Lucas Biglia, a csapat argentin középpályása hálás Gennaro Gattusónak és a Milannak, amiért kapott egy újabb esélyt.

Biglia 2017 nyarán érkezett a Lazio együttesétől és kezdetben nehézségekkel küzdött, ugyanis nagyon hullámzó volt a teljesítménye. Gattuso érkezésével a 32 éves középpályás kulcsember lett a csapatban és egyre jobban teljesített. Biglia továbbra is élvezi Gattuso bizalmát és a szezonban eddig az összes bajnokin kezdő volt a csapatban.

“Ez egy nagyszerű időszak a Milan számára. Egyértelmű célunk van és tudjuk, hogy ennek eléréséhez jól kell teljesítenünk. Nincs szükség semmi másra. Mondjuk azt, hogy az előző szezonban nehézségek adódtak számos oknál fogva, de nem keresek kifogásokat. Köszönetet kell mondanom azoknak, akik adtak nekem egy új esélyt. Köszönöm az edzőnek és a klubnak.” – mondta Biglia a Sky mikrofonjainak.

“Fordulópont a Cagliari elleni meccs után? Véleményem szerint félre kell tenni a kifogásokat és nem szabad bűnbakot keresni. Megvan a csapatban a minőség, ezt láthattuk a legutóbbi Chievo elleni meccsen is. Erős csapat vagyunk, de amikor csökkentjük a tempót, akkor fennáll annak a veszélye, hogy bajba sodorjuk magunkat. Ezt megértettük. Még mindig hiányzik valami, de közel vagyunk, hogy átvegyük a nagy csapat mentalitást. Inter elleni derbi? Ez a hét nyugodt volt, de hétfőn egy új szezon kezdődik. Úgy vélem, hogy az október és december közötti időszak döntő fontosságú lesz abból a szempontból, hogy mit érhetünk el a bajnokságban. A derbi mindenhol derbi, Argentínában, Belgiumban és Olaszországban egyaránt. Szerencsés vagyok, hogy nagyszerű derbiket játszhattam. Reméljük, hogy jól fogunk teljesíteni és sikerül megszerezni a három pontot. Egy olyan csapattal nézünk szembe, amely jó formában van. Bízunk magunkban és folytatni szeretnénk a győzelmeket. Maximálisan felkészülünk a meccsre. Nyernünk kell, mert továbbra is jeleket kell adnunk a fejlődésünkről. Adott a minőségünk és valóban képesek vagyunk elérni a nyáron kitűzött célokat. Abban a tudatban fogunk felkészülni a derbire, hogy csak a győzelem számít. Bármi megtörténhet a meccsen, de a legfontosabb, hogy mentálisan jól felkészítsük magunkat.”

“Gattuso? Nagyon tisztelem őt. Köszönetet kell mondanom, hogy itt lehetek és játszhatok. Szerencsés voltam, hogy 2006-ban ellene léphettem pályára még Belgiumban és most nagy örömömre szolgál, hogy ő az edzőm. Remélem, hogy sikerül a lehető legjobban meghálálnom a bizalmat a pályán. Gattuso egy pillanatra sem hagyja, hogy pihenj és mindig arra törekszik, hogy a legjobbat hozza ki belőled. Leonardo és Maldini? Erős érzést kelt bennünk, amikor velük találkozunk. Az edzőhöz már hozzászoktunk, hiszen minden nap látjuk őt. Leonardóval és Maldinivel találkozni nagyon érzelmes, de néha zavarban vagyok. Nagyon szeretnénk elérni a céljainkat, ők erőt és lelkesedést adnak nekünk.”

“Higuaín? Reméltem, hogy a legjobb fogadtatásban lesz része. Amikor Gonzalo otthon érzi magát, akkor tud a legjobban kiteljesedni. Ebben reménykedtem és tudtam, hogy képes lesz megmutatni a képességeit. Sokat segít a csapattársainak és hozzájárul a fiatalok fejlődéséhez. Suso? Nagy potenciál rejlik benne és ezt megmutatta a válogatottban is. Reméljük, hogy továbbra is fejlődni fog, mert nagyon erős játékos válhat belőle.”