Az Olasz Labdarúgó Szövetség három meccsre szóló eltiltást szabott ki Andrea Contira, továbbá november 15-ig felfüggesztette Paolo Maldinit.

A Milan második csapata, a Primavera november 2-án a Chievo Primavera ellen lépett pályára a bajnokságban. Az összecsapást 2-0-ra megnyerte a veronai együttes, viszont a 31. percben Marco Ricci játékvezető egy erősen vitatható tizenegyest ítélt a vendégek javára. A Chievo játékosa feldobta magát a 16-oson belül és a bíró szabálytalanságot észlelt, amiért kiosztott egy sárga lapot is Matteo Soncin kapusnak.

A mérkőzés után kitört a balhé. Paolo Maldini, a Milan igazgatója – aki a helyszínen tekintette meg a meccset – a lefújást követően engedély nélkül belépett a játékvezető öltözőjébe és sértő megjegyzésekkel illette. Maldinit végül a magatartása miatt november 15-ig eltiltották attól, hogy megjelenjen különböző eseményeken és képviselje a Milant.

Továbbá az illetékesek három meccsre eltiltották Andrea Contit. Az olasz jobbhátvéd súlyos térdsérülése után kezdőként kapott lehetőséget a Primavera csapatban és a meccs után Maldinihez hasonlóan nehezményezte a játékvezető ítéleteit. A jelentés szerint Conti kétszer ököllel beleütött a játékvezető öltözőjének ajtajába és sértegette a bírót.

Állítólag Conti eltiltása a Primavera sorozatra vonatkozik és nincs hatással a Serie A-ra.

7 hozzászólás a bejegyzéshez