Ügynöke elmondása szerint Ricardo Rodriguez nagyszerű formában van és csak időre volt szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon a Serie A-hoz.

Rodriguezért tavaly nyáron 15 millió eurót fizetett a Milan és az első idényében 47 tétmeccsen 4 gólig illetve 2 gólpasszig jutott. A 26 éves védő jól kezdte az idei szezont, hiszen a Roma és az Olympiacos ellen is gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

“Ricardo jelenleg magas szinten teljesít. Csak hozzá kellett szoknia az olasz bajnoksághoz. A Serie A egy nagyon kemény liga és a külföldről érkező játékosok közül szinte mindenkinek vannak nehézségei, lásd André Silva. Ricardo nagy profizmust és tiszteletet mutat Gattuso felé, aki véleményem szerint egy egyedülálló személyiség a labdarúgás világában. Imádja a játékosait és mindent megtesz értük. A játékosok ezt érzékelik és mivel ez egy ritka dolog, így nagyra értékelik. A Milan tudja, hogyan hozza ki Ricardóból a legjobbat.” – mondta Gianluca Di Domenico a Corriere dello Sportnak.

“Verseny Laxalttal? Nagy játékoskeretre van szüksége egy olyan csapatnak, mint a Milan. Ricardónak sokat segíthet, hogy tud pihenni, hiszen az előző szezonban szinte minden mérkőzésen játszott. Rodriguezt azért szerződtette a klub, mert az egyik legjobb volt Európában. Biztos vagyok benne, hogy a Serie A egyik legerősebb szélsőhátvédje lesz. Védekezésben nagyon fegyelmezett, amit az edző és a játékosok is nagyra értékelnek. Mindig sikerül megtalálnia a megfelelő passzt, még akkor is, ha nyomás alatt van. Most még jobban kiteljesedhet, hiszen több lehetősége lesz részt venni a támadásokban és a beadásokkal gólhelyzeteket teremthet, mint ahogy tette azt az Olympiacos ellen.”

“A jövője? Ricardo nagyon boldog itt. Új szerződés? A legfontosabb dolog, hogy jól teljesítsen a szezonban és majd meglátjuk, hogy mi fog történni.” – fejezte be.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nem vitás, hogy az első szezonja nem sikerült jól.. Szerintem mindenki többet várt Tőle.. A szurkolók, Gattuso, a játékostársak, sőt biztos vagyok abban, hogy saját magától is többet várt..
    Viszont idén már lényegesen jobban teljesít.. Lehet Neki több idő kellett, hogy megszokja az olasz focit, de jó úton jár.. Véleményem szerint mérkőzésről mérkőzésre jobban teljesít, mint védekezésben, mint támadásban..Persze mindig van hova javulni.. Laxalt érkezése tényleg jót tehet neki.. Pihenni is többet tud és lazsálni sem lazsálhat..
    Ha így folytatja jó pár évre meg van oldva a balhátvéd kérdése..
    És azért ne felejtsük el, hogy kihagyhatatlan az egész jó erőkből álló svájci válogatottból, ami nem lehet véletlen..