Gennaro Gattuso megtartotta sajtótájékoztatóját a Real Betis elleni meccs előtt. Az olasz edző szerint a Milan a lehető legjobb csapattal fog kezdeni Sevillában.

A Betis-Milan találkozót ma este 21:00-kor rendezik és a DIGI Sport 1 közvetíti.

“A sérülések nem lehetnek kifogások. A lehető legerősebb kezdőcsapatot fogom pályára küldeni a rendelkezésemre álló játékosokból. Bátornak kell lennünk és a saját játékunkat kell játszanunk. Jól teljesítettek azok a játékosok, akik ezelőtt nem kaptak túl sok lehetőséget, de most megkapták a bizalmat. Könnyebb dolga van egy edzőnek, ha ilyen nagyszerű csapata van.” – mondta Gattuso.

“Kessié? A Genoa ellen 4 vagy 5 kapura lövése is volt, viszont fejlődnie kell a pontosságot tekintve. Ha jól emlékszem már szerzett néhány gólt a tizenhatoson kívülről és többet kell próbálkoznia. Bigliának és Caldarának hosszabb időt kell kihagynia. Calabria egyre jobb állapotban van. Bonaventura nem bevethető, mivel még fájdalmat érez és több időre van szüksége, hogy rendbe jöjjön. Higuaín még nincs a legjobb formában, de reméljük, hogy vasárnapra felépül a Juventus elleni meccsre. Cutrone? Az elmúlt hónapokban sokat fejlődött. Nagyon elszánt és nagyszerű pályafutás előtt áll, de ehhez továbbra is fejlődnie kell, mert még nem sztár.”

“Rossz mérkőzést játszottunk a Real Betis ellen a San Siróban, de nem becsültük le őket. Nagyon sok múlik ezen a meccsen, de ezzel mindenki tisztában van. Teljesen más meccset akarunk játszani, mint ami a San Siróban volt.”

“Calhanoglu? Nincs csúcsformában. Mindannyian ismerjük Hakan képességeit és tudjuk, hogy nagyon sokat segíthet a csapatnak az egész szezonban. Bakayoko? Nagyon jól teljesített a Genoa ellen. Taktikai szempontból még sokat fejlődhet, jó úton halad. Háromvédős rendszer? Nem szeretnék a taktikáról beszélni. Azt akarom, hogy a csapatom egységesebb legyen és szervezett maradjon a pályán.”

Gattuso mellett a Milan spanyol kapusa, Pepe Reina is részt vett a sajtótájékoztatón.

“Mindig nagyszerű hazatérni. Mindannyian tisztában vagyunk a mérkőzés fontosságával. A továbbjutás forog kockán. Úgy vélem, hogy megfelelő mentalitással várjuk a meccset és nyerni akarunk. Az edző egy nagyszerű ember, mindenki nagyon kedveli őt. Kemény játékos volt és hasonlóan sikeres edzői karriert kívánok neki. Spanyol válogatott? Mindig készen állok, ha az edző számít rám.”