Gennaro Gattuso, a Milan edzője szerint a csapat megtette, amit meg kellett tennie a Juventus ellen és úgy érzi, hogy az ellenfél egyértelműen jobb volt.

Mint ismert, a Milan hazai pályán 2-0-ra kikapott a bajnokságot veretlenül vezető Juventus ellen a Serie A 12. fordulójában. Az első félidőben Mario Mandzukic szerezte meg a vezetést a torinóiaknak és Gonzalo Higuaín tizenegyesből egyenlíthetett volna, azonban Wojciech Szczesny bravúrral hárított. A meccs hajrájában Cristiano Ronaldo volt eredményes és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

“Nem szabad kifogásokat keresnünk, sárga lapot vagy mást követelni. Egy olyan csapat ellen veszítettünk, amely egyértelműen erősebb volt nálunk. A Juventus évek óta folyamatosan nyer és minden nyáron egy sztárjátékossal bővül a keretük. Megtettük, amit meg kellett tennünk. Meccsben maradtunk a Juventusszal és a második gólnál túlságosan könnyelműek voltunk, de nem daráltak be minket. Egyes periódusokban jól játszottunk, de a Juventus más szintet képvisel és ezt el kell fogadnunk. Talán a tizenegyes megváltoztathatott volna valamit, de küszködtünk az ellenfél fizikai adottságával és gyorsaságával.” – mondta Gattuso a meccs után.“Higuaín? Több tizenegyesrúgó is van a csapatban és ők maguk között döntenek. Higuaín állt oda, mert úgy érezte, hogy értékesíteni fogja. Hibázott, de ilyen megtörténik. Az előző szezonban Kessié is rontott tizenegyest. Remélem, hogy Gonzalo bocsánatot kér a játékvezetőtől a viselkedése miatt. Meg kell tanulnia visszafogni magát. Láttam, hogy milyen nyomás nehezedik a vállaira és odaállt a tizenegyeshez a korábbi csapata ellen. Bárki, aki valaha focizott az tudja, hogy könnyen elragadhatnak az érzelmek az ilyen szituációkban. Ő az egyik legfontosabb játékosunk és a különbséget kell jelentenie. Fontos, hogy nyugodt maradjon és félre tegye az idegességet.”

“A Juventus nem csupán Olaszország legerősebb csapata, hanem azonos szinten van az FC Barcelonával és a Manchester Cityvel. Még mindig úgy gondolom, hogy a lefújásig meccsben maradhattunk volna és nagyon közel álltunk, hogy ezt véghez vigyük. A második játékrész első 20-25 percében volt néhány lehetőségünk és elcsentük a labdát az ellenféltől. Nem voltunk elég élesek. Calhanoglunak három vagy négy alkalommal lehetősége lett volna megváltoztatni a játékot, de nem sikerült. Castillejo nem találta a pozícióját, de határozottan jobban teljesítettünk, miután 4-3-3-ra váltottunk.”

Alessio ROMAGNOLI: “Mindent megtettünk, amit lehet, de nem volt sok lehetőségünk a mérkőzésen. Sajnáljuk, hogy veszítettünk, de az ellenfél jobb volt. A Juventus az egyik legerősebb csapat Európában. Mindannyian igyekeztünk, hogy meccsben maradjunk és ne engedjük érvényesülni őket. Sajnáljuk Higuaín reakcióját, túl messzire ment és ő is tudja, hogy hibázott. A válogatott szünet utáni meccs a Lazio ellen alapvető fontosságú lesz. Egy közvetlen riválisunkkal fogunk játszani. A szünetben lesz lehetőségünk arra, hogy feltöltődjünk, hiszen az utóbbi időben három naponta meccseket játszottunk és érezhető a fáradtság. Jól jön a szünet, hogy visszanyerjük az energiánkat és felkészüljünk az idegenbeli meccsre.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Néztem a meccset…Kár,hogy a nyilatkozat olvasva magyarázkodást vélek felfedezni. Nem voltunk partiban a Juveval,ez igaz. És,ha már a Barcához hasonlítjuk a Juvet,akkor említsük meg,hogy a 12. helyen álló Betis gúrított nekik 4-et,idegenben…. Edző kell nekünk. No meg 1-2 minőségi játékos. Ezzel a kerettel és edzővel ennyire leszünk képesek…Forza Milan!

  • Barcánál évek óta jobb a Juve. BL-ben messzebb jutnak mindig. Sajnos ennyi sérülttel nem lehet egy ennyire erős Juventust legyőzni és nem is kell, hogy ez legyen a cél most. Szurkolóként örültem volna, ha egy Juve-t is el tudunk kapni, de naivság lenne azt gondolni, hogy ez lehetséges a körülményeket tekintve.

 2. Én meg az itteni hozzászólások alapján azt látom, hogy nincs az az edző aki jó lenne a tisztelt szurkolótársaknak.
  Emlékszem annak idején Allegri is milyen mértékben volt itt ekézve.
  Más:
  Nem értem a sportdiplomáciánkat. Van egyáltalán?
  Valahogy a játékvezetőkön nincs számon kérve a hibájuk és a felróható hibák nincsenek szankcionálva.
  Ők mindent tehetnek bűntettlenül?

  • Bocs….van olyan edző aki jó lenne nekünk Ac Milan szurkolóknak. Nekem személy szerinte Allegrivel nem volt semmi bajom. Más kérdés (ahogy Te is írtad),hogy Ő is kapott hideget meleget a szurkolóktól. Csak tudod ameddig a szeretett klubunk vezetősége megelégszik annyival,hogy korábbi játékosainkat teszik a vezető edzői pozícióba….(ezzel is lejáratva őket,ami a tapasztalatlanságnak,rutintalanságnak köszönhető…lsd: Seedorf,Inzaghi,Gatta…mondjuk Seedorf kezei alatt azért focizott is a csapatunk…)…addig nincs miről beszélni. Hiába van kispadunk,mikor ilyen sérülés hullámok nehezítik a csapatot,az edző akkor sem tud kihez nyúlni. Ha mégis akkor meg rosszul. (tapasztalatlanság,rutintalanság)

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet