Elérkezett az idei év utolsó meccse, amelyen a Milan hazai pályán a Spalt fogadja. Az összecsapást megelőzően Gennaro Gattuso sajtótájékoztatót tartott.

Gattuso beszélt az Inter-Napoli meccsen történt rasszizmussal kapcsolatos incidensekről, a csapat formájáról, Gigio Donnarummáról, Gonzalo Higuaínról és a vezetőség bizalmáról is.

“Azt gondolom, hogy helyes döntés megállítani a mérkőzést, amennyiben jelen van a rasszizmus. Ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy csak néhány tökkelütött volt és nem az egész stadion. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen előfordul. Mindannyiunk részéről kölcsönös tisztelet szükséges. Levonulnának-e a pályáról a játékosaim egy ilyen esetben? Nagy bátorság kell hozzá. Nem kellene a saját országunkat támadni. Láttam már banán dobálást mást civilizált országokban. Koulibaly olyan, mint egy hatalmas szekrény, ezért félelemből is provokálták.” – kezdte Gattuso a sajtótájékoztatót.

“Csalódottak vagyunk a jelenlegi helyzet miatt. Rossz megközelítéssel léptünk pályára a Frosinone ellen. Általánosságban tudatában kell lennünk annak, hogy borzalmas teljesítményt nyújtottunk egész decemberben. Tiszta fejjel és profizmussal kell tovább dolgoznunk. Jelenleg hiányzik a minőség a támadóinkból. Ennek ellenére lehetőségünk van arra, hogy 31 ponttal álljunk az év végén. Erre az elmúlt években csak egyszer volt példa. A jövőm? A játékosoknak a pályára kell koncentrálniuk és nem az én jövőmre. Folytatni akarom a srácokkal az egy évvel ezelőtt megkezdett utat. Jelenleg negatív időszakon megyünk keresztül, de nem gondolok a jövőmre. A csapat irányítása a legfontosabb.”

“Amit eddig tettünk, az nem elég. Ennél többre van szükség. Nem érdekel, hogyan fog ma kinézni a játékunk. Azt akarom látni, hogy a játékosaim szeme előtt mindenáron a három pont megszerzése lebeg.”

“Donnarumma? Az ő szezonja pozitív. Gigio egy jelenség az életkorából adódóan is. Minden bizonnyal ő az egyik legjobb kapus a világon. Neki köszönhető, hogy nem kaptunk ki a Frosinone ellen. Higuaín? Azt akarom tőle látni, mint amit a Frosinone ellen a második félidőben. Megverte az ellenfeleit és gólhelyzeteket alakított ki. Előfordul, hogy a helyzetek kimaradnak. Nem akarok hallani az átigazolási pletykákról. Amíg velünk van, addig szükségünk van rá. Sokkal többet cselez tavalyhoz képest, csak a gólok hiányoznak. Nagyon jó fizikai állapotban van. Úgy gondolom, hogy maradni fog a megbeszéltek szerint. Conti? Jó úton jár, de még nem képes végigjátszani 90 percet. Olyan állapotban kell lennie, hogy az első perctől kezdve tudjon játszani. Calhanoglu? Az utóbbi időben nincs a legjobb formában, akár csak Higuaín, Cutrone vagy éppen Castillejo. Amíg én itt vagyok, addig Hakan biztosan maradni fog. Ő nagyon fontos játékos számunkra.”

“Sérültek állapota? Borini és Bertolacci is újra a rendelkezésemre áll. Remélem, hogy Biglia januártól bevethető lesz, ahogy Strinic is. Caldara? Várhatóan februárban fog visszatérni.”

“Célkitűzések? Három pontra vagyunk a célunktól, vagyis a negyedik helytől. Meg kell ragadnunk a lehetőséget és tavasszal minden kártyát ki kell játszanunk. Vezetőség? Mindennap beszélek Maldnivel és Leonardóval. Nagy őszinteség van közöttünk. Úgy érzem, hogy közel állnak hozzám és senki nem mondta, hogy ultimátumot kapok.” – tette hozzá.

4 hozzászólás a bejegyzéshez