették kölcsön két szezonra és 2019 nyarán további 24 millió euróért végleg meg kell vásárolniuk. Kessié 16 hónap leforgása alatt 75 tétmeccsen játszott a csapatban.

A La Gazzetta dello Sport szerint számos együttes felfigyelt Kessié jó teljesítményére. A lap arról számolt be, hogy a kínai Beijing Guoan évi 10 millió eurós fizetéssel csábítja az elefántcsontparti válogatott középpályást, miközben Angliából a Chelsea, a Tottenham és az Arsenal is érdeklődik iránta.

Luca Marchetti, a Sky sportújságírója is megerősítette a kínai megkeresést, azonban hozzátette, hogy nincs konkrétum és a Milan mintegy 50 millió euróra tartja Kessié értékét.

Emellett nehézséget okozhat a kínai klubok számára az átigazolási ár utáni adózás. A szabályok szerint egy külföldi játékos szerződtetése esetén az átigazolási díj 100 százalékának megfelelő összeget adóként be kell fizetni egy alapítványnak, amely ezt az összeget a kínai futball utánpótlásának fejlesztésére fordítja.

Kessié iránt a nyáron is érkezett megkeresés, de a Milan nemet mondott, mivel érinthetetlennek tartotta.

10 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Mondjuk nem tudom ennek mennyi a valóság alapja!
    Kínai hülyéket még megértem. De az angol kluboknál habzsi-dőzsi van. Ráadásul elvileg 2-3 emberke is érdekelt minket a kékektől. Szerintem Fabregas+Morata= Kessie képlet simán működött volna. Sőt, még rá is fizettek volna egy keveset. Spursből is lehetne mazsolázni. Sissoko, Vanyama sem fér nagyon be, akkor Kessie hol fog játszani? 😀
    Arsenal-al ne tudtuk volna elboltoni, mikor nekünk kellett volna Remsey?
    Szilveszteri tréfa ahogy Kessie 50M-s ára is.

  2. Nálunk alapember lehet (talán már az is). Venni jobbat úgysem tudunk, így eladni (nem megvenni) értelmetlen lenne. Inkább mellé kellene venni irányító játékost és a “hulladékoktól” kellene megszabadulni (Mauri, Bertolacci), illetve – sajnos – a török is mehetne szerintem, mert semmi fejlődést nem látni nála.