Az Olasz Labdarúgó Szövetség két mérkőzésre elmeszelte Gonzalo Higuaínt.

A Milan emberhátrányban fejezte be a vasárnapi Juventus elleni rangadót, miután a 83. percben Paolo Mazzoleni kiállította Higuaínt. A 30 éves csatár Benatiával szemben szabálytalankodott egy fejpárbaj során és a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot. Higuaín rendkívül heves reklamálását és kirohanását nem tolerálta a bíró, aki egyből piros lappal jutalmazta a fegyelmezetlen viselkedést.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség bizottsága két meccsre tiltotta el Higuaínt, aki ennek következtében nem léphet pályára a Lazio elleni idegenbeli és a Parma elleni hazai Serie A mérkőzésen. Az eltiltás oka a játékvezetővel szemben mutatott rendkívül tiszteletlen magatartás, továbbá fenyegetően közeledett a bíróhoz és a kiállítását követően folyamatosan tiltakozott a játéktér elhagyásának pillanatában.

 

Az előzetes hírekkel ellentétben a Milan bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen. A meccs jegyzőkönyvében Mazzoleni részéről nincs említés arról, hogy Higuaín inzultálta vagy sértegette volna.

Higuaín legközelebb a december 9-i Torino elleni hazai meccsen játszhat a Serie A-ban.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ehhez hasonló eltiltást kap egy játékos abban az esetben, ha mondjuk 10 cm-ről telibe arcon köpi az ellenfél játékosát vagy szándékosan eltöri a lábát stb. Lásd Douglas Costa esete. Ennyiért Higany még jó képen is törölhette volna valamelyik birkát.

  Nem tudja eldönteni az ember h sírjon vagy nevessen az ilyen ítéleteken. Több okból is röhej a kétmeccses eltiltás, tekintve h egyáltalán nem volt sárga lapot érő Higany szabálytalansága. Még jó hogy felháborodott rajta, nem volt meglepő. Plusz annak a szerencsétlen Benatiának már régen az öltözőben kellett volna zuhanyoznia második sárga után. De gondoljunk bele. A 40. percben senki nem fog pirosat adni a Juventusnak, történjen bármi…

  Videóbíró ide, videóbíró oda, semmit nem ér ha világtalanok akik használják. Ez a paraszt Mazzoleni is bohócot csinált magából (tizenegyes szituáció első megítélése), már csak annyi kellett volna h a lefújás után mezt cseréljen valamelyik börtönmezessel.

 2. Panaszkodhatunk itt és sérelmezhetjük az ítéletet,de egyet jegyezzetek meg:Olaszországban MINDIG a Juventusnak kedvezően tévednek!
  Az összes bíró MINDEN kétes szituációban őket fogja támogatni!
  Ez pont olyan,mint a boxban;a címvédőt a kihívónak nagyon meg kell vernie,különben mindig a regnáló világbajnokot támogatják!

 3. Fel lehet háborodni, lehet vitatni a piros lap jogosságát, de az eltiltással sajnos nem lehet szembemenni (nem véletlenül nincs fellebbezés). Ilyen hiszti után teljesen jogos a 2 meccs, egy húzóembernek nem szabadni így kikelnie magából. Hogy még a CSK se tudja lerángatni a pályáról…megértem Higu viselkedését, de a büntetés jogos.