Hakan Calhanoglu exkluzív interjút adott a DAZN mikrofonjainak és elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a Milanban.

Az elmúlt hónapokban Calhanoglut is elérte a formahanyatlás és az előző idényhez képest jelentősen visszaesett a teljesítménye. A török középpályást több német klubbal is szóba hozták, azonban továbbra is élvezi Gattuso bizalmát. Az olasz edző a Spal elleni meccs előtt elmondta, hogy amíg ő lesz az edző, addig Calhanoglu biztosan marad a Milanban.

“Boldog vagyok a Milanban. Örülök Gattusónak és a szakmai stábnak. Jól érzem magam itt. Nagyon jó a kapcsolatom az edzővel, még akkor is, amikor dühös rám. Elfogadom, mert ő egy győztes mentalitású edző. Olyankor jobb csendben maradni, különben kaphasz egy taslit. Kaptam-e már tőle? Sokat, nagyon sokat.” – mondta nevetve Calhanoglu.

“Nem érzem úgy, hogy nyomás nehezedik rám a góllövés miatt. Ha nem találok be a kapuba, akkor negatív megítélést kapok, de ez nem helyes. Ha a csapatért játszom és azt teszem, amit az edző kér tőlem, akkor az azt jelenti, hogy jól végzem a munkám. Posztom? Biglia és Bonaventura sérült, így időnként az ő pozíciójukban kell játszanom. Gattuso dönt arról, hogy a pálya melyik részén játszom. Egyértelműen jobban szeretek a csatárok mögött játszani, de ez nem változtat semmin. A legfontosabb, hogy koncentrált maradjak. A labdarúgásban normális, hogy vannak hullámvölgyek egy szezonban. Úgy gondolom, hogy ezek a pillanatok még jobban megerősítenek bennünket a szezon második felére. Három pontra vagyunk a Bajnokok Ligáját érő negyedik helytől és nem adjuk fel.”

“Az összes mérkőzésen jól akarok teljesíteni, mindent beleadva és mindig szívvel játszva. Egy csapat vagyunk, együtt veszítünk és együtt győzünk. A pályán az edzőért, a csapatért és a klubért játszunk. Csak a három pont megszerzésére kell összpontosítanunk. Az edző mindig nagyon közel áll hozzánk és normális, hogy dühös. Megértem őt, hiszen látni akarja a munkájának eredményét, de egy kicsit balszerencsések is vagyunk.”

Calhanoglu ebben a szezonban 17 bajnoki meccsen játszott és 2 gólpasszt jegyzett.