Az olasz válogatott Portugáliát fogadja a San Siróban a Nemzetek Ligájában. A Squadra Azzurra még sohasem veszített meccset ebben a stadionban.

Szombat este 20:45-kor rendezik az Olaszország-Portugália válogatott mérkőzést, amelyre az előzetes hírek szerint minden jegy elkelt, így teltház lesz. Az olaszok a második helyről várhatják az összecsapást 4 ponttal, míg a portugálok az első helyen állnak 6 ponttal.

Egy évvel ezelőtt az olaszok pótselejtezőt játszottak Svédország ellen a San Siróban és az a meccs döntetlenre 0-0-s végződött. Az volt sorozatban az olaszok negyedik döntetlenje, miután 2013-ban és 2016-ban Németországgal, míg 2014-ben Horvátországgal ikszeltek Milánóban.

Érdekesség, hogy az olasz válogatott még soha nem szenvedett vereséget a San Siróban, ugyanis az eddigi fellépésekből 31-et megnyert és 12 alkalommal döntetlent játszott. Olaszország 1927. február 20-án mutatkozott be ebben a létesítményben, az a meccs 2-2-es döntetlennel zárult Csehszlovákia ellen. Ráadásul az olaszok a történelem során csupán 2 alkalommal kaptak ki Milánóban, mindkétszer Magyarországtól. Azokat a meccseket 1911-ben és 1925-ben játszották a mai San Siro elődjében.