Az Olasz Labdarúgó Szövetség két mérkőzésre elmeszelte Gonzalo Higuaínt.

A Milan emberhátrányban fejezte be a vasárnapi Juventus elleni rangadót, miután a 83. percben Paolo Mazzoleni kiállította Higuaínt. A 30 éves csatár Benatiával szemben szabálytalankodott egy fejpárbaj során és a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot. Higuaín rendkívül heves reklamálását és kirohanását nem tolerálta a bíró, aki egyből piros lappal jutalmazta a fegyelmezetlen viselkedést.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség bizottsága két meccsre tiltotta el Higuaínt, aki ennek következtében nem léphet pályára a Lazio elleni idegenbeli és a Parma elleni hazai Serie A mérkőzésen. Az eltiltás oka a játékvezetővel szemben mutatott rendkívül tiszteletlen magatartás, továbbá fenyegetően közeledett a bíróhoz és a kiállítását követően folyamatosan tiltakozott a játéktér elhagyásának pillanatában. 

Az előzetes hírekkel ellentétben a Milan bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen. A meccs jegyzőkönyvében Mazzoleni részéről nincs említés arról, hogy Higuaín inzultálta vagy sértegette volna.

Higuaín legközelebb a december 9-i Torino elleni hazai meccsen játszhat a Serie A-ban.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ehhez hasonló eltiltást kap egy játékos abban az esetben, ha mondjuk 10 cm-ről telibe arcon köpi az ellenfél játékosát vagy szándékosan eltöri a lábát stb. Lásd Douglas Costa esete. Ennyiért Higany még jó képen is törölhette volna valamelyik birkát.

  Nem tudja eldönteni az ember h sírjon vagy nevessen az ilyen ítéleteken. Több okból is röhej a kétmeccses eltiltás, tekintve h egyáltalán nem volt sárga lapot érő Higany szabálytalansága. Még jó hogy felháborodott rajta, nem volt meglepő. Plusz annak a szerencsétlen Benatiának már régen az öltözőben kellett volna zuhanyoznia második sárga után. De gondoljunk bele. A 40. percben senki nem fog pirosat adni a Juventusnak, történjen bármi…

  Videóbíró ide, videóbíró oda, semmit nem ér ha világtalanok akik használják. Ez a paraszt Mazzoleni is bohócot csinált magából (tizenegyes szituáció első megítélése), már csak annyi kellett volna h a lefújás után mezt cseréljen valamelyik börtönmezessel.

 2. Teljes jogos az eltiltás, a spori ítéletét kétségbe vonni főbenjáró bűn. Ha az ellenfelet rúgta volna agyon,az rendben van,azért lap sem jár. Lásd Sergio Ramos számtalan esete….

 3. Panaszkodhatunk itt és sérelmezhetjük az ítéletet,de egyet jegyezzetek meg:Olaszországban MINDIG a Juventusnak kedvezően tévednek!
  Az összes bíró MINDEN kétes szituációban őket fogja támogatni!
  Ez pont olyan,mint a boxban;a címvédőt a kihívónak nagyon meg kell vernie,különben mindig a regnáló világbajnokot támogatják!

 4. A bírónak adtam volna pirosat mert idegből döntött a kiállítás mellett. Megsèrtődött ès ezèrt büntetett. Langyos b.zi….

 5. Fel lehet háborodni, lehet vitatni a piros lap jogosságát, de az eltiltással sajnos nem lehet szembemenni (nem véletlenül nincs fellebbezés). Ilyen hiszti után teljesen jogos a 2 meccs, egy húzóembernek nem szabadni így kikelnie magából. Hogy még a CSK se tudja lerángatni a pályáról…megértem Higu viselkedését, de a büntetés jogos.

  • Kár, hogy még mindig nincs itt szerkesztés lehetőség…visszavonom a fellebbezés dolgot, most látom, hogy mégis volt… 😀 Meglepődnék, ha sikeres lenne.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet